Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Το Νοέμβριο στο taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

  • Oct 05, 2020

Χωρίς αλλαγές θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα καταβάλλουν φέτος για το 2021 οι ιδιοκτήτες ΙΧ. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σταθμίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία λόγω της κρίσης του κορονοϊού αλλά και της κατάστασης στην αγορά αυτοκινήτων αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet εντός του Νοεμβρίου και η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο που αναλογεί στο 100% -δηλαδή το διπλάσιο- των τελών που αναλογούν στο εκάστοτε όχημα.

Περισσότερα


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης

  • Oct 05, 2020

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης.  Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων απαγορεύεται από τον Ιούλιο του 2021 η διάθεση στην αγορά πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης. Στο Δημόσιο η απαγόρευση θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2021. Επιπλέον θεσπίζεται περιβαλλοντική εισφορά για τα πλαστικά ποτήρια και τους περιέκτες τροφίμων από 01.01.2022.


 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Εντός Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown

  • Oct 02, 2020

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά lockdown. Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε κανάλι, πέρα από την πάγια ρύθμιση που υφίσταται, προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθήσουμε. Όσον αφορά τον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής εκτίμησε ότι το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί η καταβολή του τρίτου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αναφερόμενος στον τέταρτο κύκλο ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις πληγείσες περιοχές από το μεσογειακό κυκλώνα Ιανό αλλά και για τις επιχειρήσεις οι οποίες από το Μάρτιο έως και σήμερα καταγράφουν μείωση του τζίρου τους.
 

Περισσότερα


Σε λειτουργία η e-ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ my-DATA για τις επιχειρήσεις και τα παραστατικά τους

  • Oct 02, 2020

Ξεκίνησε πιλοτικά από χθες η ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και μετά. Με Κοινή Απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, και του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας myDATA ελήφθη υπόψη ο βαθμός ετοιμότητας των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται ότι: Για το 2020 οι επιχειρήσεις μπορούν να διαβιβάσουν τα παραστατικά μόνο του τελευταίου τριμήνου (Οκτώβριος-Δεκέμβριος). Η υποχρέωση διαβίβασης των παραστατικών εσόδων όλου του 2020 θα παραμείνει μόνο για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν τα κίνητρα ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου για το έτος αυτό. Η ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA καθίσταται υποχρεωτική από την 1η/1/2021.
 

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Περαιτέρω επιδείνωση ο δείκτης οικονομικού κλίματος το Σεπτέμβριο

  • Oct 02, 2020

Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος, όπως προκύπτει από τα σημερινά στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Πιο συγκεκριμένα, το οικονομικό κλίμα υποχώρησε στις 89,5 μονάδες έναντι 90,8 μονάδων τον Ιούλιο του 2020 και 90,7 μονάδων τον Αύγουστο του 2020. Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία, μικρή κάμψη των προσδοκιών καταγράφηκε στον κλάδο της βιομηχανίας, ενώ εντονότερες αποδείχθηκαν οι πιέσεις στους κλάδους των κατασκευών και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Στον αντίποδα, ο κλάδος του λιανικού εμπορίου εμφάνισε μερική ανάκαμψη, ενώ ο κλάδος των υπηρεσιών παρουσίασε νέα βελτίωση.

Περισσότερα


Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

  • Oct 02, 2020

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, για το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από χθες, 1η Οκτωβρίου και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα επιδοτεί για έξι μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις, ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει με ειδική ρήτρα τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Περισσότερα


Πιστώνεται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 1.987 δικαιούχους

  • Oct 02, 2020

Πιστώνεται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 1.987 δικαιούχους. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 883.608 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, για 1.987 δικαιούχους, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους.

Περισσότερα


Ερευνα EBRD: Πως επηρέασε ο κορονοϊός τους εργαζόμενους

  • Oct 02, 2020

Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες (65,1%) δήλωσαν ικανοποιημένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία της COVID-19, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο Ifo. Η έρευνα για τον αντίκτυπο του κοροναϊού πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο μεταξύ σχεδόν 40.000 ατόμων από οχτώ χώρες που χρηματοδοτούνται από την EBRD, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στην έκθεσή της η EBRD προβλέπει μεγαλύτερη ύφεση για το 2020 και μικρότερη ανάκαμψη για το 2021 για την Ελλάδα, όπως και συνολικά για τις χώρες που χρηματοδοτεί, σε σχέση με τις προβλέψεις που είχε κάνει τον περασμένο Μάιο.
 

Περισσότερα


Παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα Γέφυρα

  • Oct 01, 2020

Κατά ένα μήνα, ως τις 31 Οκτωβρίου, αποφάσισε η κυβέρνηση να παρατείνει την προθεσμία υποβολής ένταξης των δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το πρόγραμμα που παρέχει επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό ως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών, έχει πετύχει καθώς μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.
 

Περισσότερα


Παράταση των προθεσμιών που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 51 και 53Α του Αρθρου 72 του κώδικα φορολογικής διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.)

  • Oct 01, 2020

Παρατείνεται έως και τις 7 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), φόρου διαμονής, περιβαλλοντικού τέλους, φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, για τις περιπτώσεις, που η προθεσμία έληγε σήμερα, και απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, οι οποίοι καταβλήθηκαν τον Ιούλιο. Αυτό ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όπως διευκρινίζεται ειδικά, για τις επιχειρήσεις, που έχουν έδρα στις περιοχές, οι οποίες κηρύχτηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις 20 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται έως και τις 26 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR