Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Χ. Θεοχάρης: Δύσκολο και πολύπλοκο σταυρόλεξο η επάνοδος του Τουρισμού

  • Apr 03, 2020

"Κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που ζούμε, κανείς δεν περίμενε πως η πανδημία θα έκλεινε στο σπίτι 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα ήμασταν σε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε αλλάζει βίαια και ραγδαία.  Κανείς επίσης δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια για μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος". 

Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια  της παρουσίασης της πλατφόρμας  "Greece From Home" μέσω τηλε-συνέντευξης, σκιαγράφησε την πρωτόγνωρη, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι. 
 

"Δεν  μπορούμε να ορίσουμε μια ημερομηνία μετά την οποία θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Η επόμενη ημέρα αποτελεί ένα δύσκολο και πολύπλοκο σταυρόλεξο", όπως είπε.

"Πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η υγεία. Ο ελληνικός Τουρισμός θα μπορέσει να ανακάμψει, εφόσον η χώρα βγει νικήτρια καταρχάς σε υγειονομικό επίπεδο" τόνισε. 

Αμέσως μετά, όπως εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού, το επόμενο project είναι οι δράσεις που θα υλοποιηθούν για την επόμενη μέρα, ανάλογα το πότε θα ολοκληρωθεί η κρίση. "Θα έχετε να δείτε και να ακούσετε και άλλες πρωτοβουλίες" εξήγησε. 

Έμφαση, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα δοθεί στην ενίσχυση του εσωτερικού Τουρισμού. "Ο εσωτερικός τουρισμός είναι διέξοδος για τη στήριξη της βιομηχανίας σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά" τόνισε. Επιπλέον, το γρήγορα άνοιγμα των συνόρων, εάν αυτό καταστεί εφικτό, θα δώσει στον ελληνικό Τουρισμό ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Την ίδια ώρα, από τις βασικές προτεραιότητες θα αποτελέσει η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

"Μας απασχολεί η δυνατότητα των επιχειρήσεων να επιβιώσουν. Υπάρχει όμως μια αλυσίδα στον τουριστικό χώρο που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ποια θα είναι η κατάσταση των tour operators και των αεροπορικών εταιρειών". 

"Είναι προφανές πως ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ σκληρός την επόμενη ημέρα" τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Ενδυνάμωση του brand του ελληνικού Τουρισμού

"Αυτή η πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά σημαντική κι ελπίζω να χαρίσει ελπίδα και αισιοδοξία. Η Ελλάδα μένει στο σπίτι αλλά δε μένει πίσω. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας" υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης. 

Η πρωτοβουλία Greece From Home, με βασικό μήνυμα "από το σπίτι", έχει τρεις κεντρικούς στόχους: να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Η νέα πλατφόρμα, όπως αναφέρθηκε, δεν έχει στόχο την ζήτηση, αλλά την ενδυνάμωση του brand του ελληνικού Τουρισμού, φέρνει ξανά τη χώρα στο προσκήνιο και επιτρέπει στους επισκέπτες να μείνουν συνδεδεμένοι. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου για δωρεάν ψηφιακές δεξιότητες και εκπαίδευση από το σπίτι.

"Δεν προσπαθούμε να πούμε ελάτε στην Ελλάδα αργότερα. Επικεντρωνόμαστε στο κομμάτι του κοινωνικού μηνύματος και το κάνουμε μέσα από περιεχόμενο που σχετίζεται με τη χώρα μας. Αυτή η στρατηγική θεωρούμε ότι θα αποδώσει καλύτερα" υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης. 

"Στόχος να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη και η επιθυμία, δεν είναι στόχος να δημιουργηθεί ζήτηση" ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύνων Σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα.

Περισσότερα


Σοκάρουν οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ύφεση λόγω κορονοϊού

  • Apr 01, 2020

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, στις 6 Μαρτίου ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού είχε προβεί σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη πρόβλεψη για τις απώλειες στην ταξιδιωτική βιομηχανία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Εκτιμούσε τότε πως ο αριθμός των τουριστών σε όλον τον κόσμο θα μειωνόταν από 1 έως και 3% φέτος λόγω της πανδημίας, όταν οι αρχικές φετινές προβλέψεις, προ της εξάπλωσης, έκαναν λόγο για άνοδο κατά 4%. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η μείωση αυτή μεταφραζόταν σε μια απώλεια 30-50 δισ. δολαρίων από τις τουριστικές δαπάνες.

Σήμερα, οι εκτιμήσεις του Π.Ο.Τ. είναι τελείως διαφορετικές. Σε αναθεωρημένη του πρόβλεψη ανεβάζει κατακόρυφα το "κόστος" για την τουριστική αγορά, σημειώνοντας πως η πανδημία  θα οδηγήσει φέτος σε μείωση των τουριστικών αφίξεων κατά 20% με 30%, ενώ την ίδια ώρα η μείωση των εσόδων υπολογίζεται στα 300- 450 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο των εσόδων το 2019.
 
Όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Π.Ο.Τ. Zurab Pololikashvili, ο Τουρισμός είναι από τους κλάδους που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα σε όλους τους οικονομικούς τομείς και στόχος είναι να μετριαστεί ο αντίκτυπος της κρίσης, ιδιαίτερα στην απασχόληση. Τόνισε πως ακόμη είναι νωρίς για να δοθεί η πλήρης εικόνα των επιπτώσεων, είναι όμως δεδομένο ότι εκατομμύρια θέσεις εργασίας διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν. Περίπου το 80% όλων των τουριστικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες και ο κλάδος έχει ηγετικό ρόλο στην απασχόληση ειδικά στις γυναίκες και τους νέους.  
 
Πρόκειται για κατάσταση πρωτόγνωρη στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας. Το 2009 με την παγκόσμια οικονομική κρίση οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν κατά 4% ενώ η επιδημία του SARS είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγήσει σε πτώση μόλις 0,4% το 2003.

Τεράστιο το χτύπημα και για τον ελληνικό Τουρισμό

Η φετινή χρονιά για την Ελλάδα είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές για τη σεζόν, καθώς οι κρατήσεις κινούνταν ανοδικά, ενώ και οι εκτιμήσεις για τα έσοδα ήταν ανεβασμένες, μετά και τα περσινά ρεκόρ.
 
Το υπουργείο Τουρισμού είχε θέσει ως προτεραιότητα την διψήφια αύξηση των εισπράξεων, υπολογίζοντας πως στο τουριστικό "καλάθι"  θα έμπαιναν επιπλέον τουλάχιστον 1,5-1,7 δισ. ευρώ, την αύξηση των αφίξεων κοντά στο 5%, την αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 5% στο τέλος του έτους, την αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης κατά 4,5% και τέλος την αύξηση των κλινών καταλυμάτων 4 και  5 αστέρων κατά 3% στο τέλος του έτους. 
 
Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία ασφαλής πρόβλεψη, υπάρχουν όμως οι εκτιμήσεις πως μπορεί φέτος να χαθεί έως και το 80% των αφίξεων σε σχέση με πέρσι, με αντίστοιχες επιπτώσεις στα έσοδα και την απασχόληση στον κλάδο.

Σημειώνεται πως, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα τουριστικά έσοδα το 2019 διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισ. ευρώ. Το 2019 η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,1% και διαμορφώθηκε στις 31,3 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 30,1 εκατ. ταξιδιωτών το 2018. Η Ελλάδα πέτυχε αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 3,9%, που σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε 21,5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και επιπλέον 803 χιλιάδες επιβάτες σε σχέση με το 2018. 

Περισσότερα


Δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση για την αποζημίωση των 800 ευρώ

  • Apr 01, 2020

Στις 10.000 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, που άνοιξε τα μεσάνυχτα, για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

 

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης.

Η ανωτέρω ηλεκτρονική πλατφόρμα τηρείται για το σκοπό αυτό στη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική δήλωση της επιχείρησης στο σύστημα «Εργάνη» (https://eservices.yeka.gr/), περί προσωρινής αναστολής της σύμβασης εργασίας του εργαζομένου. Με την ολοκλήρωση της δήλωσης και από τις δύο πλευρές, ενεργοποιείται το δικαίωμα του εργαζομένου για την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Με τη δήλωση του εργοδότη ενεργοποιείται και η δυνατότητα αναστολής (ή αντίστοιχης έκπτωσης) φορολογικών υποχρεώσεων του εργαζομένου.

Εν τω μεταξύ όπως διευκρινίστηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, μόνο το 10% των εργαζομένων μίας επιχείρησης με τη σύμβασή τους σε αναστολή θα μπορούν σε συμφωνία με τον εργοδότη να προσφέρουν υπηρεσίες μέσω τηλεργασίας.

Περισσότερα


ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την έκπτωση του 25%, παράταση στην πληρωμή των φόρων του Μαρτίου έως 10 Απριλίου

  • Apr 01, 2020

Διευκρινίσεις δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ποιοι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 25% στην καταβολή των φόρων τους, καθώς και για ποιες κατηγορίες φορολογικών υποχρεώσεων ισχύει το μέτρο. Παράλληλα αναφέρει ότι για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων θα παραταθεί έως τις 10 Απριλίου η προθεσμία εμπρόθεσμης καταβολής των φόρων που έληγε τον Μάρτιο. Επίσης, για τους φορολογούμενους που κατέβαλαν ολόκληρο το ποσό των οφειλών τους την 30ή και την 31η Μαρτίου, ενώ δικαιούνται την έκπτωση του 25% «θα υπάρξει μέριμνα» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: Μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε Τράπεζες και Εφορίες

  • Apr 01, 2020

Συμμετέχοντας εκτάκτως στην επίσημη απογευματινή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα αντιμετώπισής της, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα από την ΑΑΔΕ μεταξύ των οποίων η παράταση της πληρωμής φόρων έως 10 Απριλίου για τους άνω των 70 ετών και για ευπαθείς ομάδες, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών. Επίσης είναι ήδη διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το Κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία, είπε ο κ. Πιτσιλής.

Περισσότερα


Επιστρεπτέα προκαταβολή: Από 2 έως 10 Απριλίου οι αιτήσεις

  • Mar 31, 2020

Τους όρους καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Για την  Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στο διάστημα από 2 μέχρι 10 Απριλίου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του Τaxisnet θα έχει πενταετή διάρκεια ενώ προβλέπεται χαμηλό επιτόκιο και για το πρώτο έτος περίοδος χάριτος. Και στην περίπτωση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του μέτρου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον εργοδότη.

Περισσότερα


Xρηματιστήρια: Άλμα στη λήξη του χειρότερου τριμήνου από το 2002

  • Mar 31, 2020

Με κέρδη άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας και εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων για το εάν η παγκόσμια οικονομία θα αντέξει το σοκ του κορωνοϊού. Ανοδικό ξέσπασμα με κέρδη πάνω από 3% και για το Χ.Α, με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από τις 570 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο σχεδόν 2% κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης αυτού του τριμήνου, που αποδείχθηκε το χειρότερο για τις ευρωπαϊκές μετοχές από το 2002, χάνοντας κεφαλαιοποίηση άνω των τριών τρισ. δολαρίων μέσα σε ένα μήνα και έχοντας απομακρυνθεί οριστικά από τα ιστορικά υψηλά που είχαν αγγίξει στα μέσα Φεβρουαρίου

 

Ανοδικό momentum και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φραγφκούρτης να ενισχύεται 1,77% και αντίστοιχα κέρδη σε Λονδίνο και Παρίσι. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ήταν ενισχυμένος 2,25%.

Περισσότερα


Τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

  • Mar 31, 2020

Τις τρεις νέες κατηγορίες – πλαίσια Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ( ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σχετικά με το σύνολο των ΚΑΔ (περιλαμβανομένων και αυτών που ανακοινώθηκαν σήμερα) ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι καλύπτουν πλέον το 76% των επιχειρήσεων.
Σε όλες τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν τον Μάρτιο και σε όσες προστίθενται τον Απρίλιο δίνεται επιπλέον η δυνατότητα, αν καταβάλουν εμπρόθεσμα τον ΦΠΑ που έχουν να πληρώσουν τον Απρίλιο, να λάβουν έκπτωση φόρου ύψους 25% των χρημάτων τα οποία καταβάλουν τον Απρίλιο, που θα συμψηφιστεί με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στη συνέχεια. Προϋπόθεση γι’ αυτές που μπαίνουν τον Απρίλιο είναι να έχουν καταβάλει κανονικά τις υποχρεώσεις του Μαρτίου.

Περισσότερα


ΕΡΓΑΝΗ - Νέες οδηγίες για την συμπλήρωση εντύπου δήλωσης αναστολής

  • Mar 31, 2020

Αναβαθμίστηκε το έντυπο των οδηγιών συμπλήρωσης εντύπου δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας την 30η Μαρτίου 2020.

Μπορείτε να δείτε όλες τις νέες οδηγίες στο συνημμένο που ακολουθεί.

Περισσότερα


Πώς θα κατανεμηθεί η ενίσχυση 600-800 ευρώ σε πάνω από 610.000 ελεύθερους επαγγελματίες

  • Mar 30, 2020

Θα ξεπεράσουν τους 610.000 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικοί επιχειρηματίες οι οποίοι ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους και θα λάβουν, τον επόμενο μήνα,  οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ-800 ευρώ από το κράτος (συνολικού κόστους 455 εκατ. ευρώ) προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες των ωφελούμενων επαγγελματιών, αλλά και των αντίστοιχων "μοχλών" στήριξής τους.

Η πρώτη κατηγορία ωφελουμένων είναι οι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του τέως ΟΑΕΕ (έμποροι, βιοτέχνες κ.λπ.) οι οποίοι εφόσον έχουν προσωπικό έως 5 άτομα στην επιχείρησή τους μπορούν να αιτηθούν ειδική αποζημίωση ύψους 800 ευρώ, βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών της περασμένης Τρίτης. Αυτοί ανέρχονται σε κοντά 450.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων στελεχών του Υπ. Εργασίας. Έτσι, το συνολικό κόστος για την αποζημίωση αυτή θα ανέλθει σε 360 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το κράτος. Οι σχετικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε σχετική πλατφόρμα του Υπ. Εργασίας.

Η δεύτερη κατηγορία των ωφελουμένων θα είναι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, γιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού) μηχανικοί/αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι/λογιστές εκπαιδευτικοί  και  ερευνητές, οι οποίοι θα δικαιούνται "επιταγή κατάρτισης" ύψους 600 ευρώ. Η "επιταγή" αυτή θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο.

Οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 160.000.  Το  συνολικό κόστος των "επιταγών" αυτών θα ανέλθει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε πάνω από 95 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Παράλληλα  το εκπαιδευτικό επίδομα αυτό θα καταβληθεί, σε 2  δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας και οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αναστολή καταβολής εισφορών

Παράλληλα, οι πληττόμενοι επιχειρηματίες, όπως εξειδικεύτηκε χθες με Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν από τον Υπ. Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, μπορούν  να αναστείλλουν για 7-8  μήνες τις υποχρεώσεις τους για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο σε σχέση με τις τακτικές εισφορές τους, τόσο για τη δική τους αυτασφάλιση όσο και για την ασφάλιση του προσωπικού τους.

Τις μεν εισφορές του προσωπικού τους μπορούν να τις πληρώσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, τις δε εισφορές για τη δική τους ασφάλιση μπορούν  να τις πληρώσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε 4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Επίσης, οι δόσεις ενεργών ρυθμίσεων που λήγουν έως τέλος Μαρτίου μπορούν να εξοφληθούν τον Ιούνιο.

Αναλόγως, οι 2 επόμενες δόσεις (Απριλίου-Μαΐου) μετακινούνται επίσης κατά 3 μήνες, όπως συμβαίνει με τη δόση του Μαρτίου.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR