Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ευρωζώνη: Στο -0,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

  • Oct 19, 2020

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε χαμηλό επίπεδο τεσσάρων ετών, κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών ενέργειας. Στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) έδειξαν ότι o πληθωρισμός υποχώρησε σε ετήσια βάση στο -0,3% από -0,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat στις αρχές Οκτωβρίου. Τα τρόφιμα και ο καπνός συνέβαλαν κατά 0,34 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό και οι υπηρεσίες κατά 0,24 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αλλά η πτώση των τιμών ενέργειας κατά 8,2% σε ετήσια βάση αφαίρεσε από αυτόν 0,81 ποσοστιαίες μονάδες.
 

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Πρωτογενές έλλειμμα 7,008 δις ευρώ το 9μηνο

  • Oct 16, 2020

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 7,008 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριο 2020 έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,568 δισ. ευρώ αποτυπώνοντας στα δημοσιονομικά μεγέθη τις σημαντικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία. "Τα έσοδα του Σεπτεμβρίου παρουσιάζονται σημαντικά μειωμένα λόγω των αναβολών φορολογικών υποχρεώσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση για να διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα τα φορολογικά έσοδα έφτασαν τα 3,942 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένα σε σχέση με τον προ πανδημίας στόχο κατά 1,904 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό της τάξεως των 1,6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι οφείλεται σε αναβολές φορολογικών υποχρεώσεων.
 

Περισσότερα


Υπ. Αν: Διευκρινήσεις για τη λειτουργία της αγοράς

  • Oct 16, 2020

Διευκρινήσεις εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα μέτρα που αφορούν στην προστασία των πολιτών, στο πλαίσιο των μέτρων σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Η εγκύκλιος που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης αναφέρεται σε διευκρινίσεις επί της «υπ' αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450- 11.10.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β ́4484».
 

Περισσότερα


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το ξέπλυμα χρήματος

  • Oct 16, 2020

Ελέγχους καταθέσεων, θυρίδων, κινήσεων πιστωτικών καρτών και δανείων μπορούν να πραγματοποιούν διωκτικές Αρχές, όπως προβλέπεται στον νόμο για το ξέπλυμα χρήματος. Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία αποσαφηνίζεται ότι στα «βασικά αδικήματα» του Ν.4557/2028, σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, περιλαμβάνονται όλα τα αδικήματα από τα οποία προκύπτει παράνομο περιουσιακό όφελος και τιμωρούνται τουλάχιστον με ποινή φυλάκισης.
 

Περισσότερα


Πιστώθηκαν 253,8 εκ. ευρώ σε 42.783 δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ

  • Oct 16, 2020

Πιστώθηκαν χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 42.783 πρώτων δικαιούχων του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 253,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, 61.636 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας "myBusinessSupport" (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Σημειώνεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης λήγει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020. Η επόμενη πίστωση ποσών του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα.

Περισσότερα


Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

  • Oct 16, 2020

Από τα 77 λεπτά το λίτρο ξεκινά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που διατίθεται από χθες στην αγορά, ωστόσο παρά τη χαμηλή, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τιμή η ζήτηση αναμένεται να είναι περιορισμένη. Η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ, που σημαίνει ότι εφέτος διαμορφώνεται σε επίπεδα 25% χαμηλότερα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 0,85 Ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.
 

Περισσότερα


Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για 1.500 επιπλέον θέσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και της Google στο ψηφιακό μάρκετινγκ

  • Oct 16, 2020

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Β΄ κύκλο του δωρεάν εξ αποστάσεως προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing) για 1.500 επιπλέον νέους ανέργους. Μετά την υπερκάλυψη των 3.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, για τις οποίες υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε έξι ημέρες, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και η Google αποφάσισαν από κοινού την άμεση υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου. Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Grow with Google». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ, που διαθέτουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Προβλέψεις των διεθνών οργανισμών συγκλίνουν με τις δικές μας για ανάκαμψη το 2021

  • Oct 15, 2020

Τα τελευταία στοιχεία των διεθνών οργανισμών και των τραπεζών, που συγκλίνουν με τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την ύφεση του 2020 και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021, παρέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του επί του προσχεδίου του κρατικού Προϋπολογισμού 2021, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η αναφορά του κ. Σταϊκούρα για την "επισφάλεια" της άσκησης των προβλέψεων σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον: «Μία περαιτέρω επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με αυτά που συμπεριλαμβάνονται στο βασικό μακροοικονομικό σενάριο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά δυσμενέστερο μακροοικονομικό και δημοσιονομικό αποτέλεσμα, κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στον ρυθμό ανάπτυξης και κατά 2% του ΑΕΠ στο πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Διασταυρώσεις για τα αδήλωτα εισοδήματα

  • Oct 15, 2020

Σε νέες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων προηγούμενων ετών προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Από τις νέες εκκαθαρίσεις θα βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος, καθώς η εφορία εντόπισε εισοδήματα τα οποία οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στην φορολογική τους δήλωση. Τέτοιες κατηγορίες φορολογούμενων μπορεί να είναι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη στο εξωτερικό η οποία δεν δηλώθηκε στη φορολογική τους δήλωση, καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν εισόδημα από βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων (π.χ. AirBnB) και δεν το δήλωσαν.

Περισσότερα


ΟΟΣΑ: 29η μεταξύ 36 χωρών η Ελλάδα στη φορολογική ανταγωνιστικότητα

  • Oct 15, 2020

Χαμηλά στην διεθνή κατάταξη της φορολογικής ανταγωνιστικότητας παραμένει η Ελλάδα. Στην εφετινή έρευνα του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2019 και παρουσιάζεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦίΜ η χώρα μας διατηρεί την 29η θέση μεταξύ 36 χωρών του ΟΟΣΑ. Ο Δείκτης καταγράφει τις επιδόσεις κάθε χώρας μέλους του ΟΟΣΑ σε πέντε επιμέρους τομείς: τους εταιρικούς φόρους, τους φόρους φυσικών προσώπων, τους φόρους κατανάλωσης, τους φόρους ιδιοκτησίας, και τους φόρους κερδών που παράγονται στο εξωτερικό (κανόνες διεθνούς φορολόγησης). H Ελλάδα δεν σημειώνει μεταβολή ως προς τη γενική της κατάταξη σε σχέση με πέρσι, όμως βελτιώνεται η επίδοσή της κατά 2,5 μονάδες. Στην εταιρική φορολόγηση η Ελλάδα κατατάσσεται στην 22η θέση και στην διεθνή φορολόγηση στην 24η. Επισημαίνεται ότι από το 2014 – την πρώτη χρονιά δημοσίευσης του Δείκτη – μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις θέσεις 27—32. 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR