Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Άδ. Γεωργιάδης: Η χώρα κάνει τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες

  • Jun 10, 2020

Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».  Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε σε beach bar στη Μύκονο όπου οι ελεγκτές διαπίστωσαν συνωστισμό και μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό.

Περισσότερα


Παράταση για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών που λήγουν εντός του Μαϊου 2020

  • Jun 10, 2020

Με την Α.1126/2020 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών παρατείνονται έως και την 15.6.2020, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν εντός του Μαΐου 2020 α) των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) και β) των φυσικών προσώπων εκμισθωτών ακινήτων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).
Δείτε την Α.1126/2020

Περισσότερα


Οδηγός της ΑΑΔΕ για την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων

  • Jun 05, 2020

Οδηγό με όλες τις κρίσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την ένταξη των φορολογούμενων στην νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ). Σημειώνεται ότι σήμερα οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε έως 24 δόσεις εφόσον πρόκειται για τακτικές οφειλές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) και σε 48 μηνιαίες δόσεις για έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς). Στην ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές οι οποίες κατά την 01/11/2019 δεν τελούσαν σε ρύθμιση, αλλά είχαν υπαχθεί προγενέστερα στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων και αυτή χάθηκε ή είχαν υπαχθεί στην παλαιά πάγια ρύθμιση μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 την οποία όμως έχασαν.

Περισσότερα


Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

  • Jun 03, 2020

Την έναρξη της λειτουργίας, σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες από τις 12:00 το μεσημέρι μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.  
 
 

Περισσότερα


Νέες ημερομηνίες για τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων

  • Jun 03, 2020

Για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, με κρατική εντολή, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα «Εργάνη» παρατάθηκε μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας ήταν η 31η Μαΐου. Από την πλευρά τους, οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον προηγούμενο μήνα θα πρέπει να περιμένουν για να λάβουν τα 534 ευρώ που δικαιούνται για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα. Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, η έκτακτη αποζημίωση θα τους καταβληθεί από 5 έως 10 Ιουνίου. Επίσης, την Κυριακή 7 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων από εργοδότες των οποίων οι  επιχειρήσεις άνοιξαν διαδοχικά το Μάιο.
 
 

Περισσότερα


ΙΕΛΚΑ-ΟΠΑ: Ενας στους δύο χρήστες του διαδικτύου αγοράζουν συστηματικά από e-SHOP

  • Jun 03, 2020

Σημαντική αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου από τους καταναλωτές, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί σε μεγάλο βαθμό και μετά την κρίση, καταδεικνύει έρευνα που πραγματοποίησαν το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών, με δείγμα 1.050 ατόμων την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020. Συγκεκριμένα, σε σχέση με πέρυσι, έχει υπερδιπλασιαστεί η συστηματική τάση αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα γενικά (από το 21% των χρηστών Διαδικτύου που είχε κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά το τελευταίο δεκαήμερο το 2019) σε 51% τον Μάιο 2020 (με το ποσοστό μάλιστα να είναι σταθερό και στις δύο μετρήσεις του Μαΐου).

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: Εντονη υποχώρηση του οικονομικού κλίματος το Μάϊο

  • Jun 02, 2020

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος επιδεινώθηκε έντονα το Μάιο και υποχώρησε στις 88,5 μονάδες, έναντι 99,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, επιδείνωση των προσδοκιών καταγράφηκε σε όλους τους τομείς πλην των κατασκευών, με εντονότερη την υποχώρηση στις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, και ηπιότερη αυτή στη βιομηχανία. Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη η απαισιοδοξία κλιμακώθηκε οριακά σε σχέση με τον Απρίλιο, με τα περισσότερα νοικοκυριά να διατυπώνουν αρνητικές προβλέψεις για την πορεία των δικών τους οικονομικών τους δεδομένων και της ευρύτερης οικονομίας στους επόμενους 12 μήνες.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Τι ισχύει με τον συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και Α’ 3μήνου

  • Jun 02, 2020

Διευκρινίσεις για τον συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και α΄ τριμήνου δίνει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει με τις οφειλές του Ιουνίου. Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ Μαρτίου και α΄ τριμήνου 2020 για διπλογραφικές και απλογραφικές επιχειρήσεις, αντίστοιχα, που καταβλήθηκε εμπρόθεσμα τον Απρίλιο, με μελλοντικές οφειλές, η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι, με βάση τον προγραμματισμό των Γενικών Διευθύνσεων Φορολογικής Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αυτό θα γίνει με τις πρώτες επερχόμενες οφειλές, οι οποίες μετά την αναστολή των οφειλών Μαΐου για 30 Σεπτεμβρίου, είναι οι οφειλές Ιουνίου. Εφόσον οι δικαιούχοι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές από δόσεις μέχρι και τον Μάιο, θα είναι εφικτός ο συμψηφισμός και σε οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων Ιουνίου και επόμενων μηνών.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

  • Jun 02, 2020

«Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής στις επιχειρήσεις ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Στόχος μας είναι αυτό το πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, και τα ποσά να καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι αρχές Ιουλίου». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι «το νέο πρόγραμμα θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων» καθώς όπως είπε, «θα ενσωματώνονται πλέον στοιχεία μείωσης τζίρου και Απριλίου και Μαΐου, θα συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που δεν είχαν μπει στην πρώτη φάση, θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως νομικής μορφής και σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η ένταξη ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρήζει στήριξης».

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Αύριο θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια εισφορών Απριλίου με έκπτωση 25%

  • Jun 02, 2020

Δημοσιεύτηκε την Κυριακή 31 Μαΐου ο νόμος 4690/2020, ο οποίος προβλέπει το ευεργέτημα της έκπτωσης του 25% για τις εισφορές του Απριλίου και Μαΐου για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) προχωράει στην προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος για την έκδοση των ειδοποιητηρίων Απριλίου για όλες τις κατηγορίες μη μισθωτών, τα οποία θα αναρτηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR