Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ενεργοποιείται το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με προϋπολογισμό 61,5 εκατ. ευρώ

  • Dec 12, 2023

Στα 61,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, καθώς η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση ενεργοποίησε προηγούμενη απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού, Διονύση Σταμενίτη. Ο αρχικός προϋπολογισμός του Ταμείου ήταν 21,5 εκατ. ευρώ και με την εν λόγω απόφαση αυξήθηκε κατά 40 εκατ. ευρώ. «Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε σημαντική αύξηση ύψους 186,05% του προϋπολογισμού του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης. Από τη μεριά του, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι «η απόφαση για αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας κατά 40 εκατ. ευρώ έρχεται να προστεθεί στις πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε κρίσιμους κλάδους για την εθνική οικονομία, όπως ο πρωτογενής τομέας».

Περισσότερα


Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης για το καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική αλυσίδα»

  • Dec 12, 2023

Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης για το καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική αλυσίδα». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική αλυσίδα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 στο πλαίσιο της προκήρυξης με αριθμό 74086/21-7-2022.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες στο παρακάτω link : https://shorturl.at/deovP

Περισσότερα


Παρατείνεται ως τον Ιούνιο το «καλάθι του νοικοκυριού»

  • Dec 05, 2023

Σε νέα παράταση ισχύoς της πρωτοβουλίας «καλάθι του νοικοκυριού» προχωρά η Κυβέρνηση. Η παράταση θα είναι εξάμηνη και η νέα ημερομηνία εκπνοής της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ορίζεται η 30η Ιουνίου του 2024. Το συγκεκριμένο μέτρο, που κανονικά εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου είχε παραταθεί ήδη το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Οργανωτικές και Διαδικαστικές Διατάξεις για την Ανάπτυξης, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις» που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου. Επίσης παρατείνεται για ένα ακόμη εξάμηνο, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2024, η προθεσμία ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 5045/2023 (Α’ 136), περί περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Περισσότερα


Ξεκινάει την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το «καλάθι των Χριστουγέννων»

  • Dec 05, 2023

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου σχεδιάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης να ξεκινήσει το «καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο θα περιέχει σοκολάτες, τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι. Αυτό γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας. Η σκέψη που υπάρχει για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, όπως σημείωσε, είναι ότι «συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία αποτελούν καλύτερες πηγές γι’ αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ».

Περισσότερα


Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών «Γνους Πράττε»

  • Dec 05, 2023

Από την Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοινώνεται ότι το μηνιαίο

Δελτίο επιχειρηματικών πληροφοριών, «Γνους Πράττε», θα αποστέλλεται ως μορφοποιημένο κείμενο σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συνημμένα θα βρείτε το μορφοποιημένο κείμενο.

 

Περισσότερα


Ξεκίνησε η λειτουργία του in2life club

  • Nov 30, 2023

Το In2life.gr, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ελληνικό Μέσο για τα ταξίδια, την αναψυχή και τον τουρισμό ξεκίνησε ήδη μέσα στο μήνα τη λειτουργία του In2life Club.

Πρόκειται για δωρεάν υπηρεσία μέσω της οποίας επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν εκπτώσεις στους αναγνώστες του In2life και να κερδίζουν σε αντάλλαγμα προβολή και αύξηση των πωλήσεών τους. 

Ο ιστότοπος In2life.gr, αποτελεί έναν από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά για θέματα τουρισμού, αναψυχής και προτάσεων ελεύθερου χρόνου και μέλος του ομίλου Media2day Publishing στον οποίο περιλαμβάνονται ακόμη οι ιστότοποι Euro2day, Iatronet και Mama365.

 

 Σκοπός του In2life Club είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα χρηστών-καταναλωτών οι οποίοι θα απολαμβάνουν εκπτώσεις της τάξης του 10-20% σε παρεχόμενες από συνεργαζόμενες με το In2life επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και θεαμάτων. Για τους σκοπούς αυτούς έχει δημιουργηθεί ένα mini site που θα λειτουργήσει με όρους membership για συνδρομητές και επιχειρήσεις. Κανένα από τα δύο μέρη -επιχειρήσεις και καταναλωτές- δεν θα επιβαρύνεται με οποιαδήποτε συνδρομή και η συμμετοχή δεν θα έχει οποιαδήποτε χρέωση.

Τα οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις θα προκύψουν από την αύξηση της κατανάλωσης των υπηρεσιών ή/και των προϊόντων τους, αλλά και, κυρίως, από την προβολή που θα έχουν μέσω των σελίδων του mini site In2life Club και της συμμετοχής σε αφιερώματα παρουσίασης του τόπου σας που θα δημοσιεύσει το In2life.gr. Τα άρθρα αυτά θα αναρτηθούν στα social media του In2life (η σελίδα μας στο Facebook αριθμεί 450.000 followers, ενώ στο  Instagram 1.500 και έχει μόλις ξεκινήσει η παρουσία μας στο TikTok), αλλά και στην πρώτη σελίδα της ενότητας των Καταλυμάτων του in2life.gr.

   Σημειώνεται ότι κάθε επιχείρηση θα διαθέτει την δική της mini page στο In2life Club όπου θα αναρτάται μια σύντομη περιγραφή της συνοδευόμενη από μεγάλη φωτογραφία και από μια περιγραφή της προσφοράς τους. Ο τύπος και η διάρκεια της προσφοράς θα καθορίζεται ελεύθερα από τις επιχειρήσεις, ανάλογα με το πότε επιθυμούν να τονώσουν τις πωλήσεις τους. Ενώ θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης, δεν ισχύει το ίδιο με την απόλυτη τιμή του προσφερόμενου, η αναγραφή της οποίας θα είναι προαιρετική.

Αναλυτική περιγραφή του In2life καθώς και στοιχεία για την επισκεψιμότητα και την επιδραστικότητά του θα βρείτε στο σχετικό συνημμένο αρχείο.

 

 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Σε 23.350 ανήλθαν οι ενάρξεις νέων επιχειρήσεων το γ’ τρίμηνο 2023

  • Nov 30, 2023

Σε 23.350 ανήλθαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων), για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, το γ’ τρίμηνο εφέτος, παρουσιάζοντας αύξηση 3,3% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2022 που είχαν ανέλθει σε 22.607, και μείωση 13,2% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2023 που είχαν ανέλθει σε 26.897. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων έτους αναφοράς 2020, η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, το γ’ τρίμηνο 2023 σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2022, καταγράφηκε στον τομέα «Κατασκευές» (14,1%) και στον τομέα «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών» (8,4%). Ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στον τομέα «Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού» (61,9%) και στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (33,7%). Από την άλλη πλευρά, οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων το γ’ τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε τρεις, ενώ το γ’ τρίμηνο 2022 δεν καταγράφηκαν πτωχεύσεις επιχειρήσεων.

Περισσότερα


Γ. Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδας θα ρίξει τις προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό

  • Nov 30, 2023

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς τα κάτω τους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης για το επόμενο έτος στις επικείμενες προβλέψεις του Δεκεμβρίου, όπως δείχνουν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις. Σε συνέντευξή του στο POLITICO ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Τράπεζας, η ελληνική οικονομία θα μεγεθυνθεί με ρυθμό 2,4% εφέτος και 2,5% ετησίως το 2023 και το 2024. Κατά τον τελευταίο γύρο των επίσημων προβλέψεων του Ιουνίου, η Τράπεζα της Ελλάδος είχε εκτιμήσει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% για το τρέχον έτος, 3,0% για το 2024 και 2,7% για το 2025. Τα μεγέθη αυτά αποτυπώνουν σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας μετά την ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία. Το ΑΕΠ στο άλλοτε προβληματικό μέλος της ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο 8,4% το 2021 και 5,6% πέρυσι, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης μετά την πανδημία. Αλλά ακόμη και αν «κατεβάσει» ταχύτητα, η ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να καταγράφει υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους περισσότερους εταίρους της στη ζώνη του ευρώ.

Περισσότερα


Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά - Market Access Day

  • Nov 30, 2023

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το
 Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών πραγματοποιούν εκδήλωση
με θέμα «Ημέρα Πρόσβασης στην Αγορά» την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 09.00-13.15 στην Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (6ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Επικεφαλής Αξιωματούχος για την Εφαρμογή των Εμπορικών Συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Chief Trade Enforcement Officer-CTEO) κ. Denis Redonnet.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους
κάνοντας την εγγραφή τους  εδώ.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατώντας εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες:
Β6 Δ/νση Πολυμερών Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορικής Πολιτικής του ΥΠΕΞ,
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3682763 
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ,
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3382342, 252

Περισσότερα


Ν. Παπαθανάσης: Υποβλήθηκε τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Nov 24, 2023

Τρίτο αίτημα πληρωμής για το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ύψους 1,84 δισ. ευρώ, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Νίκος Παπαθανάσης. Ήδη βρίσκεται σε αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το τρίτο αίτημα πληρωμής από το σκέλος των επιχορηγήσεων. Επομένως, οι συνολικές εκταμιεύσεις που αναμένονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από το Ταμείο Ανάκαμψης προς τη χώρα μας ανέρχονται στα 3,56 δισ. ευρώ. Το τρίτο αίτημα πληρωμής για το δανειακό σκέλος υποβλήθηκε, αφού επιτεύχθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο o στόχος της συμβασιοποίησης δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 3,52 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR