Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ερευνα ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: Μία στις τρεις επιχειρήσεις φοβάται ότι θα βάλει «λουκέτο»

  • Jun 26, 2020

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναϊό.  Το φόβο ότι θα βάλει λουκέτο εκφράζει 1 στις 3 επιχειρήσεις, σύμφωνα με έκτακτη έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το ζήτημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων είναι πλέον εμφανές. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων φαίνεται πως δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωση τους μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης.
 

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Λίγες ώρες ακόμα για την υποβολή της αίτησης

  • Jun 26, 2020

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 2ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς τα μεσάνυχτα εκπνέει η προθεσμία. Ήδη περισσότερες από 126.000 αιτήσεις έχουν υποβάλλει οριστική αίτηση στην πλατφόρμα. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν κάθε νομικής μορφής ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους εφόσον έχουν ταμειακή μηχανή.  Μια ακόμα ιδιαιτερότητα είναι ότι δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ακόμα κι αν ήταν προβληματικές στις 31/12/2019.

Περισσότερα


Υπερψηφίσθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥπΟικ για τις μικροχρηματοδοτήσεις

  • Jun 25, 2020

Με ευρεία πλειοψηφία, υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής στην ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για το «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Οικονομικών. «Με το παρόν Σχέδιο Νόμου, για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου χορήγησης μικροπιστώσεων, προσφέρεται ένα ακόμη εργαλείο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών επιχειρήσεων», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις

  • Jun 25, 2020

Διαθέσιμη στους φορολογουμένους είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2019. Όπως επισημαίνεται αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση εντός της προθεσμίας υποβολής της αρχικής φορολογικής δήλωσης, τότε και η τροποποιητική φορολογική δήλωση επέχει θέση αρχικής δήλωσης και θεωρείται ότι και οι δύο, αρχική και τροποποιητική, έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα. Εάν όμως το φυσικό πρόσωπο δεν υποβάλει εμπρόθεσμα την τροποποιητική (έως 29 Ιουλίου) θα πληρώσει το πρόστιμο των 100 ευρώ.
 

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Λιγότερα λουκέτα στην πραγματική αγορά

  • Jun 24, 2020

Τα στοιχεία της πραγματικής αγοράς δείχνουν ότι έχουμε λιγότερα «λουκέτα» επιχειρήσεων από τις αντίστοιχες περιόδους της περυσινής περιόδου και ότι με ταχύτρερο τρόπο από ποτέ άλλοτε έχουν διατεθεί στην οικονομία και τις επιχειρήσεις τα μεγαλύτερα ποσά στήριξης, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώνοντας την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο κ. Γεωργιάδης επικαλούμενος στοιχεία από το Γενικό Μητρώο Επιχιερήσεων (ΓΕΜΗ) ανέφερε ότι η πραγματική εικόνα είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν κλείνουν μαζικά, αλλά διατηρείται η τάση να ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, παρά την κρίση. Κάλεσε τις επιχειρήσεις να μπουν και να κάνουν αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή σημειώνοντας πως «είναι κρίμα να μην πάρουν αυτά τα λεφτά».

Περισσότερα


Παράταση έως τις 31 Αυγούστου για τα αδήλωτα τετραγωνικά

  • Jun 24, 2020

Με τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή παρατείνει κατά δύο μήνες η προθεσμία για την υποβολής της δήλωσης των ξεχασμένων τετραγωνικών. Η προθεσμία η οποία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους Δήμους προκειμένου να γλιτώσουν από αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Μαϊου

  • Jun 24, 2020

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% για τις τρέχουσες εισφορές Μαΐου, όπως προβλέπεται από το νόμο 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/30.5.2020). Βασικός όρος της έκπτωσης, η οποία είναι προαιρετική για κάθε επαγγελματία, είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών του Μαΐου. Επισημαίνεται ότι, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επωφεληθεί της ανωτέρω έκπτωσης, θα πρέπει να έχει πληρώσει τις εισφορές του προηγούμενου τετραμήνου, δηλαδή του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου-Απριλίου 2020.

Περισσότερα


Υπ. Εξωτερικών: Σε αναζήτηση ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο

  • Jun 23, 2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών, «η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στο Κάιρο, έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη να της υποβάλουν επικαιροποιημένους καταλόγους επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν καταθέσει αίτηση για εγγραφή “registration” στο ειδικό μητρώο του Υπουργείου Εμπορίου, σε εφαρμογή των Διαταγμάτων υπ’ αριθ. 43/2016 & 44/2019, προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή των παραγόμενων από αυτές προϊόντων στην Αίγυπτο, η ολοκλήρωση της εξέτασης της οποίας, εκκρεμεί από αιγυπτιακής πλευράς.

Τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν από πλευράς ελληνικών εταιρειών είναι η επωνυμία της εταιρείας που αιτήθηκε εγγραφή, ο κλάδος, η εμπορική ονομασία/σήμα των προϊόντων, η ημερομηνία και ο αριθμός καταχώρησης της αίτησης/ φακέλου από τον αρμόδιο αιγυπτιακό Γενικό Οργανισμό Ελέγχου Εξαγωγών & Εισαγωγών (GOEIC), η ένδειξη περί του εάν πρόκειται για αρχική αίτηση ή για ανανέωση εγγραφής, καθώς και η ένδειξη περί του εάν οι εταιρείες των οποίων οι αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα έχουν παράσχει στις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές ανανεωμένα/επικαιροποιημένα τα σχετικά απαιτούμενα πιστοποιητικά ποιότητας.

Οι ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποστέλλουν τα εν λόγω στοιχεία τους, το αργότερο έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου τ.έ, στο Γραφείο ΟΕΥ Καΐρου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο ΟΕΥ Καΐρου

Υπεύθυνος Γραφείου : Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

Τηλ: (00202) 27948482 27952036

Fax: (00202) 27940684

Email: ecocom-cairo@mfa.gr

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Διεύρυνση δικαιούχων και παράταση προθεσμίας

  • Jun 23, 2020

Παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, μέχρι την Παρασκευή 26/6/2020, με σχετική απόφαση τροποποίησης της ΚΥΑ ΓΔΟΥ131/13.6.2020, που υπεγράφη χθες από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Παράλληλα, διευρύνεται το πεδίο και δίνεται η δυνατότητα ένταξης και σε άλλες επιχειρήσεις. Στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.
 

Περισσότερα


Διεθνές Κέντρο Εμπορίου: Οι ΜμΕ υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από το lockdown

  • Jun 23, 2020

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο υφίστανται το μεγαλύτερο πλήγμα από τον αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της COVID-19 και περίπου το ένα πέμπτο υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν να βάλουν μόνιμα λουκέτο εντός τριών μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (International Trade Centre-ITC), ένας κοινός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που εδρεύει στη Γενεύη. Στην έρευνά του για τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων εταιριών σε 132 χώρες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σχεδόν τα δύο τρίτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων είπαν ότι «επηρεάστηκαν ιδιαίτερα» από τον αντίκτυπο του lockdown συγκριτικά με το 43% των μεγάλων εταιριών.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR