Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Αίτημα ισραηλινής εταιρείας για εισαγωγή φρούτων μέσω Ελλάδος από την Δομινικανή Δημοκρατία

  • Jun 17, 2020

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ η εταιρεία Bronfman Group,  η οποία ασχολείται  με την εισαγωγή φρούτων στο Ισραήλ από την Κεντρική και Νότια Αμερική επιθυμεί την εισαγωγή ανανά από τη Δομινικανή Δημοκρατία στο Ισραήλ μέσω Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, μετά από συγκεκριμένη έρευνα, η εν λόγω εταιρεία διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να εισάγει απευθείας από την Δομινικανή Δημοκρατία το συγκεκριμένο φρούτο και εκτιμά ότι τούτο μπορεί να γίνει από την Ελλάδα, αφού γίνει εκεί η επεξεργασία και συσκευασία του προϊόντος. Παράλληλα ο κ. Bronfman επιθυμεί να εισάγει και άλλα φρούτα από Ελλάδα.  

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι ως ακολούθως:

Όνομα: BRONFMAN GROUP, Mr. Gabby Bronfman

Τηλ. Επικ. κινητό: +9720544937086

e-mail: gaby@bronfmangroup.com

Διαδικτυακός τόπος: www.bronfmangroup.com

Διεύθυνση: 22 Nachmani str. , Tel Aviv 6579436, Israel

Το αίτημα θα αναρτηθεί και στην κατηγορία «ζητήσεις» στην πύλη Agora.

Περισσότερα


Συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με Ισραηλινούς επενδυτές

  • Jun 17, 2020

Συναντήσεις με σημαντικούς Ισραηλινούς επενδυτές που είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είτε επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ιερουσαλήμ. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στις συναντήσεις καταγράφηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της αγρο-τεχνολογίας. Παράλληλα, εκφράστηκε ευρύτερο ενδιαφέρον για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Περισσότερα


ΤτΕ: Κόκκινα δάνεια 7,3 δις ευρώ πέρασαν στα funds μέσα στο α’ 3μηνο

  • Jun 17, 2020

Κόκκινα δάνεια ύψους 30,8 δισ. ευρώ διαχειρίζονται οι servicers, δηλαδή οι εταιρείες που λειτουργούν ανεξάρτητα από τις τράπεζες και διαχειρίζονται οφειλές σε καθυστέρηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΤτΕ, οι συγκεκριμένες εταιρείες αύξησαν, σε σχέση με τα τέλη του 2019, το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο κατά 7,3 δισ. ευρώ, διευρύνοντας την παρουσία τους στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για κόκκινα δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί σε funds, μέσα από τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων που προχωρούν οι τράπεζες στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η συνολική αξία των δανείων που άλλαξαν χέρια το α΄ τρίμηνο του έτους, αυξήθηκε κατά 7,3 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 30,8 δισ. ευρώ, έναντι 23,5 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2019.
 

Περισσότερα


Υπ. Οικ.: Στα 4,8 δις ευρώ το πρωτογενές έλλειμμα

  • Jun 16, 2020

Εκτός στόχου κατά 1,37 δισ. ευρώ ήταν τα έσοδα του Μαΐου, ενώ καταγράφεται και πτώση 14,2% στα έσοδα 5μήνου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού καταγράφεται άνοδος 1,2 δισ. ευρώ στις δαπάνες, ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 4,795 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 43 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 916 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2019. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17.852 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2.453 εκατ. ευρώ ή 12,1% έναντι του στόχου.

Περισσότερα


Χ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα δε θα αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα

  • Jun 16, 2020

Η Ελλάδα δε θα αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα, ακόμη κι αν η Ευρώπη αργήσει να καταλήξει σε αποφάσεις για το τελικό σχήμα του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την εαρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης. Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έλαβε και εφαρμόζει μέτρα χωρίς να έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας και συνέχισε «όλα τα ελληνικά προγράμματα έχουν εγκριθεί, αλλά εκταμίευση πόρων δεν υπάρχει και εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει μέχρι περίπου τέλη Ιουλίου. Συνεπώς ακόμα και εάν η Ευρώπη αργήσει να καταλήξει σε αποφάσεις για το τελικό σχήμα του Ταμείου Ανάκαμψης και να εκταμιεύσει τους σχετικούς πόρους, το πρώτο τρίμηνο του 2021, η χώρα μας, με τα σημερινά υγειονομικά δεδομένα και την υπεύθυνη οικονομική διαχείριση, δε θα αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα».

Περισσότερα


Αποζημίωση 534 ευρώ και σε ελεύθερους επαγγελματίεςτο Μάϊο

  • Jun 16, 2020

Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, που παρέμειναν κλειστοί το μήνα Μάιο και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ αναμένεται άμεσα. Η καταβολή της αποζημίωσης υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 200.000 επαγγελματίες ενώ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


Επανεκκίνηση τουρισμού: «Ανοίγουν» σήμερα αερομεταφορές, εποχικά καταλύματα, αλλά και μουσεία

  • Jun 15, 2020

Από σήμερα τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τουρίστες, ενώ ανοίγουν και εποχικά καταλύματα αλλά και μουσεία και, έτσι, η Ελλάδα «δηλώνει» έτοιμη για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, καλούμενη να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού. Με «όπλα» τις εντυπωσιακές επιδόσεις της κατά τη διάρκεια της κρίσης, την προετοιμασία της σε υγειονομικό επίπεδο για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα όποια κρούσματα προκύψουν, τις σπάνιες ελληνικές ομορφιές, την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά, αλλά και την περίφημη ελληνική φιλοξενία, η χώρα μας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους τουρίστες που θα την επιλέξουν ως προορισμό για το φετινό - δύσκολο ωστόσο κατά γενική ομολογία - καλοκαίρι.

Περισσότερα


Αρση μέτρων: Επανεκκινούν 12 επιχειρηματικές δραηριότητες από σήμερα

  • Jun 15, 2020

Δώδεκα επιχειρηματικές δραστηριότητες, χώροι πολιτισμού και υπηρεσίες επαναλειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, αποτέλεσμα της σταδιακής άρσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ανάμεσά τους, τα γυμναστήρια, τα μουσεία, τα θεματικά πάρκα, τα εποχικά καταλύματα αλλά και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις. Οι παιδότοποι θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 μετά την απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του COVID-19 με τα  πρωτόκολλα ασφαλείας.
Οδηγίες για τη λειτουργία των γυμναστηρίων έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ
 

Περισσότερα


Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

  • Jun 15, 2020

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης με την ονομασία «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Έτσι, δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία καθορίζει το πλαίσιο εφαρμογής του.

Δείτε την ΚΥΑ για το πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος
 

Περισσότερα


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις μέχρι 25.000 ευρώ

  • Jun 15, 2020

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να συνάψουν δάνεια έως 25.000 ευρώ που θα χορηγούνται χωρίς προσημείωση.  Το νομοσχέδιο, απευθύνεται: (α) στις πολύ μικρές επιχειρήσεις  (β) στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων (γ) στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα (δ) σε άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στο χώρο εργασίας καθώς (ε) σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που αμφότεροι είναι αποκλεισμένοι από τη συνήθη τραπεζική χρηματοδότηση, ιδίως λόγω αδυναμίας παροχής των εξασφαλίσεων που απαιτεί η τραπεζική ενωσιακή νομοθεσία.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR