Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων, δηλώσεων covid και δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης

  • Sep 24, 2020

Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων, δηλώσεων Covid και δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Συγκεκριμένα: Παρατείνεται έως τις 20 Οκτωβρίου 2020 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτου, με ημερομηνία έναρξης μίσθωσης από 1η έως και 31 Αυγούστου 2020. Παρατείνεται μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία σε περίπτωση, που μισθωτήριο - το οποίο έχει συναφθεί προ του 2014 και είναι σε ισχύ στις 12 Ιουνίου 2020 - έχει παραταθεί σιωπηρά ή έχει αλλάξει κάποιος όρος του, και δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η σχετική δήλωση στο myTAXISnet. Παρατείνεται έως και τις 9 Οκτωβρίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Covid
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Συνολικά 709.696 επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα το 2018 με τζίρο 256,5 δις ευρώ

  • Sep 24, 2020

Συνολικά 709.696 επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα στους τομείς της βιομηχανίας, των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών (πλην των προσωπικών υπηρεσιών) το 2018, και ο τζίρος τους ανήλθε σε 256,5 δισ. ευρώ, ενώ η αξία παραγωγής και η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ήταν 158,8 και 49,2 δισ. ευρώ, αντίστοιχα. Με βάση επίσης τα στοιχεία από την έρευνα των στατιστικών διάρθρωσης των επιχειρήσεων της ΕΛΣΤΑΤ, οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούσαν 2,6 εκατομμύρια απασχολούμενους, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια ήταν μισθωτοί. Παράλληλα, δαπάνησαν 218,1 δισ. ευρώ για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους.

Περισσότερα


Οι πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Οκτωβρίου

  • Sep 23, 2020

Το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών.
 

Περισσότερα


Κομισιόν: Δημοσιονομική ευελιξία το 2021

  • Sep 23, 2020

Κατευθύνσεις προς τους υπουργούς Οικονομικών  της ευρωζώνης ενόψει της σύνταξης και κατάθεσης των προσχεδίων των προϋπολογισμών του 2021 από τα κράτη-μέλη δίνουν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι. Στην επιστολή την οποία έλαβε και ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνεται ότι η ρήτρα διαφυγής θα ισχύσει και το 2021, δηλαδή θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία και το επόμενο έτος. Όπως τονίζεται, τα μέτρα που θα λαμβάνονται και το 2021 θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας : " Θα πρέπει να είναι σωστά στοχευμένα και προσωρινά όπως και η χρήση και η αποτελεσματικότητά τους ενώ θα πρέπει να επανεξετάζονται σε τακτική βάση ".
 

Περισσότερα


Παράταση εφαρμογής του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020

  • Sep 23, 2020

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την παράταση εφαρμογής του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.  Ειδικότερα, σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Διασταυρώσεις έκρυβαν εισοδήματα χιλιάδων ευρώ

  • Sep 23, 2020

Χιλιάδες περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων από το εξωτερικό, μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δήλωσης εισοδήματος, αλλά και μη υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για αναδρομικά του 2014, εντόπισε η ΑΑΔΕ, μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων που πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών σε σχέση με αμοιβές από μισθούς, συντάξεις και διοικητικές αμοιβές φορολογικών κατοίκων Ελλάδας από χώρες της Ε.Ε. βρέθηκαν:  10.000 περιπτώσεις που τα ποσά δεν είχαν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση, με τον εκτιμώμενο φόρο να ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις, ύψους έως και 58.000 ευρώ.

Περισσότερα


ΤτΕ: Ελλειμμα 875 εκ. ευρώ τον Ιούλιο - Στα 7,9 δις ευρώ το έλλειμμα στο επτάμηνο

  • Sep 22, 2020

Έλλειμμα 875 εκατ. ευρώ, παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Ιούλιο του 2020, έναντι πλεονάσματος 1,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2019, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξαιτίας, όπως τονίζεται, της σημαντικής επιδείνωσης του ισοζυγίου υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς μόνο από τη βελτίωση που παρουσίασαν τα ισοζύγια αγαθών, πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.  Στο σύνολο του 7μηνου το συνολικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 7,9 δισ. ευρώ, κατά 5,2 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από εκείνο της ίδιας περιόδου του 2019.
 

Περισσότερα


ΣτΕ: Παραγράφονται στην πενταετία και υποθέσεις ακινήτων

  • Sep 22, 2020

Δεν αποτελούν «συμπληρωματικά στοιχεία» και αφορμή για φορολογικό έλεγχο πέραν της πενταετίας τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, ακόμη κι αν, εκ των υστέρων, οι φορολογικές αρχές διαπιστώσουν ότι διαπράχθηκε φοροδιαφυγή. Αυτό έκρινε, μεταξύ άλλων, πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία παράλληλα υπενθυμίζει και εξηγεί γιατί δεν συνιστούν συμπληρωματικά στοιχεία ούτε οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών στις ημεδαπές τράπεζες και συνεπώς το δικαίωμα ελέγχου από την εφορία περιορίζεται χρονικά στην πενταετία. Με τον όρο «συμπληρωματικά στοιχεία» νοούνται εκείνα τα οποία δεν μπορούσαν να ήταν σε γνώση των ελεγκτικών αρχών εντός της πενταετούς προθεσμίας παραγραφής και εφόσον ανακύπτουν από τον έλεγχο μετά την πενταετία ο χρόνος της παραγραφής επεκτείνεται.
 

Περισσότερα


TτΕ: Μείωση κατά 86% εμφάνισαν τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020

  • Sep 22, 2020

Δραματική μείωση των εσόδων από τον εισερχόμενο τουρισμό καταγράφουν τα στοιχεία για το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών του Ιουλίου που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτά τα έσοδα τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 84% σε σύγκριση με πέρυσι (στα 577 εκατ. ευρώ από 3,7 δισ. ευρώ), καθώς ενώ οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών μειώθηκαν κατά 85,4% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου η μείωση αγγίζει το 86,3% στα 1,255 δισ. ευρώ έναντι 9,16 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Ειδοποιήσεις σε όσους δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα

  • Sep 22, 2020

Για τον εντοπισμό 100.000 περιπτώσεων πολιτών που «ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα έκανε λόγο ο διοικητής της ΑΑΔΕ, μιλώντας στο Olympia Forum. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Πιτσιλής στην εφαρμογή my data, λέγοντας ότι τον Νοέμβριο «θα μπορούμε να προσφέρουμε και λύση έκδοσης παραστατικών». Όπως σημείωσε ο κ. Πιτσιλής «στα τέλη Ιανουαρίου υιοθετήσαμε, οριστικοποιήσαμε, τους κανόνες και τις διαδικασίες δύο νέων σύγχρονων ελεγκτικών μεθόδων, έμμεσων τεχνικών ελέγχου για τις επιχειρήσεις. Είναι ελεγκτικές μέθοδοι, που προηγμένες φορολογικές διοικήσεις χρησιμοποιούν ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, προκειμένου να εντοπίζουν, αν θέλετε, κρυμμένα εισοδήματα των επιχειρήσεων».
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR