Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Ξεκινάει στις 15 Απριλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση τόκων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  • Apr 13, 2020

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η πρόσκληση για την «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19». Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης που αφορά στην κάλυψη των τόκων των επιχειρηματικών δανείων για τρεις μήνες, ανέρχεται σε 750 εκατ. ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων www.ependyseis.com ορίζεται η 15η Απριλίου 2020 και ώρα 12.00 και λήξης η 30η Ιουνίου 2020 και ώρα 17:00. Σημειώνεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης του χρονικού διαστήματος για επιπλέον δύο μήνες εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Επισπεύδεται η διαδικασία αίτησης για την επιστροφή φόρου

  • Apr 13, 2020

Στην περαιτέρω επίσπευση της διαδικασίας αίτησης των επιστροφών φόρου, για τη δραστική μείωση των επισκέψεων στις Δ.Ο.Υ., προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Με οδηγίες, που απέστειλε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργος Πιτσιλής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω e-mail.
Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: Παρατάσεις στις προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων

  • Apr 13, 2020

Παρατείνεται μέχρι 21 Απριλίου η προθεσμία για την καταβολή βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων με δικαίωμα έκπτωσης 25% και μέχρι 24 Απριλίου η προθεσμία για οφειλές ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Στόχος είναι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, να δοθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις ικανός χρόνος για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με ασφάλεια.
Δείτε τις  προθεσμίες που παρατείνονται εδώ

Περισσότερα


Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων

  • Apr 13, 2020

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019 (Ε1), των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να "ανοίξει" η ηλεκτρονική πύλη στο TAXISnet για την υποβολή τους από τους φορολογούμενους. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα


Να διαφυλαχθεί το «BRAND ΕΛΛΑΔΑ» επισημαίνει σε μελέτη του το ΙNSETE για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού

  • Apr 10, 2020

Για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού είναι απαραίτητο να διαφυλαχθεί το «brand Ελλάδα» επισημαίνει σε μελέτη με τίτλο: «H πανδημία του COVID-19 και ο ελληνικός τουρισμός» το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, ΙNSETE, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει πολλές φορές ότι ανταποκρίνεται με επιτυχία στα δύσκολα. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει δείξει εικόνα υπευθυνότητας και σοβαρότητας στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, κάτι που μελλοντικά θα το «εισπράξει», εφόσον συνεχίσει να κινείται με τον ίδιο ρυθμό βάσει σχεδίου, τονίζει η μελέτη.
 

Περισσότερα


ΙΕΛΚΑ: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό καλάθι φέτος

  • Apr 10, 2020

Στα 53,66 ευρώ υπολογίζεται το μέσο τυπικό πασχαλινό καλάθι του 2020 στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μειωμένο κατά 0,4% σε σχέση με το 2019 που ήταν 53,86 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Σημειώνεται ότι η έρευνα τιμών των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ) στην Ελλάδα το Πάσχα 2020 βασίζεται σε πρωτογενή δεδομένα που συνέλεξαν ερευνητές του ΙΕΛΚΑ από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και αφορούν τις τιμές της μεγάλης εβδομάδας.

Περισσότερα


ΙΕΛΚΑ: Διπλασιάστηκαν μέσα σε 15 ημέρες οι on-line καταναλωτές

  • Apr 10, 2020

Μέσα σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Eltrun) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι online αγοραστές από 21% του πληθυσμού που ήταν στο τέλος του 2019, κατά τη δεύτερη εβδομάδα των μέτρων περιορισμού της κίνησης ανήλθαν σε 33% (αύξηση 57%) και μία εβδομάδα μετά σε 44% (αύξηση 109%). Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 καταναλωτές πανελλαδικά, οι οποίοι έδειξαν ότι σε σχέση με πέρυσι υπερδιπλασιάστηκε η τάση αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα και, από 21% που ήταν πέρυσι, στις αρχές Απριλίου εκτοξεύθηκε στο 44%.

Περισσότερα


Τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές δομές του ιδιωτικού τομέα-Δείτε τη σχετική ΚΥΑ

  • Apr 10, 2020

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που αφορά την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης εργαζομένων σε επιχειρήσεις/εργοδότες πάσης φύσης εκπαιδευτικών δομών του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και την εξ αποστάσεως εργασία (τηλεκπαίδευση/τηλεκατάρτιση) εκπαιδευτικών, λόγω του κορονοϊού.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: Από τις 15 Απριλίου, υποχρεωτικές όλες οι e-υπηρεσίες

  • Apr 10, 2020

Μετά την επιτυχημένη εισαγωγή των νέων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της έκδοσης κάρτας ανεργίας και της αίτησης επιδόματος ανεργίας, η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) αποφάσισε ότι όλες οι e-υπηρεσίες θα είναι πλέον υποχρεωτικές από την Τετάρτη, 15 Απριλίου και για το υπόλοιπο διάστημα των έκτακτων μέτρων, ολοκληρώνοντας, έτσι, την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι ήδη, από τις 11 Μαρτίου, οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν μετατραπεί σε υποχρεωτικές και, από τις 30 Μαρτίου, για πρώτη φορά, οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν κάρτα ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας, με σκοπό τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και τη μείωση του συγχρωτισμού.
 

Περισσότερα


ΔΝΤ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΦΕΣΗΣ

  • Apr 10, 2020

Η πανδημία θα μετατρέψει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη «σε έντονα αρνητική» το 2020, προκαλώντας τον χειρότερο αντίκτυπο από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, με μόνο μια μερική ανάκαμψη να αναμένεται το 2021, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σκιαγράφησε μια πολύ πιο δυσοίωνη εικόνα για τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο του νέου κορονοϊού, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις έχουν ήδη λάβει μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης 8 τρισεκ. δολαρίων, αλλά πιθανώς να χρειαστούν περισσότερα. Η ίδια δήλωσε ότι η κρίση θα πλήξει περισσότερο τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες, που στη συνέχεια θα χρειαστούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη βοήθεια.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR