Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπ. Ανάπτυξης: Στο 95,69% των προϊόντων στο «Kαλάθι του Νοικοκυριού» οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές

  • May 11, 2023

Στο 95,69% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 28η εβδομάδα εφαρμογής του. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από το σύνολο 1.206 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα, στα 59, ποσοστό 4,89%, η τιμή μειώθηκε, στα 1.095, ποσοστό 90,80%, η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 52, ποσοστό 4,31%, η τιμή αυξήθηκε.

Περισσότερα


Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων, έμφαση σε πράσινη οικονομία και γυναίκες

  • May 11, 2023

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες». Στόχος της δράσης είναι η δημιουργία 5.000 νέων, «πράσινων» θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία. Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας. Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε α) μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε β) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού δημοσίου gov.gr, στον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

Περισσότερα


Πολιτισμός και χειροτεχνία οι πρώτοι κλάδοι όπου το τέλος επιτηδεύματος μειώνεται ή μηδενίζεται

  • May 11, 2023

Υπογράφηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), με τις οποίες ορίζονται αφενός οι δικαιούχοι και η διαδικασία μείωσης ή και μηδενισμού του τέλους επιτηδεύματος για αυτοαπασχολούμενους στους κλάδους του πολιτισμού και της χειροτεχνίας και, αφετέρου, η διαδικασία επιδότησής τους έως 5.000 ευρώ. Όπως αναφέρει κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, το έργο αποτελεί άλλο ένα κυβερνητικό μέτρο στήριξης των επαγγελματιών του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Παράλληλα, η δαπάνη μείωσης του τέλους επιτηδεύματος και η δαπάνη επιδότησης για όσους επαγγελματίες έχουν, ήδη, τα βιβλία τους ανοιχτά θα καλυφθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Περισσότερα


ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

  • May 10, 2023

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 13:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στις 15:00. Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες. Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.dypa.gov.gr.

Περισσότερα


Μικρό το ενδιαφέρον για τις νέες ρυθμίσεις της εφορίας

  • May 10, 2023

Μόλις 10.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση για την επανένταξη τους στη ρύθμιση των 72-120 δόσεων καθώς και για το νέο πλαίσιο των 36-72 δόσεων που αφορά στα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων ανέρχονται σε 190.000 και οι οποίοι έχουν δικαίωμα να επανενταχθούν, ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας (72 δόσεις). Παράλληλα και οι οφειλέτες που δημιούργησαν χρέη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023, περιμένουν πιθανόν να το πράξουν μετά τις εθνικές εκλογές καθώς έχουν περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου να υποβάλλουν αίτηση.

Περισσότερα


ΔΝΤ: Οι τιμές του ελαιολάδου καταγράφουν ρεκόρ 26 ετών

  • May 10, 2023

Οι τιμές του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, αφού η Ισπανία, μεγάλη παραγωγός ελαιολάδου, γνώρισε τον πιο ξηρό Απρίλιο στην ιστορία της. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου έχουν φθάσει σε υψηλό 26ετίας στα σχεδόν 5.990 δολάρια ο μετρικός τόνος και ειδικοί λένε πως ο ζεστός καιρός στην Ισπανία διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό.

Περισσότερα


Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Στις 11 Μαΐου ανοίγει επίσημα η πλατφόρμα

  • May 10, 2023

Σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ θα ανοίξει από την Πέμπτη 11 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» (https://allazothermosifona.gov.gr/), όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 15:00. Μέσω του νέου Προγράμματος, τα τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά που θα επωφεληθούν άμεσα, θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες, σύγχρονης τεχνολογίας. Το όφελος για αυτά αλλά και για το περιβάλλον, θα είναι η μείωση κατά τουλάχιστον 200 χιλ. τόνων CO2 ανά έτος. Καθώς επίσης υπολογίζεται, ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού πρόκειται να μειωθεί κατά περίπου 65%.

Περισσότερα


Μειωμένο κατά 19% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Α΄ τρίμηνο 2023

  • May 09, 2023

Συνεχίζεται το ανοδικό μομέντουμ για τις ελληνικές εξαγωγές, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη διατήρηση των ανοδικών τάσεων που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2023 σε όλους τους κλάδους, με μοναδικές εξαιρέσεις τον κλάδο των Πετρελαιοειδών-Καυσίμων (-12,5%) και των Βιομηχανικών (-2,1%). Σημειώνεται ότι σημαντική ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στις υψηλές σε αξία κατηγορίες: Τρόφιμα και Ζώα ζωντανά (+22,6%), Χημικά (+11,7%), Μηχανήματα (+20%) και Διάφορα Βιομηχανικά (+11,3%). ‘Άνοδο καταγράφουν και οι εξαγωγές των κατηγοριών Λάδια (+140,9%), με υπερδιπλασιασμό της αξίας τους, Πρώτες Ύλες (+10,4%), Ποτά και Καπνός (+33,8%) και οι χαμηλές σε αξία εξαγωγές των Εμπιστευτικών Προϊόντων (+2,6%) για το Μάρτιο του 2023. Την ίδια στιγμή, ενισχυμένες παρουσιάζονται και οι εισαγωγές, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4,1%. Επιπλέον, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από το μέτωπο του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο. Παρά τη μικρή αύξηση που σημείωσε τον Μάρτιο, σε επίπεδο πρώτου τρίμηνου εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο κατά 19%.

Περισσότερα


Από 11/5 οι αιτήσεις υπαγωγής στη δράση «Φορτίζω Παντού»

  • May 09, 2023

Από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Φορτίζω Παντού» για την εγκατάσταση 8.000 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο), ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η πλατφόρμα της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr) θα λειτουργήσει επίσης εντός της ημέρας για ενημερωτικούς σκοπούς. Ο βασικός στόχος της δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η δημιουργία, με όρους υγιούς ανταγωνισμού, ενός βασικού δικτύου δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας τόσο τις πόλεις όσο και το εθνικό οδικό δίκτυο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν με το ηλεκτρικό τους όχημα παντού χωρίς άγχος, οικονομικά και «πράσινα».

Περισσότερα


ΤτΕ: Αύξησαν τα επιτόκια χορηγήσεων και πάγωσαν των καταθέσεων οι τράπεζες τον Μάρτιο

  • May 08, 2023

Παγωμένα κράτησαν οι τράπεζες τα επιτόκια καταθέσεων τον Μάρτιο, προχωρώντας ταυτόχρονα σε αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων. Η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω το περιθώριο κέρδους των τραπεζών, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος έφθασε το 5,43% από 5,21% που ήταν στις αρχές του έτους. Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,23%. Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,03% και 0,10% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στο 1,16%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των καταθέσεων από επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 19 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,47%.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR