Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 22 Ιουλίου

  • Jul 17, 2020

Έως τις 22 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία για την οριστικοποίηση των δηλώσεων των δικαιούχων του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι να δοθεί το απαιτούμενος χρόνος σε περίπου 20.000 δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους για να πληρωθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι χθες περισσότερες από 88.000 επιχειρήσεις έχουν οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους ενώ  από την Επιστρεπτέα Ι και Επιστρεπτέα ΙΙ έχουν ως τώρα λάβει κρατικές ενισχύσεις 96.000 επιχειρήσεις. Ειδικά στo β΄κύκλο του Προγράμματος, δικαιούχοι της βοήθειας καθίστανται κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις που βρίσκονται στα νησιά.

Περισσότερα


ΤτΕ: Άμεση προτεραιότητα τα κόκκινα δάνεια

  • Jul 17, 2020

Αύξηση των κόκκινων δανείων στο αμέσως προσεχές διάστημα προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός που καθιστά την μείωση τους άμεση προτεραιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η κεντρική τράπεζα στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε στο τέλος Μαρτίου 2020 στα 60,9 δισ. ευρώ από 68,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ποσό που αντιστοιχεί στο 37,3% του συνόλου των χορηγήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ΤτΕ με την αβεβαιότητα αναφορικά με την κλιμάκωσή του στο επόμενο διάστημα, την περιορισμένη δυνατότητα λόγω χαμηλής κερδοφορίας για τη δημιουργία κεφαλαίου από τις τράπεζες, την εκτιμώμενη επιδείνωση της σχέσης της αναβαλλόμενης οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης (DTC) έναντι του Δημοσίου ως ποσοστό των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων, αλλά κυρίως την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, καθίσταται σαφές ότι απαιτούνται επιπλέον ενέργειες, τόσο από τις τράπεζες, όσο και από την Πολιτεία.

Περισσότερα


Νέα παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

  • Jul 17, 2020

Τρίμηνη παράταση για την τακτοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σχετική τροπολογία, που καταθέτει στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προθεσμία ήταν η 30ή Ιουνίου. Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, η 30ή Σεπτεμβρίου είναι και η τελευταία προθεσμία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (κτίρια με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες).
Για τα υπόλοιπα αυθαίρετα -κατηγορίας 1 έως 4- ισχύει κανονικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας και οι ιδιοκτήτες τους θα μπορούν να τα τακτοποιούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2026, καταβάλλοντας προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης κατά 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης και επιπλέον 5% για κάθε έναν χρόνο καθυστέρησης.

Περισσότερα


Σήμερα η νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 76.508

  • Jul 17, 2020

Πιστώνεται σήμερα νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 76.508 δικαιούχους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 38.847.882 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν λειτούργησαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 76.508.
 

Περισσότερα


Έλλειμμα στον προϋπολογισμό 5,8 δις στο εξάμηνο λόγω πανδημίας

  • Jul 16, 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 18,4 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 2,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού του 2020 αλλά αυξημένα κατά 333 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Το συνολικό ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 19,2 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 16% σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού λόγω της επίπτωσης από τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το πρωτογενές έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε σε 5,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ.  
 

Περισσότερα


Θ. Σκυλακάκης: Μικρότερη από τις εκτιμήσεις η μείωση των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο

  • Jul 16, 2020

Μικρότερη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν η μείωση των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών. Όπως δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, «τον Ιούνιο τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 2,934 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 426 εκατ. ευρώ ή 12,7% έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2020». Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού, την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2020 καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 5.864 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πλεόνασμα 313 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Oι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην προσέλκυση επενδύσεων

  • Jul 16, 2020

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε οι αποκρατικοποιήσεις και γενικότερα η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου να συμβάλουν καθοριστικά στην προσέλκυση επενδύσεων και στη στροφή της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, βασισμένο σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και σε κλάδους και τομείς όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα». Αυτό επεσήμανε ο υπουργός. Πρόσθεσε δε, ότι για την κυβέρνηση οι αποκρατικοποιήσεις δεν αποτελούν μόνον ένα μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων, αλλά κυρίως έναν καταλύτη για τη βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, και συνολικά την επίτευξη υψηλής οικονομικής μεγέθυνσης της χώρας.
 

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο ανάπτυξης θα αλλάξει τον παραγωγικό ιστό της χώρας

  • Jul 15, 2020

Τον οδικό χάρτη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η «Επιτροπή Πισσαρίδη», η οποία μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσίασε την ενδιάμεση έκθεσή της για το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, χαρακτήρισε την έκθεση ως «ένα πυκνό σχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει τον ίδιο τον παραγωγικό ιστό της χώρας και θέτει στόχους οι οποίοι εφόσον μπορέσουμε να τους πετύχουμε, θα μιλάμε πράγματι για μια μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας». Κεντρικός στόχος, όπως επισήμανε, «είναι η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η συστηματική αύξηση των εξαγωγών η στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία, η ενίσχυση της εργασίας".

Περισσότερα


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση του επιχειρείν

  • Jul 15, 2020

Η δημιουργία υπηρεσίας μια στάσης για στρατηγικές επενδύσεις, νέα μονάδα για την καταπολέμηση του παραεμπορίου αλλά και η απλοποίηση της ίδρυσης ΙΚΕ  προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο νομοσχέδιο  προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η  απλοποίηση της  ίδρυσης Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Επιχειρήσεων (ΙΚΕ),  με τη δυνατότητα να συστήνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με εξαίρεση μόνο  τις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες  που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο. Με το τρόπο αυτό μειώνεται τόσο ο χρόνος όσο και η γραφειοκρατία στις σύσταση αυτής της μορφής επιχειρήσεων η οποία θεωρείται και η πλέον ευέλικτη μορφή.

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Κάλεσμα για υποβολή φορολογικών δηλώσεων

  • Jul 15, 2020

Δύο εβδομάδες πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με 1 στις 3 να μην έχει ακόμα υποβληθεί, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM απηύθυνε κάλεσμα στους φορολογούμενους   να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις . Οι λογιστές μπορεί να ζητούν παράταση αλλά, όπως είπε ο υπουργός, πρέπει να εισρεύσουν και κάποια ποσά στα ταμεία του Κράτους υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει δοθεί παράταση έως τις 29 Ιουλίου με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 31 Ιουλίου. «Εάν δοθεί παράταση, συρρικνώνεται ο αριθμός των δόσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR