Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΦΚΑ: Στα 1.195,11 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης το Δεκέμβριο

  • Jul 01, 2020

Στα 51,60 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, τον Δεκέμβριο του 2019 και ο μέσος μισθός διαμορφώθηκε στα 1.195,11 ευρώ. Στη μερική απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο και ο μέσος μισθός ανήλθαν στα 25,24 ευρώ και στα 417,67 ευρώ. Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων, από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2019 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί, κατά το χρόνο επεξεργασίας.

Περισσότερα


ΤτΕ: Πρόβλεψη για ύφεση 5,8% το 2020

  • Jun 30, 2020

Ύφεση 5,8% προβλέπει το βασικό σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την έκθεση για τη νομισματική πολιτική 2019-2020 και με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία και την αλλαγή του διεθνούς περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ΤτΕ, οι μακροοικονομικές προβλέψεις υπόκεινται σε μεγάλη αβεβαιότητα και για το λόγο αυτό έχει εκπονήσει ένα βασικό και δύο εναλλακτικά σενάρια, το ένα πιο ήπιο και το άλλο πιο δυσμενές σε σχέση με το βασικό σενάριο. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οικονομική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει σημαντικά το 2020, καταγράφοντας ρυθμό μεταβολής -5,8%. Το 2021 η οικονομική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα ανακάμψει και θα αυξηθεί με ρυθμό 5,6%, ενώ το 2022 θα σημειώσει αύξηση 3,7%.

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Αυξάνονται οι δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

  • Jun 30, 2020

Αυξάνονται σε οκτώ οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και σε έξι του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη η έκπτωση φόρου 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης (έως τις 31 Ιουλίου).

Περισσότερα


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση

  • Jun 30, 2020

Διατάξεις που αποσκοπούν στην πιο αποτελεσματική και διαυγή Εταιρική Διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιριών, προσαρμόζοντας παράλληλα το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της Αγοράς Κεφαλαίου στα νεότερα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την εταιρική διακυβέρνηση. Επιπλέον, το σχέδιο νόμου συμβάλλει στην προστασία των μετόχων και των επενδυτών, στην προσέλκυση διεθνών επενδυτών και στη διευκόλυνση της σύστασης ευέλικτων μορφών Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, ώστε, μεταξύ άλλων, να δοθεί ώθηση σε επενδύσεις σε νεοφυείς εταιρείες (start ups).

Περισσότερα


Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο

  • Jun 30, 2020

Η οικονομική εμπιστοσύνη επανέρχεται σταδιακά στην Ευρωζώνη με τις εταιρείες, από τις μεταποιητικές έως αυτές των λιανικών πωλήσεων, να ξαναστέκονται στα πόδια τους μετά τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κοροναϊού. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (European Economic Sentiment Indicator, ESI), ο οποίος ανακοινώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε τον Ιούνιο στις 75,7 μονάδες από 67,5 τον Μάιο, αν και λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, παραμένοντας σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά των αρχών του έτους. 
 

Περισσότερα


Σε δημόσια διαβούλευση ο κώδικας ηλεκτρονικών επικοινωνιών

  • Jun 30, 2020

Περισσότερη προστασία για τους καταναλωτές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ενθάρρυνση των επενδύσεων για την ανάπτυξη των δικτύων 5G και των υποδομών υψηλής χωρητικότητας στην Ελλάδα διασφαλίζονται με τις διατάξεις του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο οποίος αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 17.00. Ο Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που θα είναι κομμάτι του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία 2018/1972 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκσυγχρονίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο, θεσπίζοντας σαφείς και ενιαίους κανόνες. 
 

Περισσότερα


Αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη διάρκεια της καραντίνας

  • Jun 29, 2020

Συνεχίστηκε η αύξηση των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη διάρκεια της καραντίνας. Το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 1,717 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,429 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, για δεύτερο συνεχή μήνα μειώθηκαν οι καταθέσεις του Δημοσίου καθώς τον Μάιο παρατηρήθηκε εκροή 1,9 δισ. ευρώ έναντι εκροής 4,112 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Μέσα σε 11 μήνες ρυθμίστηκαν 252.529 δάνεια 12,3 δις ευρώ

  • Jun 29, 2020

Δάνεια συνολικού ύψους 12,3 δισ. ευρώ ρυθμίστηκαν από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης από πέρυσι τον Ιούλιο έως και τον Μάιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση προόδου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών. Οι ρυθμίσεις αφορούν 252.529 δάνεια από όλες τις κατηγορίες, δηλαδή στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ρυθμίσεων έγινε από τις τράπεζες, οι οποίες διευθέτησαν την επίμαχη περίοδο 200.638 δάνεια, συνολικής αξίας 10,2 δισ. ευρώ, ενώ οι ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν οι εταιρείες διαχείρισης αφορούν 51.891 δάνεια ύψους 2,15 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: Ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση

  • Jun 26, 2020

«Το πρώτο θύμα του κοροναϊού σε όλο τον κόσμο είναι ο τουρισμός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε». Με αυτή την παραδοχή άνοιξε την ομιλία του στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ερχόμαστε αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια διεθνώς. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού για την Ελλάδα τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση». Επανέλαβε ότι το restart γίνεται «πάνω από όλα με κανόνες ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και με διάθεση το φετινό καλοκαίρι να γίνει επίλογος προβλημάτων αλλά και πρόλογος νέων επιτυχιών από την επόμενη σεζόν».

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Καθίζηση φορολογικών εσόδων στο πεντάμηνο 2020

  • Jun 26, 2020

Μεγάλη μείωση σημειώνεται στα φορολογικά έσοδα, κυρίως από ΦΠΑ, αλλά και φόρο εισοδήματος το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου, καθώς δόθηκε δυνατότητα αναστολής πληρωμών ΦΠΑ και έκπτωση 25%, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Την ίδια ώρα εκτοξεύθηκαν οι δαπάνες για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει «τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό, που εμφάνισε έλλειμμα 7,494 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 2,512 δισ. ευρώ και έναντι ελλείμματος 1,760 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 4,843 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 43 εκατ. ευρώ και έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 916 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2019. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το πεντάμηνο, τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 15,471 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,225 δισ. ευρώ ή 12,6% έναντι του στόχου.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR