Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για την εξ αποστάσεως εργασία

  • Sep 22, 2020

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, σε σχέδιο νόμου για την ψηφιακή διακυβέρνηση, με την οποία λαμβάνονται έκτακτα προσωρινά μέτρα ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας και την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού.  Ειδικότερα, εφαρμόζεται υποχρεωτικά σύστημα εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα σε ποσοστό 40% επί του συνολικού αριθμού αυτών των εργαζομένων.  Υποχρεούνται οι επιχειρήσεις-εργοδότες να προαναγγείλουν εντός 24ώρου από τη δημοσίευση της υπό ψήφιση διάταξης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την τηλεργασία

Περισσότερα


Παρατείνεται έως τις 28 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ

  • Sep 22, 2020

Παρατείνεται έως τις 28 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέας Προκαταβολή ΙΙΙ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" (www.aade.gr/mybusinesssupport).

Περισσότερα


Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή

  • Sep 21, 2020

Μέχρι και σήμερα, Δευτέρα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) περισσότερες από 121.000 επιχειρήσεις είχαν υποβάλει οριστική αίτηση. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται περαιτέρω κίνητρα για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο στον νέο κύκλο οι επιχειρήσεις που θα μπορούν να συμμετάσχουν να κληθούν να επιστρέψουν μέρος του ποσού που θα λάβουν και το υπόλοιπο να καταβληθεί με τη μορφή επιδότησης. Στον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η υποβολή της αίτησης γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Κατά 16,2% μειώθηκε ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία

  • Sep 21, 2020

Τον Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Ιούλιο 2020, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η εξέλιξη του δείκτη σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχει ως εξής:
Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2019, παρουσίασε μείωση 16,2% έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018. Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Ιουλίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 0,4%. 
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Κατά 55,9% μειώθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κορωνοϊού

  • Sep 18, 2020

Τις  επιπτώσεις του «κλειδώματος» της οικονομίας το β’ τρίμηνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού φέρνουν στο προσκήνιο τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για την πορεία του τζίρου των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 58.987.931 χιλ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 25,1% (ή περίπου 19,9 δισ. ευρώ) σε σχέση με το β' τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 78.800.256 χιλ. ευρώ. Ενώ, για τις 205.984 επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 3.232.618 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 55,9% (ή 4 δισ. ευρώ) σε σχέση με το β' τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 7.329.184 χιλ. ευρώ. 

Περισσότερα


ΕΕ: Οι 7 τομείς για επενδύσεις με το ταμείο ανάκαμψης

  • Sep 18, 2020

Οδηγίες για τον τρόπο που θα συνταχθούν τα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εστιάζοντας σε επτά βασικούς τομείς επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων:
1. Καθαρές τεχνολογίες που θα αντέξουν στο μέλλον και επιτάχυνση της ανάπτυξης και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  2. Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων. 3. Προώθηση καθαρών τεχνολογιών για την επιτάχυνση της χρήσης βιώσιμων, προσβάσιμων και έξυπνων μεταφορών, σταθμών φόρτισης και ανατροφοδότησης και επέκταση των δημόσιων μεταφορών. 4. Ταχεία ανάπτυξη γρήγορων ευρυζωνικών υπηρεσιών σε όλες τις περιφέρειες και νοικοκυριά, περιλαμβανομένων των δικτύων πέμπτης γενιάς και των οπτικών ινών. 5. Ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και υπηρεσιών, περιλαμβανομένων των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης και υγειονομικής περίθαλψης. 6. Αύξηση των δυνατοτήτων αποθήκευσης βιομηχανικών στοιχείων και ανάπτυξη των πιο ισχυρών, πρωτοπόρων και βιώσιμων επεξεργαστών. 7. Προσαρμογή των εκπαιδευτικών συστημάτων για να στηρίζουν τις ψηφιακές δεξιότητες και εκπαιδευτική και επαγγελματική εξάσκηση σε όλες τις ηλικίες.
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 16,7% η ανεργία το β' τρίμηνο του 2020

  • Sep 18, 2020

Στο 16,7%, έναντι 16,2% του προηγούμενου τριμήνου και 16,9% του αντίστοιχου τριμήνου του 2019, διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τα στοιχεία αποτυπώνουν τον αντίκτυπο που είχαν στην αγορά εργασίας τα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία ξεκίνησαν την 11η εβδομάδα του α΄ τριμήνου, κατά την οποία ανεστάλη η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων εστίασης ενώ τις επόμενες εβδομάδες ανεστάλη η λειτουργία επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Τα εν λόγω μέτρα συνεχίστηκαν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του β’ τριμήνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των ανέργων να διαμορφωθεί το συγκεκριμένο διάστημα σε 768.276 άτομα, καταγράφοντας αύξηση κατά 3,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση κατά 4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αυξήθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου

  • Sep 18, 2020

Στα 11,19 δισ. ευρώ ανήλθε το έλλειμμα του προυπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020, έναντι ελλείμματος 2,362 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 26,530 δισ. ευρώ, από 30,096 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 37.045 δισ. ευρώ, από 33,946 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019. Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός στο οκτάμηνο φέτος εμφάνισε πρωτογενές έλλειμμα σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης 6,8 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,45 δισ. ευρώ πέρυσι.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Η νέα δέσμη πρωτοβουλιών αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα

  • Sep 17, 2020

«Η νέα δέσμη πρωτοβουλιών αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Παρεμβαίνει μεθοδικά, έγκαιρα και στοχευμένα, στον βαθμό και τον χρόνο που οι παρούσες, έκτακτες, συνθήκες απαιτούν. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία, με όσο το δυνατόν λιγότερες οικονομικές απώλειες. Και με τις συνεκτικές πολιτικές μας, να ανοίξουμε δρόμους στο μέλλον». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την εξειδίκευση των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εξειδικεύοντας τις 12 παρεμβάσεις, συνολικής αξίας 6,8 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας το κόστος της κάθε μίας. Η συνολική ενίσχυση της οικονομίας το προσεχές διάστημα, προσθέτοντας και τους πόρους που θα διοχετευθούν μέσω του τραπεζικού συστήματος, θα ανέλθει περίπου στα 10 δισ. ευρώ.
 
Αναλυτικά η τοποθέτηση του υπ. Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα με την εξειδίκευση των μέτρων
 

Περισσότερα


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούλιο

  • Sep 17, 2020

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3948/B/15-9-2020) η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, για τον μήνα Ιούλιο 2020. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν από 16 Σεπτεμβρίου 2020 και έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR