Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Σε λειτουργία το ταμείο εγγυοδοσίας επιχειρήσεων covid-19

  • May 13, 2020

Ξεκίνησε το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα με το οποίο θα στηρίξει τη χρηματοδότηση δεκάδων Μικρομεσαίων αλλά και Μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας από το τραπεζικό μας σύστημα. Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν το περιθώριο να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι την 26η Μαΐου,  ώστε να διαμορφωθεί το δανειακό χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, διαθέσιμο για τις επιχειρήσεις. Η εκταμίευση των δανείων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020. Συνεπώς, οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα,  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οφείλουν από τώρα να προετοιμάζουν τους φακέλους και τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν π.χ. τον συνολικό κύκλο εργασιών, το μισθολογικό κόστος, καθώς και τα υπόλοιπα νομιμοποιητικά στοιχεία, ώστε να επιταχυνθεί η εγκριτική διαδικασία.

Περισσότερα


e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019

  • May 13, 2020

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2019 των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοτελώς απασχολουμένων και των αγροτών, για φορολογική χρήση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ασφαλισμένος, μετά την είσοδό του στο site του φορέα - www.efka.gov.gr - θα ακολουθήσει τη διαδρομή «βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση» ---> «βεβαιώσεις e-ΕΦΚΑ».
 

Περισσότερα


Κομισιόν: Η πιο λαβωμένη χώρα η Ελλάδα με 9,7% ύφεση

  • May 07, 2020

Τις ισχυρότερες πιέσεις και επιπτώσεις δέχεται η ελληνική οικονομία από την πανδημία. Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  εκτιμάται  πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση 9,7% φέτος, ενώ για την Ευρωζώνη προβλέπει ύφεση, κατά μέσο όρο, 7,7%. Το πλήγμα είναι μεγαλύτερο, κυρίως, λόγω της  δομής της   οικονομίας: τουρισμός  και μικρή δομή επιχειρήσεων. Η πρόβλεψη για τις επενδύσεις είναι πτώση 30%, με ανάκαμψη  κατά 33% το 2021. Για το 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει  ανάκαμψη κατά 7,9%, έναντι 6,3% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη.
 

Περισσότερα


Από 20 Μαϊου οι νέες αιτήσεις για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

  • May 07, 2020

Από τις 20 Μαΐου 2020 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους για ένταξη στο δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως προς το δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίου κίνησης με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, διευκρινίζεται ότι λόγω του υπερβολικού αριθμού αιτήσεων που υπερκαλύπτουν το αρχικά προϋπολογισθέν ποσό, το σύστημα έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η οποία κρίθηκε αναγκαία λόγω ακριβώς του μεγάλου όγκου αιτήσεων.

Περισσότερα


Την επόμενη εβδομάδα το 1 δις «Επιστρεπτέας προκαταβολής» σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις

  • May 06, 2020

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ της «επιστρεπτέας προκαταβολής» σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα το πρόγραμμα θα επαναληφθεί τον Ιούνιο. Πρόκειται για ενίσχυση της ρευστότητας μέσω κρατικών δανείων, με περίοδο χάριτος το 2020 και το 2021 και επιτόκιο σήμερα κάτω του 1%.

Περισσότερα


Yπ. Οικ.: Δύο σενάρια ύφεσης 4,7% και 7,9% στο πρόγραμμα σταθερότητας

  • May 04, 2020

Με δύο σενάρια για την πορεία της οικονομίας εφέτος, το βασικό (ύφεση 4,7%) και το δυσμενές (ύφεση 7,9%), μετά τη λήψη μέτρων, απεστάλη από το υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο απεικονίζει τις τελευταίες μακροοικονομικές και οικονομικές προβλέψεις.  Η οικοδόμηση των σεναρίων, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, ξεκινά από ένα αρχικό σενάριο ύφεσης 10% (χωρίς μέτρα), το οποίο, μετά τη λήψη των μέτρων που έχουν έως τώρα σχεδιαστεί, καταλήγει στο βασικό σενάριο με ύφεση 4,7%. Ενώ το δυσμενές σενάριο αρχίζει με ύφεση 13,2% για να καταλήξει, μετά τη λήψη των μέτρων, σε ύφεση 7,9%.

Περισσότερα


Αδ. Γεωργιάδης: Το μεγάλο στοίχημα είναι να κάνουν τη δουλειά τους οι τράπεζες και να βγουν χρήματα στην αγορά

  • May 04, 2020

«Αν οι τράπεζες δεν κάνουν τη δουλειά τους, δεν θα υπάρχει κανένα εργαλείο -είτε νομοθετικό είτε οποιοδήποτε άλλο- που δεν θα αξιοποιήσουμε για να κάνουν τη δουλειά τους».  Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του και απαντώντας σε τοποθετήσεις φορέων, ότι οι τράπεζες ζητούν εγγυήσεις για το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. «Ήρθαν και στο  Υπουργείο καταγγελίες ότι οι τράπεζες ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει Αρκεί μόνο η υπογραφή του εκπροσώπου της εταιρείας. Αυτός θα δεσμεύεται για το δάνειο κι αυτό πρέπει να είναι αρκετό για να δοθεί το δάνειο. Έχουμε φτιάξει ένα χρηματοδοτικό προϊόν που δεν χρειάζεται καθόλου εμπράγματες εγγυήσεις. Δεν λέω ότι απαγορεύεται,  λέω ότι δεν είναι σωστό», είπε ο κ. Γεωργιάδης και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τις τράπεζες μέσα στην εβδομάδα.

Περισσότερα


Τ.Θεοδωρικάκος: Επιπλέον τετραγωνικά σε ανοικτούς χώρους ή μείωση τελών για τη στήριξη των καταστημάτων εστίασης

  • May 04, 2020

Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική εκπομπή. «Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Περισσότερα


Από σήμερα τα δάνεια κεφαλαίων κίνησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

  • Apr 28, 2020

Από σήμερα ξεκινάει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να διαθέτει το νέο δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου. Με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και οι οποίες διαθέτουν έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Το επιτόκιο αυτών των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με βασική προϋπόθεση για την επιδότηση επιτοκίου να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.
Οι αιτήσεις για το νέο δανειοδοτικό προϊόν, προς τις τράπεζες, ξεκινούν μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr). 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, τις προϋποθέσεις λήψης αυτού, καθώς και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
http://www.etean.gr/PublicPages/HomePage.aspx

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Περισσότερα


Εως και τις 28/4 η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες

  • Apr 27, 2020

Παρατάθηκε έως και τις 28-4-2020, με κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1578/Β/24-4-2020) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. "Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα, με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και αίσθημα δικαίου, για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR