Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Γ. Βρούτσης: Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από την 1η Ιουνίου, θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αγορά εργασίας

  • May 27, 2020

Ξεκινάει, από την 1η Ιουνίου 2020, η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες στη μισθωτή εργασία, μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο έρχεται ως εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και θα βοηθήσει σημαντικά, συνδυαστικά με τις άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στην επανάκαμψη της απασχόλησης και, συγκεκριμένα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
 
Δείτε την ανακοίνωση με πίνακες με παραδείγματα.

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: 111,4 εκάτ. ευρώ πιστώνονται σε 3.997 δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής

  • May 27, 2020

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.997 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 111,4 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 51.529, στους οποίους έχει καταβληθεί συνολικό ποσό ύψους 580,1 εκατ. ευρώ. Η καταβολή της στους υπόλοιπους, λίγους, δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά από έλεγχο.
 

Περισσότερα


ΓΣΕΒΕΕ: Σήμα κινδύνου για εκτεταμένη φτωχοποίηση της χώρας

  • May 27, 2020

Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εκτεταμένη φτωχοποίηση του εργατικού δυναμικού της χώρας, διεύρυνσης των ανισοτήτων και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής,  αναφέρεται στην έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με θέμα: «Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις μετά τον Covid-19: Άξονες προτάσεων πολιτικής». Δύο στοιχεία επισημάνθηκαν ως πιο σημαντικά σχετικά με την λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το πρώτο αναδείκνυε την έλλειψη ρευστότητας ως το σημαντικότερο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι 8 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το δεύτερο ζήτημα, που συνδέεται σε ένα βαθμό με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας, αφορούσε στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε πως 1 στις 7 επιχειρήσεις ενδέχεται να διακόψουν την δραστηριότητα τους το επόμενο διάστημα.
 
 

Περισσότερα


Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων: Υψηλό το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τα χρηματοδοτικά εργαλεία

  • May 22, 2020

«Όσοι δεν χρηματοδοτηθούν από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από το έτερο πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το Ταμείο Εγγυοδοσίας που αναμένεται να λειτουργήσει από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου». Αυτό τονίστηκε από την πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στα 557 εκατ. ευρώ ανήλθε μέχρι το μεσημέρι της 21ης Μαΐου το ύψος των δανείων κεφαλαίων κίνησης που έχουν χορηγηθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, το οποίο προβλέπει την επιδότηση του 100% του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια του δανείου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε δέσμη δράσεων για τη βιομηχανία και με έμφαση στη μεταποίηση.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Αύξηση 21,73% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο

  • May 22, 2020

Κατά 4,72% αυξήθηκε τον Απρίλιο ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, φθάνοντας τους 1.185.013, από 1.131.646 του Μαρτίου. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ο αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος κατά 21,73% ή κατά 211.526 άτομα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, για το μήνα Απρίλιο 2020, ανήλθε σε 1.124.486 άτομα. Από αυτά, 531.464 (ποσοστό 47,26%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 593.022 (ποσοστό 52,74%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Περισσότερα


Πάνω από 1,5 δις ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ σε έντεκα εβδομάδες

  • May 22, 2020

Ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ την περίοδο 24 Φεβρουαρίου έως 10 Μαΐου 2020, σε διάστημα δηλαδή έντεκα εβδομάδων από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών αγοράς IRI, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ (Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, μη συμπεριλαμβανομένων νησιών) με βάση τα στοιχεία για τις ταχυκίνητες κατηγορίες ανήλθαν σε 1,561 δισ. ευρώ για την περίοδο 24/02/2020-10/5/2020 σε σχέση με την περίοδο 25/02/2019-12/5/2019 οπότε και ανήλθαν σε 1,262 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,7%.

Περισσότερα


Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις, από ό,τι ήταν πριν από πέντε μήνες»

  • May 22, 2020

«Η Ελλάδα είναι ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις από ό,τι ήταν πριν από πέντε μήνες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ανώτερα στελέχη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO (Young Presidents' Organization), την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου. «Έχουμε μειώσει τους φόρους, βελτιώσαμε το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης έχει προχωρήσει -κάτι που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο. Και τώρα έχουμε το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι θεωρούμαστε μία ασφαλής χώρα με μία δημόσια διοίκηση που λειτουργεί καλά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Πολιτικές σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας

  • May 21, 2020

Ένα νέο πακέτο με «15 πολιτικές» που θα υλοποιούνται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και έως τις 30 Οκτωβρίου και αφορούν στην 3η φάση του σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην κοινή συνέντευξη με τους υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας και Τουρισμού, όπου παρουσιάστηκε το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μείωση έως 31 Οκτωβρίου του ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ και μη αλκοολούχα, τουριστικό πακέτο και κινηματογράφους. Όπως είπε ο υπουργός, το συνολικό κόστος των διευρύνεται στα περίπου 14,5 δισ. ευρώ και η προστιθέμενη αξία τους στα 20 δισ. ευρώ. Ενώ, με την αξιοποίηση το επόμενο διάστημα των ευρωπαϊκών ταμείων (SURE, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ταμείο Ανάκαμψης κ.ά.) το συνολικό κόστος των μέτρων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 24 δισ. ευρώ.

Δείτε τα νέα μέτρα και τις 15 πολιτικές

Το σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας (διαφάνειες 4-18)
 

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Restart tourism, τα μέτρα στήριξης του ελληνικού τουρισμού

  • May 21, 2020

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, Restart Tourism, παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο μέτωπα. Το πρώτο αφορά το εγχώριο μέτωπο και το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο, από την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις. Ενώ, νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία. Το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό, με τον κ. Θεοχάρη να ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια, και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας
 
Το σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού (διαφάνειες 29-43)
 
 

Περισσότερα


Εντός της εβδομάδας 2 νέες προσκλήσεις του αναπτυξιακού Νόμου, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ

  • May 21, 2020

Δύο νέες προσκλήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για τα καθεστώτα ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά εντός της τρέχουσας βδομάδας και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι καθώς ένα ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο μοχλεύει κατά μέσο όρο τρία ευρώ, με τα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται να δρομολογηθούν επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR