Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

  • Sep 05, 2019

Η καταπολέμηση του παρεμπορίου, τα μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας και η διασφάλιση της ομαλότητας της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις αγορές των πόλεων  αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχαν αντιπροσωπεία της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις των επιμελητηρίων στα θέματα αρμοδιότητάς του.

 

 

Περισσότερα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ

  • Sep 03, 2019

Με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων συναντήθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΤΕ, του ΣΕΒ και του ΣΒΕ προκειμένου να εκθέσουν τις ιδέες τους και τις απόψεις τους. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είμαι έτοιμος να ακούσω και να συζητήσω τις δικές σας προτάσεις για αυτά τα οποία δρομολογούνται για το πολύ τολμηρό αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο θα θέσει η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση εντός αυτής της εβδομάδας αλλά και για αυτά τα οποία προσδοκούμε που δεν είναι άλλα από επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη για όλους».

Περισσότερα


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ

  • Sep 03, 2019

Αυξήθηκαν οι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη του παρεμπορίου και παρουσίασαν αύξηση και οι παραβάσεις. Αυτό σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Περισσότερα


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2019

  • Sep 02, 2019

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet στους προσωπικούς λογαριασμούς 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019. Οι πολίτες μπορούν να τα βρουν απευθείας από την ΑΑΔΕ.  Η μείωση του ΕΝΦΙΑ φθάνει το 30% για τους μικροϊδιοκτήτες και τη μεσαία τάξη ενώ ανέρχεται σε 10% για ακίνητη περιουσία μεγαλύτερης αξίας. Ο φόρος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις με την προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης να λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και της τελευταίας στο τέλος Ιανουαρίου του 2020.

Περισσότερα


ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

  • Sep 02, 2019

Μείωση του ΕΤΜΕΑΡ κατά 25% για τους οικιακούς καταναλωτές και 35% για τους λοιπούς καταναλωτές Χαμηλής Τάσης προβλέπει Απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ μαζί με τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα είναι τα δύο μέτρα που αντισταθμίζουν τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της επιχείρησης την Παρασκευή.

Περισσότερα


MOODY’S: Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΧΡΕΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

  • Aug 30, 2019

H πλήρης άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) από την 1η Σεπτεμβρίου, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 26 Αυγούστου, είναι θετική για το αξιόχρεο (credit positive) των τραπεζών, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's. «Αναμένουμε ότι η άρση των capital controls θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και θα βοηθήσει τις τράπεζες να βελτιώσουν τα χρηματοδοτικά προφίλ και τα έσοδά τους, κάτι που είναι credit positive», σημειώνει.

Περισσότερα


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2019: ΣΤΑ ΙΔΙΑ Η ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 9 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Aug 30, 2019

Στα ίδια ή σε χειρότερα επίπεδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις κατά τις θερινές εκπτώσεις για 9 στις 10 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την περιοδική έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, για τις θερινές εκπτώσεις του 2019. Εν τούτοις, πρέπει να σημειωθεί πως περίπου οι μισές εξ’ αυτών (52%) δήλωσαν επιδείνωση, ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των θερινών εκπτώσεων του 2018 (60%).

Περισσότερα


ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

  • Aug 30, 2019

Νέα μεγάλη βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της Ευρωζώνης κατέγραψε μικρή βελτίωση και αυτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεινώθηκε. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στις 108,4 μονάδες από 105,3 τον Ιούλιο και 101,0 τον Ιούνιο.

Περισσότερα


ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Aug 29, 2019

Με σταθερό ρυθμό αυξήθηκε ο δανεισμός στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, ενώ ο δανεισμός στα νοικοκυριά σημείωσε μικρή επιτάχυνση, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο 3,9%, όπως και τον Ιούλιο, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός των δανείων προς τα νοικοκυριά αυξήθηκε 3,4% από 3,3% τον Ιούνιο.

Περισσότερα


ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

  • Aug 29, 2019

Αύξηση κατά 1.604 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούλιο του 2019, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 1.766 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την ΤτΕ. Ενώ, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,5% από 6,0% τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση κατά 561 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 1.077 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 6,1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR