Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛ. ΣΤΑΤ.: Στο 17% η ανεργία το Μάιο

  • Aug 07, 2020

Στο 17% ανέβηκε η ανεργία τον Μάιο από το ανοδικά αναθεωρημένο 15,7% του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό Μαΐου από το 2011, αλλά το υψηλότερο τους τελευταίους εννέα μήνες. Σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στους 764.912 το Μάιο, μειωμένος κατά 52.396 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2019. Αλλά σε σχέση με τον Απρίλιο, αυξήθηκαν κατά 48.444 ή κατά 6,8%.

Περισσότερα


Στα 1,847 δις ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης τον Ιούνιο

  • Aug 06, 2020

Αύξηση στο ποσό των 1,847 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης τον Ιούνιο έναντι του ποσού των 1,764 δισ. ευρώ, στο οποίο ανέρχονταν τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά τον Ιούνιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σημείωσαν αύξηση στα 576 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 498 εκατ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Διπλασιάστηκε η χρήση του taxisnet τους τελευταίους 7 μήνες

  • Aug 06, 2020

Διπλασιασμός της χρήσης του Taxisnet από πολίτες και επιχειρήσεις προκύπτει τους τελευταίους επτά μήνες. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 πραγματοποιήθηκαν 21.000.000 χρήσεις του Taxisnet από πολίτες και επιχειρήσεις για χρήση ψηφιακών υπηρεσιών και διαλειτουργικότητα με φορείς του Δημοσίου, έναντι μόλις 11.000.000 το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019. Επίσης, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2020, 88 επιπλέον φορείς του Δημοσίου αξιοποίησαν το Taxisnet ως μηχανισμό πρόσβασης σε 93 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχουν, ενώ σε όλη τη διάρκεια του 2019, μόλις 27 νέοι φορείς είχαν αξιοποιήσει το Taxisnet για 37 υπηρεσίες.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Εκκρεμεί η υποβολή περισσότερων από 950.000 φορολογικών δηλώσεων

  • Aug 06, 2020

Περίπου 958.000 φορολογικές δηλώσεις απομένουν για να υποβληθούν με την προθεσμία να λήγει στις 28 Αυγούστου μετά και την τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανεξάρτητα το πότε υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως χθες είχαν υποβληθεί 5.453.070 φορολογικές δηλώσεις. Από αυτές 2.657.204 είναι χρεωστικές με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ και το μέσο φόρο να ανέρχεται στα 948 ευρώ.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τις 6.000 οι αιτήσεις για την επιδότηση στεγαστικών δανείων

  • Aug 05, 2020

Τα στοιχεία των αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» για την προστασία της Α’ κατοικίας των πληγέντων του κοροναϊού σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών. «Το νέο πλαίσιο επιδότησης δανείων με υποθήκη στην Α΄ κατοικία όσων επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κοροναϊού, έχει ήδη αξιοποιηθεί από 6.257 δανειολήπτες» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, κάνοντας γνωστά τα νεότερα στοιχεία που περιλαμβάνουν και τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Σημειώνεται ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» υποβλήθηκαν περίπου 4.000 αιτήσεις από πληττόμενους δανειολήπτες για την επιδότηση του δανείου τους.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Σε χρόνο ρεκόρ οι επιστροφές φόρου

  • Aug 05, 2020

Σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι είναι ο ρυθμός, με τον οποίο καταβάλλονται φέτος οι επιστροφές φόρου στους λογαριασμούς των δικαιούχων φορολογουμένων πολιτών. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης. Έτσι, μέχρι και το τέλος Ιουλίου, και για δηλώσεις, που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 φυσικών προσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


ΕΑΤΕ: Δημιουργία δύο νέων επενδυτικών προγραμμάτων

  • Aug 05, 2020

Τη δημιουργία δύο νέων επενδυτικών-χρηματοδοτικών προϊόντων κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου (venture capital - private equity) συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ). Σκοπός είναι η ενεργοποίηση εγχώριων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και η ενίσχυση της προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι νέες προσκλήσεις αφορούν στα προγράμματα «GREEK GREEN FUNDS» και «Συνεπένδυσης - COINVESTMENT FUND».

Περισσότερα


Μείωση της απόδοσης του ελληνικού 5ετούς ομολόγου στο 0,234%

  • Aug 05, 2020

Επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά τον τίτλο του νέου «ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου» τα ελληνικά ομόλογα χθες, σημειώνοντας νέα ρεκόρ. Αν και οι ελληνικοί τίτλοι δεν αξιολογούνται με «επενδυτική βαθμίδα», έχουν αποδείξει ότι οι αγορές τούς αντιμετωπίζουν σαν να κατέχουν αυτό το «ορόσημο», καθώς το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου –όπως αυτό αποτυπώνεται στην απόδοση των 10ετών ομολόγων– έχει σημειώσει «βουτιά» της τάξης του 75% από τα μέσα Μαρτίου, πλησιάζοντας τα ιστορικά χαμηλά του 0,92% που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα myDATA

  • Aug 04, 2020

Χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, myDATA, μπορούν πλέον να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας για την έγκριση λογισμικού Υπηρεσιών Παρόχων Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων της ΑΑΔΕ – στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αγοράς από τον ΣΕΒ και τον ΣΕΠΕ – χορήγησε τις πρώτες τέσσερις άδειες καταλληλότητας για λογισμικά ψηφιακής τιμολόγησης, που έχουν αναπτυχθεί από ισάριθμες εταιρείες. Όσες επιχειρήσεις επιλέξουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτών των παρόχων, μπορούν αυτόματα να διαβιβάζουν τα παραστατικά εσόδων, που εκδίδουν, στην πλατφόρμα myDATA στον ιστότοπο mydata.aade.gov.gr

Περισσότερα


Αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές από σήμερα

  • Aug 04, 2020

Αναλυτικό οδηγό με 22 βασικές ερωτήσεις - απαντήσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις για το νέο καθεστώς κρατικής επιδότησης των δανείων Α κατοικίας των πληττόμενων από την πανδημία του Κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. 
 Δείτε αναλυτικά:

Ενημερωτικό σημείωμα – βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»
 
Αναλυτικός οδηγός με ερωτήσεις - απαντήσεις - συνοπτικούς πίνακες για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR