Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΦΚΑ: Πληρωμή εισφορών Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου

  • Aug 04, 2020

Περιθώριο έως τις 20 Αυγούστου έχουν 1,5 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες προκειμένου να καταβάλλουν στον e-ΕΦΚΑ τις εισφορές Ιουλίου. Το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα προχώρησε στην απόφαση να δώσει παράταση στις πληρωμές προκειμένου να τους διευκολύνει, καθώς στην πράξη πρόκειται για τον πρώτο μήνα κατά τον οποίο δεν ισχύουν οι πρόνοιες που είχαν ληφθεί κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Περισσότερα


Δυνατότητα αναστολής συμβάσεων και τον Αύγουστο

  • Aug 04, 2020

Σε αναστολή συμβάσεων εργασίας και κατά τον Αύγουστο μπορούν να προχωρούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του επισιτισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού, λόγω της παρατεταμένης πτώσης του τζίρου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αλλά και της πιθανότητας λήψης νέων συμπληρωματικών μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. Η απόφαση ελήφθη από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Είχε προηγηθεί τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη, με την οποία παρέχεται η αντίστοιχη δυνατότητα σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών έως και 31 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα


IHS MARKIT: Επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα τον Ιούλιο

  • Aug 04, 2020

Στις 48,6 μονάδες έκλεισε τον Ιούλιο ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers' Index - PMI), τιμή χαμηλότερη από τις 49,4 μονάδες του Ιουνίου.  Σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit, η ταχύτερη επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών του μεταποιητικού τομέα αντέστρεψε την τάση προς ανάκαμψη που παρατηρήθηκε μετά το ιστορικό χαμηλό του Απριλίου. Παρ' όλα αυτά, η επιδείνωση ήταν, σε γενικές γραμμές, οριακή.

Περισσότερα


Σε ισχύ η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους

  • Aug 03, 2020

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020) η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020. Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και σε οποιουσδήποτε άλλους κλειστούς χώρους συνάθροισης κοινού, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης.
 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ για την Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της Επικράτειας με τους αντίστοιχους ΚΑΔ.

Περισσότερα


Αυξήθηκε στο 80% το πρωτόκολλο επιβατών στα πλοία της ακτοπλοϊας

  • Aug 03, 2020

Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους. Αναφορικά με τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air)

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: 50,1 εκ. ευρώ στους τελευταίους δικαιούχους του β’ κύκλου

  • Aug 03, 2020

Πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες πληρωμές του β' κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής». Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 844 δικαιούχων, ποσό συνολικού ύψους 50,1 εκατ. ευρώ. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την «επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ» ανέρχεται σε 89.729 δικαιούχους, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση, μέσω κρατικών δανείων, συνολικού ύψους 1,259 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσει και γ' κύκλος (κυρίως προς τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα), ύψους λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, ώστε η ρευστότητα των επιχειρήσεων να ενισχυθεί συνολικά με 3 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια

  • Aug 03, 2020

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την επιδότηση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 9 μηνών και δεν αφορά μόνο κόκκινα δάνεια αλλά και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δανειολήπτες. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως το ΤΕΛΟΣ Σεπτεμβρίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν επιλεγεί οι δανειολήπτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης των μηνιαίων δόσεων δανείων. Οι δανειολήπτες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Eιδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τους κωδικούς του Taxisnet και το σύστημα αυτόματα θα αντλεί όλα τα δεδομένα εισοδήματος και περιουσίας, σε συνεργασία και με τις τράπεζες, ώστε να προκύπτει η επιλεξιμότητα ή μη του δανειολήπτη.

Περισσότερα


Υπεν: Τα βήματα για την αίτηση επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

  • Aug 03, 2020

Από σήμερα,  Δευτέρα 3 Αυγούστου, ξεκίνησε να λειτουργεί  η ειδική ιστοσελίδα για το ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ (http://kinoumeilektrika.ypen.gr ) και παρέχει on line πολλές χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Σε δέκα βήματα θα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης φυσικών προσώπων για επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικού οχήματος στην πλατφόρμα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 24 Αυγούστου. Αντίστοιχα για την αγορά ηλεκτρικού ταξί (για την οποία είναι υποχρεωτική η απόσυρση του παλιού οχήματος τα βήματα είναι 7.

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Συρρίκνωση-ρεκόρ της οικονομίας στο β' τρίμηνο

  • Aug 03, 2020

Τη μεγαλύτερη ιστορικά συρρίκνωσή της σημείωσε η οικονομία της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε απρόσμενα ελαφρά τον Ιούλιο. Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 12,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 1995, όταν άρχισαν οι σχετικές σειρές στοιχείων, συνέπεσε με τα περιοριστικά μέτρα για την COVID -19, η χαλάρωση των οποίων ξεκίνησε σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από τον Μάιο.

Περισσότερα


ΕΣΕΕ: Επτα στις δέκα επιχειρήσεις με πτώση πωλήσεων το α΄ 15θήμερο των εκπτώσεων

  • Aug 03, 2020

Σχεδόν επτά στις δέκα επιχειρήσεις (68%) κατέγραψαν πτώση των πωλήσεων και μόλις το 8% αύξηση το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των θερινών εκπτώσεων του 2019, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έξι στις δέκα επιχειρήσεις (58%) θεωρούν πως οι πωλήσεις τους κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων ήταν χειρότερες από ότι ανέμειναν, παρά το γεγονός ότι είχαν συνυπολογίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR