Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΟ 2019"

  • Sep 24, 2019

Μια πρώτη προσέγγιση στα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό και μια αρχική συμφωνία ότι «μέσες-άκρες δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019» υπήρξε χθες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, κατά τις επαφές για την 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο. Στόχος, όπως ανέφεραν πηγές του οικονομικού επιτελείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, με τους ίδιους παράγοντες να επισημαίνουν πως «θα θέλαμε να ολοκληρωθεί όσο γίνεται νωρίτερα».

Περισσότερα


H EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Sep 20, 2019

Το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα για τη στήριξη νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. "Η προσπάθεια για την ανακούφιση και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών συνεχίζεται μεθοδικά και αποφασιστικά, ενώ, παράλληλα, η κυβέρνηση έχει καλέσει τις τράπεζες να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες και ήδη τα πρώτα προγράμματα επιβράβευσης έχουν δημιουργηθεί", δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Περισσότερα


Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • Sep 20, 2019

Νομοσχέδιο για την απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος και την εκκαθάριση σειράς πολυετών εκκρεμοτήτων που αφορούν περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και χρήσεις γης, θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Επεσήμανε δε την ανάγκη για τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον προς όφελος και των ίδιων των επιχειρήσεων.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 4,3% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Sep 20, 2019

Αύξηση 4,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018, έναντι αύξησης 16,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 2,45 ΔΙΣ

  • Sep 19, 2019

Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,45 δισ. ευρώ έναντι 1,9 δισ. ευρώ πέρυσι εμφανίζει στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου ο Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,362 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,591 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 30,096 δισ. ευρώ, από 30,794 δισ. ευρώ πέρυσι.

Περισσότερα


ΣΕΒ: ΟΙ 11 ΚΛΑΔΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 240.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  • Sep 19, 2019

Έντεκα επαγγέλματα με προοπτικές πλήρους απασχόλησης, καθώς το υπάρχον εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων προκύπτουν από έρευνα του ΣΕΒ. Στα επαγγέλματα αυτά απασχολούνται περισσότεροι από 240.000 εργαζόμενοι και πρόκειται για τις εξής ειδικότητες: Μηχανικός Δικτύων και Βάσεων Δεδομένων, Μηχανικός Ανάπτυξης Λογισμικού, Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων, Τεχνικός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Αυτοματισμών, Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Εργοδηγός κλάδου εξόρυξης, Στέλεχος προώθησης εξαγωγών, Στέλεχος εφοδιαστικής αλυσίδας, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και Χειριστής μηχανημάτων έργου.

Περισσότερα


ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

  • Sep 18, 2019

Η καθιέρωση πιστοποιητικού καλής λειτουργίας σε επιχειρήσεις, η επιβολή βαριών προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν δημοσιεύουν τα προβλεπόμενα εταιρικά στοιχεία στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και η θέσπιση υποχρέωσης διαλειτουργικότητας με άλλα εθνικά μητρώα, με ιδιαίτερη έμφαση στην διασύνδεση με το taxis είναι μερικές από τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το σχέδιο διατάξεων για το "Γενικό Εμπορικό Μητρώο" που τέθηκε χθες Τρίτη σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

 

 

Περισσότερα


ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

  • Sep 18, 2019

«Μέχρι σήμερα η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο» δηλώνει, με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ήδη πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας, ενώ κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.

Περισσότερα


ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΘΕΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  • Sep 17, 2019

Έχουν τριπλασιασθεί οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχει πενταπλασιασθεί ο αριθμός των αιτήσεων οι οποίες εγκρίνονται, αφότου «εκδώσαμε την ΚΥΑ για να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία από την διαδικασία για την προστασία της 1ης κατοικίας». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα.

Περισσότερα


ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2021, ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ

  • Sep 17, 2019

Υψηλότερη ανάπτυξη και χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού σε σχέση με ό,τι προβλέπεται από την τρέχουσα ανάλυση του ελληνικού χρέους είναι ο μοναδικός τρόπος να ανοίξει η συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2020, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR