Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Υπ. Οικονομικών: Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

  • Apr 27, 2020

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1587/Β/25-4-2020), η υπουργική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Αφορά σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.), περιορισμένης ευθύνης εταιρειών (Ε.Π.Ε.) και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έναντι πέντε (5) που προβλεπόταν μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
 

Περισσότερα


Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Στήριξη στο σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα

  • Apr 27, 2020

Επιταχύνονται οι διαδικασίες προκειμένου η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να στηρίξει την επανεκκίνηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εφεξής θα στηρίζει το σύνολο των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, αντί αποκλειστικά τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό της ΕΕ. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα να σωρεύονται οι ενισχύσεις στα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στα καθεστώτα ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων του 2016, του 2011 και 2004 με ενισχύσεις που προβλέπονται σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων για τις ίδιες επιλέξιμες δαπάνες οι οποίες κρίνονται αναγκαίες και κατάλληλες προκειμένου να αξιοποιούνται όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία συμβάλλουν στην απαραίτητη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της έξαρσης της πανδημίας.  
 

Περισσότερα


Κυρ. Μητσοτάκης: Υπέρ της επείγουσας συγκρότησης ταμείου ανάκαμψης

  • Apr 24, 2020

Υπέρ της επείγουσας συγκρότησης Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της επεξεργασίας συγκεκριμένης πρότασης για την επανέναρξη των αεροπορικών συνδέσεων το συντομότερο δυνατόν, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την επείγουσα συγκρότηση ενός Ταμείου Ανάκαμψης (Recovery Fund). Ο πρωθυπουργός δήλωσε σύμφωνος με την άποψη ότι το Ταμείο αυτό πρέπει να είναι πολύ μεγάλο (huge) και ότι θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με κάποιου είδους κοινό εργαλείο μακροπρόθεσμου χρέους. Το Ταμείο θα πρέπει να λειτουργήσει εμπροσθοβαρώς και να εστιάσει πρωτίστως σε επιχορηγήσεις προς τα κράτη μέλη παρά σε δάνεια.

Περισσότερα


Κρ. Λαγκάρντ: Συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης φέτος έως και κατά 15%

  • Apr 24, 2020

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε χθες τους Ευρωπαίους ηγέτες για τον κίνδυνο «να κάνουν πολύ λίγα και πολύ αργά» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία της Covid-19. Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η κ. Λαγκάρντ είπε στους 27 ηγέτες ότι χρειάζεται να υπάρξει γρήγορα ένα ισχυρό και ευέλικτο ταμείο ανάκαμψης που θα διασφαλίσει ότι όλες οι χώρες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δημοσιονομικές προκλήσεις της ανάκαμψης. Προέβλεψε επίσης ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης, στο χειρότερο σενάριο μπορεί να συρρικνωθεί έως και 15% φέτος και σε ένα μέσο σενάριο κατά 9%.

Περισσότερα


Επιτροπή Ανταγωνισμού: Μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις τροφίμων

  • Apr 24, 2020

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις τροφίμων αλλά και υγειονομικού υλικού πραγματοποίησαν κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνέχεια των δράσεων της σε ευαίσθητους κλάδους της οικονομίας, όπως ιδίως των προϊόντων υγείας και βασικών προϊόντων τροφίμων. Οι έλεγχοι έγιναν με τη συνδρομή των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα με επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων. 
 Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις τροφίμων αλλά και υγειονομικού υλικού πραγματοποίησαν κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνέχεια των δράσεων της σε ευαίσθητους κλάδους της οικονομίας, όπως ιδίως των προϊόντων υγείας και βασικών προϊόντων τροφίμων. Οι έλεγχοι έγιναν με τη συνδρομή των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα με επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων. 
 

Περισσότερα


Γ. Βρούτσης: Παρατείνεται έως τις 10 Μαϊου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

  • Apr 24, 2020

Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται, μέχρι και τις 10 Μαΐου 2020.
 
Δείτε την ΚΥΑ

Περισσότερα


Σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα για την επιδότηση των τόκων επιχειρηματικών δανείων

  • Apr 23, 2020

Από τις 15 Απριλίου 2020 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση των τόκων από πόρους του ΕΣΠΑ, επιχειρηματικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων ομολογιακών και αλληλόχρεων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις προς τις τράπεζες υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ependyseis.gr/mis. Η διαδικασία γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση και την επισύναψη τεσσάρων υπεύθυνων δηλώσεων, οι οποίες βρίσκονται, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, τυποποιημένες και διαθέσιμες σε επεξεργάσιμη μορφή στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση.
 

Περισσότερα


Το επίδομα των 800 ευρώ και σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους

  • Apr 23, 2020

Αυξάνονται οι δικαιούχων των 800 ευρώ με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί και σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους, έναντι πέντε που προβλέπεται σήμερα. Επίσης με άλλη διάταξη παρατείνεται έως και 25 Ιουνίου 2020 και έως και 25 Ιουλίου 2020 αντίστοιχα, η είσπραξη από τις τελωνειακές αρχές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων, που αναλογούν σε έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα, που εξήλθαν από καθεστώς αναστολής τον μήνα Μάρτιο και τον μήνα Απρίλιο του 2020.
 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,4% του ΑΕΠ το 2019

  • Apr 23, 2020

Στο 4,4% του ΑΕΠ ή  στα 8,25 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το 2019, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ με επικύρωση της Eurostat. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,7% του ΑΕΠ από το 2016 έως και το 2019 και συγκεκριμένα, 3,7% το 2016, 3,8% το 2017, 4,3% το 2018 και, όπως προαναφέρθηκε 4,4% του ΑΕΠ το 2019. Τα πρωτογενή πλεονάσματα της τελευταίας τετραετίας 2016-2019 άγγιξαν τα 30 δισ. ευρώ και ανήλθαν συγκεκριμένα σε 29,484 δισ. ευρώ. Το χρέος γενικής κυβέρνησης  από τα 315 δισ. ευρώ το 2016 φούσκωσε  στα 331 δισ. ευρώ το 2019, μειωμένο όμως αισθητά σε σχέση με το 2018, όταν ήταν 334,7 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα σχέδιο ύψους 2 τρις ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη

  • Apr 23, 2020

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα σχέδιο 2 τρισ. ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη, εν όψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, καθώς αναζητεί τρόπο να προσπεράσει τις διαφορετικές απόψεις των τελευταίων εβδομάδων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.Το σχέδιο προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενσωματώσει ένα ταμείο ανάκαμψης, ύψους 300 δισ. ευρώ, στον προϋπολογισμό της για την περίοδο 2021-2027 και ότι θα δανεισθεί 320 δισ. ευρώ από τις κεφαλαιαγορές, χωρίς να αναφέρει πώς η Κομισιόν φθάνει στο συνολικό ποσό των 2 τρισ. ευρώ.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR