Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπ.Οικ.Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»: Πάνω από 51.000 οι αιτήσεις σε ένα μήνα

  • Sep 03, 2020

Ξεπέρασαν τις 51.000 οι οριστικοποιημένες αιτήσεις που υποβλήθηκαν στον ένα μήνα λειτουργίας του προγράμματος «Γέφυρα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του υπουργείου Οικονομικών, από τις 3/8/2020 μέχρι 1/9/2020 που συμπληρώθηκαν οι πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, εισήλθαν στην πλατφόρμα 120.116 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 100.103 συναίνεσαν στην άρση του απορρήτου τους και ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης. Από αυτούς, 51.337 προχώρησαν στην οριστική υποβολή της αίτησης.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Επέκταση της μείωσης 40% του ενοικίου και τον Σεπτέμβριο

  • Sep 02, 2020

Παρατείνεται κατά έναν μήνα- και τον Σεπτέμβριο-, το καθεστώς της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα συνεχιστεί τόσο σε υποχρεωτική, όσο και σε εθελοντική μορφή (συμφωνία μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών). Στην περίπτωση υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40%, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δικαιούνται επιστροφή φόρου ίση με το 30% του ποσού που απώλεσαν. Το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ εφέτος, με εξαίρεση τις δόσεις ρυθμίσεων. Επίσης, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημία, προβλέπεται και αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και παράταση προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία.
 

Περισσότερα


ΕΕ: Στο 17% η ανεργία στην Ελλάδα το Μάϊο

  • Sep 02, 2020

Στο 7,9%, ήταν η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2020 από 7,7% τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στην ΕΕ το ποσοστό ήταν 7,2% τον Ιούλιο, από 7,1% τον Ιούνιο. Η Eurostat εκτιμά ότι 15,184 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ, εκ των οποίων 12,793 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ ήταν οι άνεργοι τον Ιούλιο του 2020. Αναφορικά με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που αφορούν στον Μάιο του 2020 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 17% από 15,7% τον Απρίλιο. Στους νέους κάτω των 25 ετών η ανεργία ήταν 37,5% τον Μάιο από 32,6% τον Απρίλιο. Το ποσοστό της ανεργίας στους άνδρες ήταν 13,3% αυξημένο από το 13,1% του Απριλίου, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ήταν 21,8% το Μάιο από 18,8% τον Απρίλιο του 2020.
 

Περισσότερα


Στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου προχωρά το δημόσιο

  • Sep 02, 2020

Σε επενέκδοση του δεακετούς ομολόγου (re opening) προχωρά το ελληνικό Δημόσιο. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε ότι  έδωσε εντολή σε Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale για το εκ νέου άνοιγμα του 10ετούς τίτλου που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, με επιτόκιο 1,5%.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτό αναμένεται να γίνει στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η κίνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες. 
 

Περισσότερα


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

  • Sep 02, 2020

Δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, υπέγραψε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα:

1η Προκήρυξη: «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Ο προϋπολογισμός για αυτό το καθεστώς ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 210 εκατ. αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:

α. για μεγάλες επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ

β. για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό 250.000 ευρώ

γ. για μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ

δ. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ

ε. για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις στο ποσό των 50.000 ευρώ.

2η Προκήρυξη: «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν στο είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους κι ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι:

α. για μικρές επιχειρήσεις το ποσό των 150.000 ευρώ

β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ.

Συνολικά, θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».

Επίσης, δυνάμει της υπ’ αρ. 88642/26.08.2020 (Β΄3539) ΚΥΑ, που πρόσφατα υπεγράφη, το ποσό ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια των δύο αυτών δράσεων στον πρωτογενή τομέα, αυξήθηκε και μπορεί να υπερβαίνει πλέον τις 500.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες του αναπτυξιακού νόμου μπορείτε να απευθυνθείτε στο https://www.ependyseis.gr/anaptyxiakos/

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για πρώτη κατοικία μετά από ρύθμιση χρεών

  • Sep 01, 2020

«Ο Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι ένας ενιαίος κώδικας που, επιτέλους, κλείνει οριστικά πληγές δεκαετιών της οικονομικής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας. Θέτει ένα ρεαλιστικό, δίκαιο, κοινωνικά ευαίσθητο πλαίσιο γύρω από την πρώτη κατοικία και χαράσσει έναν σαφή δρόμο για το πώς θα ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ταμεία, προς τις τράπεζες, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 234 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το ύψος του ιδιωτικού χρέους σήμερα στην Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Από 1ης Ιανουαρίου του 2021, οι πραγματικά αδύναμοι οφειλέτες θα ρυθμίζουν ευνοϊκά το χρέος τους ή θα απαλλάσσονται. Βάσει όμως κριτηρίων, με πρώτο την κατάργηση του απόρρητου για κάθε περιουσιακό στοιχείο των ενδιαφερομένων, ώστε να γίνονται οι αναγκαίες διασταυρώσεις και να μην διασώζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές, όπως, δυστυχώς, έχει επανειλημμένα συμβεί», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Εως και 23 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις covid για εκμισθωτές ακινήτων

  • Sep 01, 2020

Από τις 4 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου μπορεί να πραγματοποιηθεί η υποβολή των δηλώσεων μεταβολής μισθώματος (Δηλώσεις Covid) σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, είναι δυνατή η υποβολή αρχικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο, για όσους δεν έχουν ακόμα υποβάλει αρχικές δηλώσεις και τροποποιητικών για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο. Η παραπάνω προθεσμία ισχύει και για την τυχόν υποβολή των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν πριν την υποβολή των Δηλώσεων Covid. Η αποδοχή από τους μισθωτές των αρχικών Δηλώσεων Covid για Μάρτιο έως και Ιούνιο 2020, καθώς και των τροποποιητικών Δηλώσεων Covid για Μάρτιο έως και Αύγουστο 2020, μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και την 1η Οκτωβρίου 2020.
 

Περισσότερα


Από σήμερα οι αιτήσεις για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

  • Sep 01, 2020

Από σήμερα θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του υπουργείου, αναφέρονται τα εξής στοιχεία για την προκήρυξη «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις»: Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι: α. για μικρές επιχειρήσεις το ποσό των 150.000 ευρώ και β. για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Πτώση κατά 7,3% του όγκου πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο

  • Sep 01, 2020

Πτώση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, καθώς μόνον σε δύο από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων ο τζίρος είχε θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (19,3%), Τρόφιμα- ποτά- καπνό (16,5%), Πολυκαταστήματα (9%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,6%), Ένδυση- υπόδηση (2,4%) και Φαρμακευτικά- καλλυντικά (0,7%). Αντίθετα, ο τζίρος αυξήθηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (28,8%) και Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (1,2%). Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε μείωση 7,3% τον Ιούνιο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2020 σημείωσε αύξηση 7,1%.
 

Περισσότερα


Παρατείνεται η αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών των πληττόμενων από την πανδημία

  • Aug 31, 2020

Την απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Επίσης, προβλέπεται η παράταση, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης για τις δόσεις των ρυθμίσεων και των τμηματικών διευκολύνσεων, οι οποίες τελούν ήδη σε καθεστώς αναστολής.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR