Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

Πελοπόννησος Expo από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου

  • Sep 13, 2019

Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος Expo, συνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.
Φέτος η Πελοπόννησος Expo πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στις άρτια διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.
Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.
Η Πελοπόννησος Expo καθιερώνεται ως μια από τις Εκθέσεις σταθμούς της Ελλάδας με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη την χώρα, τη δημιουργία εμπορικών συμφωνιών και την ανάπτυξη νέων επαγγελματικών επαφών με στόχο την εξωστρέφεια, μέσω των B2B εμπορικών συναντήσεων.
Η έκθεση θα εμπλουτιστεί από παράλληλες ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες για την ενημέρωση εκθετών και επισκεπτών.
Στην Πελοπόννησο Expo ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί την Πελοποννησιακή κουζίνα μέσα από εκδηλώσεις μαγειρικής που θα πραγματοποιηθούν στην ειδική κατασκευή «Παραδοσιακό Παντοπωλείο» το οποίο θα θυμίζει γειτονιά της Πελοποννήσου.
Το κόστος συμμετοχής για περίπτερο εσωτερικού χώρου ανέρχεται στα 29 ευρώ/τ.μ. (πλέον Φ.Π.Α.), ενώ για τον εξωτερικό χώρο στα 15€/τ.μ. (πλέον Φ.Π.Α.).
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της:
Καθημερινές: 16.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο: 10.00 – 21.00.
Στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την έκθεση, σχεδιάγραμμα του χώρου, δηλώσεις συμμετοχής, παροχές
περιπτέρου κ.α.
Για Δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την ομάδα της Alfa Expo στο 2710 227141 & στο 210 2772244 ή με e-mail στο sales@peloponnisosexpo.gr.
Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr, και το www.alfaexpo.gr.

Περισσότερα


ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • Sep 13, 2019

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν οι αλλαγές που φέρνει στην επιχειρηματικότητα το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο υπουργός κ. Γεωργιάδης έθεσε  από χθες, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο». Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα


ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗ 14Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

  • Sep 13, 2019

Την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2). Ως εκ τούτου, θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων). Σε ανακοίνωσή τους οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τονίζουν πως έχουν ήδη προβεί στις  αναγκαίες ενέργειες για να ανταποκριθούν έγκαιρα στις παραπάνω νέες υποχρεωτικές ρυθμίσεις.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Sep 13, 2019

Συνεχίστηκε η πιστωτική συρρίκνωση στη χώρα μας τον Ιούλιο. Οι συνολικές χορηγήσεις ήταν μειωμένες κατά 0,4% σε ετήσια βάση, ύστερα από πτώση 0,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης είχαμε πτώση 2,1% ύστερα από συρρίκνωση 1% τον Ιούνιο. Στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά πάντως η πτώση συνεχίστηκε με βραδύτερους ρυθμούς, 0,1% από 0,2%

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

  • Sep 12, 2019

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των οφειλετών για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων της Εφορίας. Από την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως σήμερα, πάνω από 17.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αίτηση, προκειμένου να ρυθμίσουν την οφειλή τους και να επωφεληθούν από τις νέες βελτιωμένες διατάξεις, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

 

 

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΩΣΗ 0,2% ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2019

  • Sep 12, 2019

Μείωση 0,2% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Αύγουστο του 2019 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά την αντίστοιχη σύγκριση πέρυσι είχε παρουσιάσει αύξηση 1%. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τα οποία τον Αύγουστο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρουσίασε μείωση 0,5% έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση πέρυσι.

 

 

Περισσότερα


ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  • Sep 09, 2019

Στη φορολογική πολιτική και στις επενδύσεις ως βασικούς άξονες που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, επικέντρωσε κατά την παρουσία του στο τριήμερο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τη φορολογική του πολιτική ανέφερε: "Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10%  σε 5%. Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων».

Περισσότερα


ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

  • Sep 09, 2019

Υψηλότεροι ρυθμοί «διατηρήσιμης» οικονομικής μεγέθυνσης και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις, είναι η στόχευση της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει περιθώριο περαιτέρω μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο ΕΒΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «τελευταία, μοναδική, γενναιόδωρη ευκαιρία» τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και κάλεσε τα μέλη της ΚΕΕ να τη στηρίξουν.

 

 

Περισσότερα


ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΗ ΧΩΡΑ

  • Sep 09, 2019

Η Ελλάδα γίνεται επιτέλους μια επιχειρηματικά φιλική χώρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο ΕΒΕΘ, στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο μετά τη διαβούλευση να γίνει νόμος του κράτους μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου για να αλλάξει, όπως είπε, άρδην το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και «να γίνει το επιχειρείν στη χώρα πάρα πολύ εύκολο».

Περισσότερα


ΣΕΒΚ: ΖΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Sep 05, 2019

Ανακοίνωση, με την οποία ζητά μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, κατόπιν διαμαρτυριών πολλών μελών του τα οποία διαπίστωσαν ότι δεν μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ για τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες και γενικότερα τις επιχειρήσεις.

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR