Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Χρ. Σταϊκούρας: Υφεση 10% - 13% φέτος

  • May 21, 2020

Η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ύφεση 10%-13% φέτος ως αποτέλεσμα της κρίσης του κοροναϊού, αλλά θα μπορούσε να περιοριστεί στο 5%-8% με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που λαμβάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα όπλα για να αντέξει πιθανό νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού το φθινόπωρο και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η οικονομία σε επίπεδα προ υγειονομικής κρίσης από τον Σεπτέμβριο και μετά.
 

Περισσότερα


Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Εως 30 Σεπτεμβρίου το όριο των 50 ευρώ για ανέπαφες συναλλαγές

  • May 20, 2020

Έως 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ για τις ανέπαφες συναλλαγές. Σε συνέχεια της από 26 Μαρτίου 2020 Ανακοίνωσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ θα διατηρήσουν έως την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.
 

Περισσότερα


Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Η ΕΕ να διασφαλίσει τη χρηματοδοτική στήριξη των πιο ευάλωτων χωρών

  • May 20, 2020

Να διασφαλίσει η ΕΕ τη δυνατότητα χρηματοδοτικής στήριξης των πιο ευάλωτων χωρών και να δώσει επαρκή χρόνο για να αποκαταστήσουν τη δημοσιονομική τους ισορροπία με ομαλό τρόπο ζητά με την τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Γραφείο του Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Αλλιώς, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν νέες αρνητικές εξελίξεις στις οικονομίες αυτές, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Γραφείου Φραγκίσκος Κουτεντάκης, αναφερόμενος στην περίπτωση που η επιστροφή στη δημοσιονομική ισορροπία επιδιωχθεί να γίνει με βίαιο τρόπο, όπως έγινε το 2010 στην Ελλάδα. 
 

Περισσότερα


1ο WEBINAR "Doing Business with the Arab World"

  • May 19, 2020

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, προσαρμοζόμενο στην εποχή που διανύουμε, η οποία βασίζεται στην εργασία και τις επικοινωνίες εξ αποστάσεως, και εναρμονισμένο με την ανάγκη για επάνοδο των επιχειρήσεων και ενίσχυσης της οικονομίας και των εμπορικών συναλλαγών, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης μίας σειράς «τηλε-συναντήσεων» (webinars) με Έλληνες Εμπορικούς Ακόλουθους διαπιστευμένους στις αραβικές χώρες καθώς και Άραβες επαγγελματίες, με σκοπό την ενημέρωση των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων για την κατάσταση των αγορών στις χώρες αυτές και τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.  Σκοπός των δράσεων είναι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τα αραβικά κράτη και η παρουσίαση επιχειρηματικών ευκαιριών σε όλους τους τομείς στην μετά-covid-19 εποχή.

Το πρώτο webinar θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, στις 15:00 ώρα Ελλάδος, και θα παρουσιάζει τις χώρες της Αιγύπτου και του Ιράκ. Ομιλητές θα είναι ο κ. Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο της Αιγύπτου και ο κ. Ευάγγελος Δαϊρετζής, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, Ιράκ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στους παρουσιαστές πριν και κατά τη διάρκεια του webinar, το οποίο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. Λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερομένους όταν κατοχυρωθεί η συμμετοχή τους.

Για τη φόρμα συμμετοχής, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

Περισσότερα


Ευρωπαϊκό «Ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δις προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι

  • May 19, 2020

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ εισηγούνται η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Οι δύο ηγέτες παρουσίασαν τη νέα γαλλογερμανική πρωτοβουλία, με κοινή συνέντευξη Τύπου, προτείνοντας  τα χρήματα να διατεθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα ως επιχορηγήσεις και όχι ως δάνεια. H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την ικανοποίηση της για την «εποικοδομητική πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας».
 

Περισσότερα


ΤτΕ: Πρωτογενές ταμειακό έλλειμμα 2,6 δις ευρώ στο τετράμηνο

  • May 19, 2020

Έλλειμμα 6,014 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο Προϋπολογισμός την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, έναντι ελλείμματος 1,138 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η επιδείνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κοροναιού, καθώς μόνον τον Απρίλιο το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος εκτινάχθηκε στα 2,5 δισ. ευρώ. Στο τετράμηνο, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 13,062 δισ. ευρώ, από 14,626 δισ. ευρώ πέρυσι.
 

Περισσότερα


Πλειστηριασμοί: Επανέρχονται το Σεπτέμβριο

  • May 19, 2020

Ενημερώνοντας τη βουλή για τα βήματα που γίνονται σχετικά με την επαναφορά της κανονικότητας σε όλους τους τομείς της δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, επανέλαβε ότι οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Όμως οι πλειστηριασμοί επιστρέφουν μετά τις διακοπές του Αυγούστου καθώς όπως επισήμανε ο κ. Κράνης «καθώς μεσολαβούν οι διακοπές του Αυγούστου, οι πλειστηριασμοί τοποθετούνται από 1η Σεπτεμβρίου και μετά».
 

Περισσότερα


Χρ. Σταϊκούρας: Ο εποχικός τουρισμός, εάν ανοίξει, θα βοηθηθεί από την Πολιτεία

  • May 19, 2020

Την 3η φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, από το τέλος Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο με την επανεκκίνηση της οικονομίας, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, περιλαμβάνοντας σε αυτήν την ενίσχυση της απασχόλησης (μέσω και του προγράμματος SURE), τη δεύτερη φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής» καθώς και τις πρωτοβουλίες περιορισμένου χρονικού διαστήματος για κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα ή θα πληγούν μέσα στο καλοκαίρι. Σε συνέντευξή του, ο υπουργός είπε ότι οι περιπτώσεις των νησιών με λιγότερους από 1.000 κατοίκους αποτελούν ειδική περίπτωση που θα αξιολογηθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή. Προσέθεσε, ωστόσο, πως ο εποχικός τουρισμός, εάν ανοίξει, θα βοηθηθεί από την Πολιτεία με την «επιστρεπτέα προκαταβολή», ενώ θα υπάρξουν οι αναστολές πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Περισσότερα


Ανοίγει η εστίαση από 25η Μαϊου: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

  • May 18, 2020

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου επανεκκινούν οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, οι δραστηριότητες παροχής ποτών και οι υπηρεσίες πίστας καρτ. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις: Ένας πελάτης ανά δύο τ.μ., έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα, χρήση μάσκας από το προσωπικό.
Αναλυτικά οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (διαφάνειες 11 – 20)

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: Καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής για 8.652 δικαιούχους -Επόμενη καταβολή την Παρασκευή

  • May 13, 2020

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 8.652 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Όλες οι επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι και θα οριστικοποιήσουν έως την Παρασκευή 15 Μαΐου την Αίτηση Χορήγησης, θα λάβουν την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση που τους αναλογεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με δεύτερη καταβολή την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι, σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, ξεκινά από τις 2.000 ευρώ και φθάνει, κατ' ανώτατο όριο, τις 350.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 άτομα και τις 500.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 άτομα διευκρινίζει το υπουργείο.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR