Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Χρ.Σταϊκούρας: Περίπου 10 δις ευρώ, στην αγορά τους επόμενουςμήνες

  • Sep 08, 2020

Περίπου 10 δισ. ευρώ θα "πέσουν" στην αγορά τους επόμενους μήνες για μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Για την πορεία του τουρισμού, ο υπουργός ανέφερε: «Είναι στο πλαίσιο του βασικού σεναρίου. Το α' εξάμηνο τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν 680 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο ήταν 800 εκατ. ευρώ και τον Αύγουστο εκτιμάται ότι είναι περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά έσοδα από τον τουρισμό, σαφώς πολύ λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά, τους μήνες που δεν έχουν προσμετρηθεί στο πρώτο εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ και οι άνθρωποι του τουρισμού λένε ότι ο Αύγουστος κινήθηκε καλύτερα από τις εκτιμήσεις».

Περισσότερα


Μειωμένα ενοίκια: Ανοιξε η πλατφόρμα για τους ιδιοκτήτες

  • Sep 07, 2020

Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια να δηλώσουν τις απώλειές τους. ώστε να καλυφθούν για το 30% της ζημίας που έχουν υποστεί. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αρχικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, (όσοι δεν έχουν κάνει καθόλου δηλώσεις) και τροποποιητικές δηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο. Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, την οποία έχει θέσει σε λειτουργία η ΑΑΔΕ στο σύστημα Taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Μισθωτήρια ακινήτων/ΑΑΔΕ.

Περισσότερα


Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Αυξάνεται το ενδιαφέρον των δανειοληπτών

  • Sep 07, 2020

Το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», αποδεικνύουν τα στοιχεία για τον ένα μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος. Ειδικότερα, από τις 3/8/2020 που συμπληρώθηκαν οι πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, εισήλθαν σε αυτή 120.116 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 100.103 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, 51.337 προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης. Οι αριθμοί αυτοί μάλιστα καταγράφηκαν σε έναν αδρανή μήνα, τον Αύγουστο.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Ανάσα 1,8 δις για τις επιχειρήσεις

  • Sep 07, 2020

Μειωμένος κατά 56,7% είναι ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις (κύριος φόρος και προκαταβολή φόρου) για τα κέρδη του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, οι 188.651 επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα κέρδη του 2019 θα πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο συνολικά το ποσό των 2,39 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι κατέβαλαν φόρους ύψους 4,2 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει έκπτωση στην προκαταβολή φόρου από 30% έως και 100% ανάλογα με την πτώση του τζίρου που είχε κάθε εταιρεία, καθώς και στη μείωση του συντελεστή φορολόγηση των κερδών από το 28% στο 24%.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Υφεση 15,2% παρουσίασε το β’ τρίμηνο 2020

  • Sep 04, 2020

Σε ύφεση της τάξης του 15,2% εισήλθε το β' τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, «αντανακλώντας» τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ και είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της κατανάλωσης, των εξαγωγών και των ιδιωτικών επενδύσεων. Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 15,2% το β' τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ σε σύγκριση με το α' τρίμηνο 2020 η πτώση ανήλθε σε 14%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2019, η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 10,1%, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 10,3%, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 32,1%, ενώ οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 17,2%.

Περισσότερα


Πτώση 60% στην κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Αύγουστο

  • Sep 04, 2020

Πτώση της τάξης του 60,4% κατέγραψε η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Αύγουστο, σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με 1,2 εκατ. επιβάτες περίπου, λόγω της πανδημίας και τις επιπτώσεις της κυρίως στα διεθνή αεροπορικά ταξίδια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για τον μήνα Αύγουστο, οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 47% και 66,2% αντίστοιχα. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,3% σε σχέση με το 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,3%.

 

 

Περισσότερα


EUROSTAT: Μείωση των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο

  • Sep 04, 2020

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ σημείωσαν αύξηση 0,4% σε ετήσια βάση (σύγκριση με τον Ιούλιο 2019). Οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από το Reuters ανέμεναν αύξηση 1,5% και 3,5% σε μηνιαία και ετήσια βάση, αντίστοιχα. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και τσιγάρων παρέμειναν σταθερές σε μηνιαία βάση και αυξήθηκαν 1,5% σε ετήσια βάση, αλλά οι πωλήσεις άλλων προϊόντων, εκτός των τροφίμων, μειώθηκαν 2,9% σε μηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκαν 0,5% σε ετήσια βάση.

Περισσότερα


Reuterh: Ελλάδα άντλησε 2,5 δις ευρώ με ιστορικά χαμηλό κόστος

  • Sep 03, 2020

Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με ιστορικά χαμηλό κόστος, με την επανέκδοση ενός 10ετούς ομολόγου που προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Η τελική τιμολόγηση του ομολόγου οδήγησε σε μία απόδοση 1,21% -1,23%, που είναι η χαμηλότερη που έχει υπάρξει ποτέ για τη χώρα σε οποιαδήποτε έκδοση ομολόγου, αναφέρει το δημοσίευμα. «Η Ελλάδα δανείστηκε με τη χαμηλότερη απόδοση στην ιστορία της σε οποιαδήποτε λήξη ομολόγων. Στο νέο άνοιγμα του 10ετους ομολόγου άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 1,2%. Ενάντια σε μια παγκόσμια πανδημία, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο twitter.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Ανοδος της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες απορρόφησηςτου ΕΣΠΑ

  • Sep 03, 2020

Σε σταθερή ανοδική τροχιά βρίσκεται από τον Ιούλιο 2019 η πορεία απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων (ΕΣΠΑ 2014-2020) στη χώρα μας, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται στα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων από τα 28 κράτη - μέλη, όπως αυτά παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://cohesiondata.ec.europa.eu/overview). Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και προστίθεται ότι, σύμφωνα, με τους πίνακες κατάταξης, η Ελλάδα -έχει ανέβει στην 8η θέση (με ποσοστό 56%) ως προς τις συνολικές πληρωμές (συνυπολογισμένων των προχρηματοδοτήσεων) από την 12η θέση (με ποσοστό 38%) τον Ιούλιο 2019, -όσον αφορά στις ενδιάμεσες πληρωμές είναι 13η (με ποσοστό 44%) ανάμεσα στις 28 χώρες της Ε.Ε., πέντε θέσεις υψηλότερα από τον Ιούλιο του 2019 (18η θέση με ποσοστό 38%) και έχοντας ξεπεράσει χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία κ.α.

Περισσότερα


ΤτΕ: Αυξήθηκε το επιτόκιο νέων δανείων

  • Sep 03, 2020

Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε, τον Ιούλιο του 2020, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων αυξήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.  Το περιθώριο επιτοκίου επίσης αυξήθηκε στις 3,97 εκατοστιαίες μονάδες. Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,11%.
Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,05%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επιχειρήσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,08%. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε, επίσης, σχεδόν αμετάβλητο στο 0,25%.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR