Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΝΦΙΑ: 2,55 δις ευρώ από 6,26 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων

  • Sep 29, 2020

ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 2,55 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν 6,26 εκατ. φορολογούμενοι σε σύνολο 7,29 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων, με την πρώτη και δεύτερη δόση να πρέπει να καταβληθούν έως τις 30 Οκτωβρίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου. Στο τέλος του επόμενου μήνα θα πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία μόνο από τον ΕΝΦΙΑ 864 εκατ. ευρώ από την καταβολή των δύο πρώτων δόσεων μετά και την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα πληρωμή τους έως τις 30 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, περισσότεροι από 1,28 εκατ. φορολογούμενοι είδαν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ λόγω εισοδηματικών κριτηρίων. Επίσης, 6,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν 2,07 δισ. ευρώ ενώ 57.562 επιχειρήσεις να καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ 484,4 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


Μέσω τηλεδιάσκεψης το επόμενο Eurogroup

  • Sep 29, 2020

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει το Eurogroup στις 5 Οκτωβρίου. Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν αφορούν τις προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις για την ανάκαμψη, την επιλογή του αντικαταστάτη του Υβ Μερς στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και τη μετα-πρόγραμμα στήριξη της Ελλάδας, όπως ανέφερε στο λογαριασμό της στο twitter η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για τη διαχείριση των ενστάσεων στην πλατφόρμα MYBUSINESS SUPPORT

  • Sep 28, 2020

Σε λειτουργία τέθηκε στην πλατφόρμα myBusiness Support, η εφαρμογή για τη διαχείριση των ενστάσεων (αιτημάτων επανεξέτασης) για την αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 1, την αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 2, την αποζημίωση Ειδικού Σκοπού 3, την επιστρεπτέα Προκαταβολή 1 και , την επιστρεπτέα Προκαταβολή 2. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα παραλαβής της ενημέρωσης. Τα σχετικά ενημερωτικά e-mail θα σταλούν σε όλες τις επιχειρήσεις εντός της επόμενης εβδομάδας. Ειδικά, οι επιχειρήσεις, που έλαβαν σχετική ειδοποίηση μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας των αιτημάτων επανεξέτασης.
 

Περισσότερα


ΤτΕ: Στα 3,5 δις ευρώ η αύξηση των καταθέσεων από την αρχή της πανδημίας

  • Sep 28, 2020

Κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ αύξησαν τις καταθέσεις τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το ξέσπασμα τις πανδημίας μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων τους διαμορφώθηκε στο τέλος Αυγούστου στα 19,8 δισ. ευρώ από 16,2 δισ. που ήταν στις αρχές Μαρτίου. Ταυτοχρόνως τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις, ενώ τα δάνεια που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής δόσεως έφθασαν τον Αύγουστο στα 19,89 δισ. ευρώ.
 

Περισσότερα


Xρ. Σταϊκούρας: Καθολικό lockdown ενός μήνα μειώνει το ΑΕΠ 2,5%-3%

  • Sep 28, 2020

Στο οικονομικό κόστος των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, και κυρίως στο λογαριασμό ενός γενικού lockdown, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως «προσεγγιστικοί υπολογισμοί, από την πρόσφατη εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανεβάζουν το μηνιαίο κόστος επιβολής ενός καθολικού lockdown περίπου στο 2,5%-3% του ΑΕΠ της κάθε χώρας». Σε δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει «ρεαλιστικά αισιόδοξος» και εξηγεί πως το κόστος στην πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά που συνεπάγονται τα μέτρα μπορεί να περιοριστεί. «Κυρίως, με δημόσιες παρεμβάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», διευκρινίζει και υποστηρίζει πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η πολιτική της κυβέρνησης.

Περισσότερα


ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Με υψηλό ρυθμό αύξησης συνεχίστηκαν τον Αύγουστο οι χορηγήσεις δανείων και οι τραπεζικές καταθέσεις

  • Sep 28, 2020

Με υψηλό ρυθμό αύξησης συνεχίστηκαν τον Αύγουστο ο δανεισμός των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης καθώς και οι τραπεζικές καταθέσεις από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), οι χορηγήσεις δανείων στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7,1%, όπως και τον Ιούλιο. Οι χορηγήσεις δανείων στα νοικοκυριά αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3%, επίσης όσο και τον Ιούλιο.

Περισσότερα


Κορωνοϊός: Δέσμευση ιδιωτικών νοσοκομείων –Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ

  • Sep 25, 2020

Στην υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού προχωρά το υπουργείο Υγείας με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Θ. Σκυλακάκη και Β. Κικίλια. Με την απόφαση διατίθενται νοσοκομειακοί χώροι, εγκαταστάσεις και κλίνες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με covid -19. Συγκεκριμένα η ΚΥΑ προβλέπει τη δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών έως τις 30.09.2020 στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικώς για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορονοϊό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων. Στην ΚΥΑ καταγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία αποζημίωσης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων-κλινικών από το Δημόσιο.
 

Περισσότερα


Στο 1,01% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου

  • Sep 25, 2020

H εντεινόμενη ανησυχία για το δεύτερο κύμα πανδημίας σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ομόλογα και συμπιέζουν τις αποδόσεις του σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα. Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οριακά υψηλότερα από το 1%. Παράλληλα, σε ιστορικώς χαμηλά επίπεδα διατηρούνται τόσο οι αποδόσεις των βραχυρπόθεσμων τίτλων (5ετές με απόδοση 0,23%) όσο και των μακροχρόνιων με την απόδοση του 15ετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 1,14%.

Περισσότερα


ΓΕΜΗ: Θετικό το ισοζύγιο συστάσεων– διαγραφών επιχειρήσεων το οχτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020 συγκριτικά με το 2019

  • Sep 24, 2020

Θετικό είναι το ισοζύγιο συστάσεων - διαγραφών επιχειρήσεων το 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο διάστημα συστάθηκαν 22.962 νέες επιχειρήσεις όλων των νομικών τύπων, λιγότερες κατά 2.229 και διαγράφηκαν 7.323 επιχειρήσεις, λιγότερες κατά 3.934, -άρα, το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό, με τις επιχειρήσεις να είναι κατά 1.705 περισσότερες. «Το θετικό ισοζύγιο συστάσεων/διαγραφών επιχειρήσεων το πρώτο 8μηνο του 2020 συγκριτικά με το 2019, παρά την πρωτοφανούς εντάσεως πανδημία του Covid που οδήγησε τη χώρα στο δίμηνο lockdown και την οικονομία σε ύφεση, αποδεικνύει ότι αποδίδει καρπούς η πολιτική της Κυβέρνησης τόσο όσον αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γενικότερα όσο και, ειδικότερα, στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Περισσότερα


Κομισιόν: Υφεση 9% φέτος, ανεργία 20%, αλλά ανάπτυξη 6% το 2021

  • Sep 24, 2020

Από το 2022 η Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, με την ύφεση να σκαρφαλώνει στο 9% το φέτος, την ανεργία κοντά στο 20% και την ανάκαμψη του 2021 να υπολογίζεται στο 6%, αναφέρεται στην 7η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Θεσμοί σηκώνουν “κίτρινη” κάρτα για τις καθυστερήσεις στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και στην αύξηση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις  ανέρχονταν σε 1,5 δισ. ευρώ ποσό υψηλότερο κατά 667 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο της κυβέρνησης.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR