Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών 2020-2021 από την «Αποστολή»

  • Apr 22, 2020

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με ΔΩΡΕΑ εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών, καθώς και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), ανακοινώνει η ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας MONO την αίτηση συμμετοχής ΕΩΣ τις 20/05/2020 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για έκτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

Από το 2014 μέχρι σήμερα 109 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν λάβει δωρεάν παραγωγικό εξοπλισμό συνολικής αξίας μεγαλύτερης του €1,5εκ. εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική τους διαδικασία, δημιουργώντας ή διατηρώντας θέσεις εργασίας, 19 μέλη αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 24 μικρών επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα και των πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων ενισχύθηκαν και με επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη – μέντορες του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος). Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις υποστήριξαν εκατοντάδες ευπαθείς ομάδες κυρίως με τη δωρεά τροφίμων παραγωγής τους, αξίας ίσης με το 10% της αξίας της λαμβανόμενης δωρεάς από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Οι επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στους κλάδους Αγροδιατροφής/ Βιομηχανίας Τροφίμων και Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών €15.000-€1.000.000 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, έως και τις 20 Μαΐου 2020.

Ο κάθε ωφελούμενος δύναται να λάβει δωρεά παραγωγικού εξοπλισμού/ υπηρεσιών συνολικής αξίας έως 10.000 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και επιπλέον επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring). Επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που έχουν ήδη ωφεληθεί από το ίδιο Πρόγραμμα σε προηγούμενα έτη, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο για πιστοποιήσεις (όπως, θέματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).

Πληροφορίες και ανακοινώσεις: στην ιστοσελίδα του οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ wwwHYPERLINK "http://www.mkoapostoli.gr/".HYPERLINK "http://www.mkoapostoli.gr/"mkoapostoliHYPERLINK "http://www.mkoapostoli.gr/".HYPERLINK "http://www.mkoapostoli.gr/"gr στην ενότητα «Η Δράση μας», στην υποενότητα «Προγράμματα» με τον τίτλο «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών».

 

Περισσότερα


Επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε ειδικές κατηγορίες

  • Apr 22, 2020

Υπογράφηκε  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται το δίχτυ προστασίας και στήριξης της Πολιτείας σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19. Οι δικαιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους 160.000, θα υποβάλλουν σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο στην ειδική πλατφόρμα του Π.Σ Εργάνη και η αποζημίωση των 800 ευρώ θα είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και μη συμψηφιστέα με άλλες οφειλές.

Δείτε την ΚΥΑ με τις νέες κατηγορίες εργαζομένων.
 

Περισσότερα


Γ. Στουρνάρας: Ύφεση 4% το 2020 στο βασικό σενάριο

  • Apr 22, 2020

Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί εφέτος στο 4%, με βάση τα σημερινά δεδομένα, διατύπωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, πρόκειται για το βασικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η καραντίνα λόγω του κοροναϊού θα διαρκέσει περί τον 1,5 μήνα. «Είμαι αισιόδοξος ότι οι χειρότερες προβλέψεις δεν θα επαληθευθούν» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτίμησε ότι στην χειρότερη περίπτωση το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 8% και χαρακτήρισε υπερβολική την πρόβλεψη για ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 10% φέτος.

Περισσότερα


ΕΕ: Δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη

  • Apr 22, 2020

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν αναμένεται την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης να λάβουν τελικές αποφάσεις για το πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη των χωρών μελών από την πανδημία του νέου κορονοϊού, δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι στο Reuters. Στη διάρκεια προπαρασκευαστικής συζήτησης με τους πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτίμησε ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να εξαλείψει έως και το ένα δέκατο της οικονομικής παραγωγής της ηπείρου.

Περισσότερα


Χ. Θεοχάρης: Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός

  • Apr 22, 2020

Σε τουριστική περίοδο 3 μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, όπως τόνισε σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας, ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς εφέτος. Βέβαια συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το "υγειονομικό διαβατήριο", όπως ανάφερε ο υπουργός προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία "ασφαλούς εισόδου".

Περισσότερα


Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

  • Apr 16, 2020

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα


Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

  • Apr 16, 2020

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα


Δύο δις ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τις αγορές με τη νέα έκδοση 7ετών ομολόγων

  • Apr 16, 2020

Με επιτόκιο 2,05% το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τις αγορές ρευστότητα 2 δισ. ευρώ με την νέα έκδοση 7ετών ομολόγων. Έτσι το συνολικό ποσό που έχει αντλήσει η χώρα από τις αγορές μετά την έξοδο της από τα Μνημόνια αυξάνεται στα 13,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο οι πιέσεις στην δευτερογενή αγορά ήταν και σήμερα έντονες με αποτέλεσμα τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ιταλία οι αποδόσεις των ομολόγων να επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που είχαν φθάσει πριν ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις αγορές μέσω του προγράμματος EPP. Oι δυσμενείς προβλέψεις του ΔΝΤ για την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας επιβάρυναν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα.

Περισσότερα


Από το “μαλακό” μαξιλάρι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών

  • Apr 16, 2020

Μέχρι και τον Μάρτιο δεν είχε χρησιμοποιηθεί το “μαλακό” μαξιλάρι των ταμειακών διαθεσίμων ύψους 12-14 δισ. ευρώ. Η χρησιμοποίησή του άρχισε από τον Απρίλιο για την χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη πανδημία του κορονοιού αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι το μαξιλάρι αυτό είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο. Σε ότι αφορά το “σκληρό” μαξιλάρι που είναι δεσμευμένο από τον ESM ανέρχεται σε 15,7 δισ. ευρώ και είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Περισσότερα


Υπουργείο Εργασίας: Πότε επιβάλλεται το πρόστιμο των 1.200 ευρώ

  • Apr 16, 2020

Πρόστιμο, ύψους 1.200 ευρώ, θα επιβάλλεται σε εργοδότες στην περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή εργασίας, σύμφωνα με απόφαση (ΦΕΚ Β' 1378/14-04-2020) του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.  Η επιβολή προστίμου προβλέπεται στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Δείτε την υπουργική απόφαση, παραβάσεις Α/Α 67-69.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR