Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Γ. Βρούτσης: Από 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας

  • Sep 17, 2020

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Το πρόγραμμα αρχίζει την 1η Οκτωβρίου 2020 και ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Με τις διατάξεις της τροπολογίας, προβλέπεται ότι οι νέες συμβάσεις εργασίας εξάμηνης διάρκειας αφορούν κάθε είδους εργοδότη και είναι επιπρόσθετες σε σχέση προς τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση νομοσχεδίου. Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του καθαρού μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, μετά την υποβολή από την επιχείρηση-εργοδότη της σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης.

Περισσότερα


Προϋπολογισμός: Στα 6,6 δις ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα στο οχτάμηνο

  • Sep 17, 2020

Έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 10,804 δις. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,892 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2020 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, καταγράφουν τα στοιχεία, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 6.607 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.152 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 28.930  εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3.524 εκατ. ευρώ ή 10,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της υγειονομικής κρίσης, καθώς και στην επίπτωση από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Περισσότερα


Μ. Βορίδης: Να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την ομαλή λειτουργία της βιομηχανίας τροφίμων

  • Sep 17, 2020

Την ανάγκη να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, στους χώρους εργασίας της βιομηχανίας τροφίμων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, υπενθυμίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, επισήμανε πως με την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, θα διασφαλιστεί η θωράκιση της Δημόσιας Υγείας χωρίς να διαταραχθεί η διαδικασία της παραγωγής-τυποποίησης τροφίμων μέσα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. Από την πλευρά του, ο ΕΦΕΤ είχε προβεί στη δημοσιοποίηση ενός αναλυτικού οδηγού με τα προβλεπόμενα μέτρα που οφείλουν να τηρούν όλοι όσοι απασχολούνται στην βιομηχανία τροφίμων.
 

Περισσότερα


Mειώθηκαν τα δάνεια που διαχειρίζονται οι εταιρείες διαχείρισης πιστώσεων

  • Sep 17, 2020

Μείωση παρουσίασε, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η ονομαστική αξία των δανείων τα οποία διαχειρίζονται οι εταιρείες Διαχείρισης Δανείων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική αξία των δανείων αυτής της κατηγορίας μειώθηκε κατά 119 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 30,901 δισ. ευρώ, έναντι 31,020 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020.
 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Τα φορολογικά έσοδα του μηνός Αυγούστου ήταν πολύ καλύτερα του αναμενόμενου

  • Sep 17, 2020

«Τα φορολογικά έσοδα του μηνός Αυγούστου ήταν πολύ καλύτερα του αναμενομένου. Έφτασαν στο ύψος των εσόδων της αρχικής πρόβλεψης του προϋπολογισμού του 2020 και ήταν κατά 400 εκατ. περισσότερα από τις επικαιροποιημένες μηνιαίες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Είναι δηλαδή 400 εκατ. πάνω σε σχέση με τις προβλέψεις μας, που έχουν λάβει υπόψη τις επιπτώσεις της πανδημίας». Αυτό ανέφερε σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοινώνοντας τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το οκτάμηνο.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης τα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα που εισπράττονται το 2020

  • Sep 16, 2020

Θα απαλλαγούν από την εισφορά αλληλεγγύης με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021, τα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα τα οποία εισπράττονται στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως για τις αποδοχές από μισθούς στον ιδιωτικό τομέα -οι οποίες απαλλάσσονται το 2021 από την εισφορά αλληλεγγύης- η κατάργηση θα ισχύσει και θα αποτυπωθεί στα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας από τον Ιανουάριο του επομένου έτους. Αντίθετα, για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισοδημάτων, μεταξύ των οποίων κεφάλαιο και υπεραξία κεφαλαίου, η κατάργηση θα ισχύσει επί των εισοδημάτων του 2020, η οποία θα αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021. Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση το όφελος θα υπάρξει με τα εκκαθαριστικά το επόμενο καλοκαίρι.
 

Περισσότερα


Γραφείο προϋπολογισμού: Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές– Αυξήθηκαν οι μικροοφειλέτες

  • Sep 16, 2020

Η πανδημία, σε συνδυασμό με την αναστολή των πληρωμών των οφειλών σε εφορίες και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας, οδήγησαν σε μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τόσο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, όσο και έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2019. Μείωση εμφάνισε και ο αριθμός των οφειλετών με χρέη προς την εφορία από 50 ευρώ έως 10.000 ευρώ. Αντίθετα, αυξημένος κατά 43.000 ήταν ο αριθμός όσων οφείλουν έως 50 ευρώ, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για το 2ο τρίμηνο του 2020 το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2020 διαμορφώθηκε στα 105,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Κατά 5,8% μειώθηκε ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων στο λιανικό εμπόριο στο β’ τρίμηνο

  • Sep 16, 2020

Μείωση 5,8% σημείωσε ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων στο λιανικό εμπόριο της χώρας το β' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2020 παρουσίασε αύξηση 8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 0,3% το β' τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2020 σημείωσε αύξηση 0,1%. Παράλληλα, ο δείκτης ωρών εργασίας παρουσίασε μείωση 11,5% το β' τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α' τριμήνου 2020 σημείωσε μείωση 8,6%.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση τζίρου στον τομέα των υπηρεσιών στο β' τρίμηνο του 2020

  • Sep 16, 2020

Πτώση σημείωσε ο τζίρος στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών το β' τρίμηνο εφέτος, καθώς επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία. Με πλέον χαρακτηριστικό ότι το καίριο πλήγμα δέχθηκε η διαφήμιση, ενώ μεγάλη αύξηση του τζίρου είχαν οι υπηρεσίες καθαριότητας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δείκτες κύκλου εργασιών μειώθηκαν σε Διαφήμιση και έρευνα αγοράς (30%), Εκδοτικές δραστηριότητες (17,5%), Νομικές και λογιστικές δραστηριότητες (15,3%) κ.ά.
 

Περισσότερα


Κλ. Ρέγκλινγκ: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

  • Sep 15, 2020

Στην προαναγγελία ότι η 7η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς έκλεισε θετικά, προχώρησε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προϊδέασε όμως ταυτόχρονα και ότι το 2021 πρέπει να αρχίσουν τα «μαζέματα» των δημοσιονομικών υπερβάσεων. Παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τριπλή πρόκληση, στο μεταναστευτικό, στο υγειονομικό λόγω Covid, και το γεωπολιτικό πεδίο. Για τους τρεις αυτούς λόγους, δικαιολόγησε το γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιστρέψει σε πρωτογενές έλλειμμα, αντί για πλεόνασμα. Τόνισε, όμως, με νόημα ότι πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν και πάλι οι προσπάθειες για συνετή δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα, χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR