Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Τη Δευτέρα 3/8 η επίσημη «πρώτη» της πλατφόρμας

  • Jul 31, 2020

Νόμο του Κράτους αποτελεί η δυνατότητα επιδότησης δόσης δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία με τη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη διάταξη. Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα ανοίξει και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους της επιδότησης. Βασικός στόχος είναι οι δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορονοϊό να εισέρχονται στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με τους κωδικούς του Taxisnet και να δηλώνουν ποια είναι η πρώτη τους κατοικία καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών που κατοικούν σε αυτή. Τα υπόλοιπα στοιχεία το σύστημα θα μπορεί να τα αντλεί από την ΑΑΔΕ και σε συνεργασία με τις τράπεζες, θα πραγματοποιείται έλεγχος και διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου να καθοριστεί αν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι.

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Παραμένει το 30% του εισοδήματος που πρέπει να πραγματοποιηθεί με «πλαστικό χρήμα»

  • Jul 30, 2020

Παραμένει το ποσοστό του 30% του εισοδήματος και έως 20.000 ευρώ δαπανών που πρέπει να πραγματοποιηθούν με «πλαστικό χρήμα», προκειμένου ο φορολογούμενος να αποφύγει το «πέναλτι» κατά την εκκαθάριση της δήλωσης. Αυτό αναφέρει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου. Παράλληλα, ισχύει για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων η απαλλαγή από την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και η απαίτηση προσκόμισης των αποδείξεων. Για τον φορολογούμενο, του οποίου είναι κατασχεμένοι ένας ή περισσότεροι λογαριασμοί- πλην του ακατάσχετου λογαριασμού-, οποτεδήποτε έως την 31η Δεκεμβρίου του οικείου φορολογικού έτους, το όριο των δαπανών που πρέπει να καταβληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής εντός του φορολογικού έτους περιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

Περισσότερα


Σε ποιες επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας

  • Jul 30, 2020

Δημοσιεύθηκε (ΦΕΚ Β' 3131/28-07-2020) η απόφαση για την «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς της COVID-19».
Δείτε αναλυτικά πού επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας για το προσωπικό και το κοινό/πελάτες:
ΦΕΚ 3131 Β 28.07.2020
 

Περισσότερα


Στο 100% η επιδότηση εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

  • Jul 30, 2020

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται η αύξηση της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών στο 100% από 1.7.2020 έως 31.12.2020 για συγκεκριμένες κατηγορίες. Επίσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ από 1.7.2020 έως 15.10.2020 και πληρώνεται το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, ενώ με άλλες διατάξεις της τροπολογίας καλύπτονται οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στις αρχές του Αυγούστου

  • Jul 30, 2020

Eντός του α' 10ημέρου του Αυγούστου, αναμένεται να ενσωματωθούν, από την ΑΑΔΕ, οι προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Επίσης, ανέφερε ότι θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρξει παράταση για το καθεστώς της καταβολής μειωμένων ενοικίων, από όσους επλήγησαν από την πανδημία. «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε εάν χρειαστεί» είπε, και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνδρομή και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Επανέλαβε, πάντως, ότι από ένα σημείο και μετά, το ύψος του ενοικίου αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικής συναλλαγής μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

Περισσότερα


Υπουργείο Ανάπτυξης: Μέτρα για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου

  • Jul 29, 2020

Τα έξι βασικότερα σημεία του νόμου για την «Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς και άλλες διατάξεις» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με το νέο νόμο, συστήνεται νέα Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της αγοράς, θεσπίζεται η συμμετοχή σε συλλογικά όργανα νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου με ηλεκτρονικά μέσα, σύσταση ΙΚΕ μέσω Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), δημιουργείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα ELEVATE GREECE για την κατάρτιση του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών -Επιχειρήσεων, ενισχύεται η δραστηριότητα των επιχειρήσεων για Έρευνα και Ανάπτυξη μέσω της αύξησης του συντελεστή των φορολογικών κινήτρων, διευκολύνεται η ολοκλήρωση των έργων υποδομής υφιστάμενων Βιομηχανικών Περιοχών.

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Τη μεγαλύτερη ιστορικά πτώση σημείωσε η κατανάλωση των νοικοκυριών στο πρώτο τρίμηνο του έτους

  • Jul 29, 2020

Πτώση 3% σημείωσε η πραγματική κατά κεφαλή κατανάλωση των νοικοκυριών της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2020, όταν άρχισε η επιβολή από τις χώρες-μέλη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έναντι μείωσης 0,4% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη από το 1999 που άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων.

Περισσότερα


Στα 6,1 δις ευρώ, το έλλειμμα του προϋπολογισμού λόγω της πανδημίας

  • Jul 28, 2020

Έλλειμμα ύψους 6,101 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α' εξάμηνο εφέτος, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 381 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2019. Κύριες αιτίες, είναι αφ' ενός η μείωση των εσόδων λόγω της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας από την πανδημία, και αφ' ετέρου οι αυξημένες δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
 

Περισσότερα


myKEPlive: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό ΚΕΠ

  • Jul 28, 2020

Την ψηφιακή παροχή δεκάδων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη -μέσω τηλεδιάσκεψης- η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η πλατφόρμα myKEPlive δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από το σπίτι τους, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας. Σημειώνουν ότι το ηλεκτρονικό ΚΕΠ εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Καλύπτει 52 διοικητικές διαδικασίες και επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση για 235 διαδικασίες αδειοδότησης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Προτεραιότητα η επιστροφή φόρων στους δικαιούχους

  • Jul 27, 2020

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, καθώς και τα μεγαλύτερα σε ύψος ποσά, τίθενται σε προτεραιότητα προκειμένου να επιστραφούν στους δικαιούχους. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία ζητείται από τις εφορίες η κατηγοριοποίηση των υποθέσεων με βάση δύο κριτήρια: τη «χρονολογική ωρίμανση» και το ύψος των επιστραφέντων ποσών.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο με τα κριτήρια για τη διεκπεραίωση των επιστροφών

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR