Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΑΔΕ: Παρατείνεται έως 31/8 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για μεταβολή μισθώματος

  • Jul 22, 2020

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τη μεταβολή του μισθώματος (δηλώσεις Covid), για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, σύμφωνα επίσης με την οποία η ίδια προθεσμία (31 Αυγούστου) ισχύει και για την υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου. Ενώ, η αποδοχή των δηλώσεων Covid από τους ενοικιαστές μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα


Συν-Εργασία: Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή του μηχανισμού

  • Jul 22, 2020

Συμπληρωματικές διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και, συγκεκριμένα, για τη συμπλήρωση της αίτησης/δήλωσης ένταξης στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» από τις επιχειρήσεις - εργοδότες αναφορικά με τη Β' φάση, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.  Οι διευκρινίσεις αφορούν στον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης της βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους που εντάσσονται στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Δείτε την εγκύκλιο εδώ.
 

Περισσότερα


Κατακόρυφη η πτώση στα έσοδα από τον τουρισμό στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαϊου 2020 λόγω της πανδημίας

  • Jul 22, 2020

Μείωση κατά 78,5% εμφάνισαν οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, καθώς οι αφίξεις των τουριστών εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας, ήταν μειωμένες κατά 63,8%. Μόνον τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι τουριστικές αφίξεις κατέγραψαν πτώση κατά 97,7% και τα τουριστικά έσοδα κατά 99,2%. Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξηθεί κατά 706 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το πεντάμηνο του 2019 και να διαμορφωθεί στα 5,6 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 70 δις ευρώ

  • Jul 21, 2020

«Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα συνολικό πακέτο, το οποίο ξεπερνάει τα 70 δισ. ευρώ, ένα μέγεθος πρωτοφανές για τη χώρα μας, τα οποία θα διαχειριστούμε με ευθύνη και σύνεση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου μετά την επίτευξη της συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το σχέδιο ανάκαμψης. Σήμερα η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απαντά με ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ και με ένα προϋπολογισμό για τα επόμενα 7 έτη ύψους 1,074 τρισ. ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα


Σε ισχύ η έκπτωση 2% για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

  • Jul 21, 2020

Σε ισχύ τίθενται τόσο η έκπτωση 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, όσο και η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού νόμου (ν. 4706/2020).
Αναλυτικά οι οδηγίες της ΑΑΔΕ εδώ
 
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Φρένο στα χρέη λόγω αναστολής πληρωμής φόρων

  • Jul 21, 2020

Οι αναστολές πληρωμής φόρων λόγω της πανδημίας «φρέναραν» τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον Απρίλιο τα καινούρια χρέη ανήλθαν στα 204 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10,5% σε σχέση με τα 228 εκατ. ευρώ του περασμένου Απριλίου. Ανάλογη εικόνα και στο πρώτο τετράμηνο του έτους, με τους απλήρωτους φόρους στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου να ανέρχονται στα 2,286 δισ. ευρώ έναντι 2,734 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (-16,58%). Πτωτικά κινήθηκαν και οι εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Από τις ρυθμίσεις στο τετράμηνο του έτους εισήλθαν στο ταμείο του Δημοσίου 1,397 δισ. ευρώ έναντι 1,644 δισ. ευρώ πέρυσι, με πτώση 16,1%.

Περισσότερα


MOODY’S: Η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές Τράπεζες περιορίζει την πίεση στην κερδοφορία τους λόγω του κορονοϊού

  • Jul 21, 2020

Η αύξηση των καταθέσεων τρεχούμενων λογαριασμών και ταμιευτηρίου από τα ελληνικά νοικοκυριά περιορίζει τις πιέσεις στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με ανάλυση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's. Όπως αναφέρει ο οίκος, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΤτΕ δείχνουν ότι οι καταθέσεις προθεσμίας, οι οποίες έχουν υψηλότερο κόστος για τις τράπεζες, μειώθηκαν στο 34% των συνολικών καταθέσεων των νοικοκυριών τον Μάιο από 41% τον Δεκέμβριο του 2017.
 

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Πρόγραμμα «Γέφυρα» με ενιάμηνη επιδότηση ενυπόθηκων δανείων

  • Jul 20, 2020

Το νέο «Πρόγραμμα Γέφυρα» για τη στήριξη των δανειοληπτών, το οποίο θα είναι διευρυμένο και θα καλύπτει «όχι μόνο τους κόκκινους, αλλά και τους πράσινους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού» ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής. «Για πρώτη φορά το κράτος στέκεται αρωγός όχι μόνο στους κόκκινους αλλά και στους πράσινους δανειολήπτες και σε όλους όσους έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού και εκτιμούμε ότι το κόστος του προϋπολογισμού θα είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Όπως είπε, από τις αρχές Αυγούστου και έως 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα κάνοντας αίτηση μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου.

Περισσότερα


Πρώτη κατοικία: Μηδέν φόρος για γονικές παροχές χρημάτων έως 150.000 ευρώ

  • Jul 20, 2020

Τη δυνατότητα να δίνουν χρήματα στα παιδιά τους και συγκεκριμένα ποσά έως 150.000 χωρίς να πληρώνουν καθόλου φόρο στην εφορία παρέχει η κυβέρνηση. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Με διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται ο φόρος 10% που επιβάλλεται σήμερα αυτοτελώς στη γονική παροχή χρηματικών ποσών και μάλιστα από το πρώτο ευρώ με την προϋπόθεση ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που τους δωρίζουν οι γονείς τους για την αγορά πρώτης κατοικίας. Η δωρεά χρημάτων από τους γονείς στα παιδιά θα φορολογείται με βάση την κλίμακα της γονικής παροχής που προβλέπει αφορολόγητο όριο 150.000 ευρώ.

Περισσότερα


ΕΛ. ΣΤΑΤ.: Μείωση τζίρου 55,8% κατέγραψαν το Μάϊο 2020 οι επιχειρήσεις

  • Jul 20, 2020

Απώλειες 896,356 εκατ. ευρώ (πτώση 55,8%) είχαν στον τζίρο τους σε έναν χρόνο (Μάιος 2020 προς Μάιο 2019) οι επιχειρήσεις της χώρας που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή. Αυτό προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσεις με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο 2020 ανήλθε σε 709.442 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 55,8% σε σχέση με τον Μάιο 2019, που είχε ανέλθει σε 1.605.798 χιλ. ευρώ. Μεγάλοι χαμένοι, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου των καταλυμάτων (κάθετη πτώση τζίρου κατά 97,2%), ενώ τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου λιανικού εμπορίου, εκτός από το εμπόριο μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών (14,9%).
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR