Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΥΠΕΝ: Απορρόφηση 1 εκατ. ευρώ σε 18 ώρες για επιδοτούμενη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων

  • Aug 26, 2020

Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την αγορά -μέσω επιδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας- ηλεκτροκίνητων οχημάτων.  Τα πρώτα στοιχεία -από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί- των αιτήσεων στην πλατφόρμα kinoumeilektrika δείχνουν ότι μέσα σε 18 ώρες, από τις 5.00, χθες το απόγευμα - ώρα έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας- έως τις 11.00 το πρωί- απορροφήθηκε περί το 1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020. Πρωταγωνιστής ζήτησης αναδεικνύεται το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80%, ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα, ενώ καλή επίδοση παρουσίασαν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα σε μόλις 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών.
 

Περισσότερα


Μείωση φορολογικών οφειλών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπτράττουν μειωμένο ενοίκιο

  • Aug 25, 2020

Την απόφαση με την οποία ορίζονται οι οφειλές των ιδιοκτητών που συμψηφίζονται με το δικαίωμα έκπτωσης που έχουν για τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττουν λόγω της πανδημίας, υπέγραψε ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δικαίωμα έκπτωσης 20% επί του εισπραχθέντος μισθώματος. Το ποσό της έκπτωσης μειώνει οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, με ημερομηνία καταβολής μετά την 31η Ιουλίου 2020. Οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης αφορούν κατά σειρά α) τον φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης β) τον ΕΝΦΙΑ γ) τον ΦΠΑ, δ) οποιονδήποτε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση που εμπίπτει στον ΚΦΔ.

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: Με τα 2,7 δις από το πρόγραμμα SURE θα καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης

  • Aug 25, 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες  τα μέτρα που υπέβαλε η κυβέρνηση προς ένταξη στο πρόγραμμα SURE και πρότεινε την τελική έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομιών, το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ και με αυτό θα καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης, τα οποία ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, ηκάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων, και η υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Η εκταμίευση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα


Σε ΦΕΚ οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα κλείνουν από 12.00 τα μεσάνυχτα και επιβάλλεται ανώτατο όριο στις συναθροίσεις

  • Aug 24, 2020

Εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.   Αυτό ορίζει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19, στην οποία προβλέπεται ακόμη ότι -στις ίδιες περιοχές- απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η απόφαση ισχύει από τις 25 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020. 
Δείτε το ΦΕΚ 3482/Β/21-8-2020
 

Περισσότερα


Τί προβλέπει η νέα ΠΝΠ για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

  • Aug 24, 2020

Έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του τόπου εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Τα μέτρα ορίζονται από το όγδοο άρθρο του ΦΕΚ Α 161/22.8.2020

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Α 161/22.8.2020
 

Περισσότερα


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για τα πλαστικά μιας χρήσης

  • Aug 24, 2020

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης στο περιβάλλον. Σημειώνεται, ότι με την ανάρτηση του σχεδίου νόμου, καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους κοινωνικοί φορείς και ενδιαφερόμενοι. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 17.00.
 

Περισσότερα


Εώς την 31η Αυγούστου η ηλεκτρονική αίτηση για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο

  • Aug 24, 2020

Έως την 31η Αυγούστου, θα πρέπει οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορoνοϊού, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 3460/19.08.2020).
 
 

Περισσότερα


Στ. Πέτσας: Μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορονοϊό

  • Aug 19, 2020

Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξετάζονται διάφορα σενάρια, είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι.

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα το ταμείο ανάκαμψης

  • Aug 07, 2020

«Μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα» χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, την οποία, όπως τόνισε, «πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των ανθρώπων και της πορείας της ελληνικής οικονομίας».  Αναφορικά με την εκταμίευση των πόρων, «επί της ουσίας, η πρώτη μεταφορά κονδυλίων, το 10% αυτών των χρημάτων, θα δοθούν από την Ευρώπη, όταν θα εγκριθεί το σχέδιο ανάκαμψης της κάθε χώρας, κάτι που πρέπει να γίνει ως τον Απρίλιο του 2021», είπε ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά διευκρίνισε ταυτόχρονα πως «έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε και να περιλαμβάνουμε δαπάνες από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2021 στο ταμείο αυτό».

Περισσότερα


Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για αναστολές Ιουλίου

  • Aug 07, 2020

Το επίδομα 534 ευρώ αναμένεται να λάβουν τις επόμενες μέρες όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή τον Ιούλιο. Η πληρωμή προγραμματίζεται, ενώ γίνονται αιτήσεις για το επίδομα. Το επίδομα 534 ευρώ αναμένεται να μπει σε διαδικασία πληρωμής τις επόμενες μέρες, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι σε αναστολή και τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό το επίδομα 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί από την Δευτέρα 10/8 και μέχρι την Τετάρτη 12/8 για τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στα αναστολή τον μήνα Ιούλιο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR