Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS Η ΑΓΟΡΑ

  • Aug 27, 2019

Η άρση των capital controls θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και την υλοποίηση νέων επενδύσεων, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. «Με τη σημερινή ανακοίνωση για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, από 1ης Σεπτεμβρίου, αίρεται μια σημαντική επιβάρυνση στην αξιοπιστία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει ο ΣΕΒ σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα


Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

  • Aug 27, 2019

Το υπουργείο δεν σχεδιάζει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του. Ερωτηθείς αν το υπουργείο σκέπτεται να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, απάντησε: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση».
 

Περισσότερα


ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2020

  • Aug 27, 2019

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας έως τον Φεβρουάριο του 2020. Τη σχετική απόφαση, που αναστέλλει τις αυξήσεις που θα επέρχονταν βάσει των νέων μετρήσεων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, υπέγραψε ο Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπογράφηκε από τον Γ.Γ. του υπουργείου Μεταφορών σχετική απόφαση βάσει της οποίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020 στις άδειες κυκλοφορίας και στο μηχανογραφικό σύστημα για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το ισχύον πρότυπο υπολογισμού των ρύπων, ο συνδυασμένος κύκλος εκπομπών CO2 με βάση τον κύκλο NEDC II.

Περισσότερα


ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

  • Aug 27, 2019

Θεσμική παρέμβαση για τη συνολική αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου σχεδιάζει το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ θα ενισχυθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των παράνομων προϊόντων από τους μηχανισμούς ελέγχου. Αυτό σημειώνει σχετική ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιείται ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία βάση οι ενέργειες και δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Τέλος σχεδιάζονται νέες επιχειρησιακές πρακτικές, προκειμένου η παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών να γίνει αισθητή σε όσους παρανομούν.

Περισσότερα


ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • Aug 26, 2019

Η άμεση κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί σήμερα Δευτέρα, για δημόσια διαβούλευση. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης με απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων μέσω περιορισμού σταδίων και διοικητικών περιορισμών, ταχύτερη αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων με outsourcing, ενώ θα περιέχονται κα διατάξεις για αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα.

Περισσότερα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 215 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

  • Aug 26, 2019

Περισσότερα από 215 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το Δημόσιο από περίπου 240.340 φορολογούμενους που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία. Ο αριθμός των φορολογουμένων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση αναμένεται να αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα ισχύσουν οι αλλαγές που ψηφίστηκαν πρόσφατα, με την ελάχιστη δόση να μειώνεται στα 20 από τα 30 ευρώ και το επιτόκιο να περιορίζεται σε 3% από 5%. Παράλληλα, ως πρόσθετο κίνητρο για ένταξη στη ρύθμιση, «παγώνουν» οι κατασχέσεις και τα αναγκαστικά μέτρα, ενώ «ξεμπλοκάρονται» οι δεσμευμένοι λογαριασμοί. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, καταργούνται μεν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των δόσεων, τόσο μεγαλύτερο είναι το «κούρεμα» των προσαυξήσεων. 

Περισσότερα


ΟΡΙΑΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

  • Aug 26, 2019

Οριακά μειωμένες κατά 9 εκατ. ευρώ ήταν τον Ιούνιο εφέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν σε 1,686 δισ. ευρώ από 1,695 δισ. ευρώ τον Μάιο. Οι μεγαλύτερες οφειλές αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία με 594 εκατ. ευρώ (από 602 εκατ. ευρώ τον Μάιο) και στα νοσοκομεία με 546 εκατ. ευρώ (από 531 εκατ. ευρώ).

Περισσότερα


ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • Aug 23, 2019

Καθολικοί, στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι, σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, ξεκινούν από σήμερα με εντολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
 

Περισσότερα


Γ. ΣΤΑΣΣΗΣ: ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΑΜΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

  • Aug 23, 2019

Τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Στάσση, καθώς και τον διορισμό πέντε νέων μελών που θα στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Στο περιθώριο της συνέλευσης των μετόχων, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά είχε υπολογιστεί και έκανε λόγο για κενό που σε ορίζοντα δωδεκαμήνου ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα


ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

  • Aug 23, 2019

Ικανοποιημένος από τις συνομιλίες που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στους στόχους των επισκέψεών του, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «θέλω να αλλάξω το αφήγημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Είμαστε πλέον μία χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR