Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ «INTERNATIONAL MARKETING MANAGER», ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

  • Aug 19, 2019

Σε δωρεάν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τετράμηνης διάρκειας,  για την απόκτηση δεξιοτήτων του Επαγγελματικού προφίλ του “International Marketing Manager” με έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα, καλεί το ΕΒΕΑ να συμμετάσχουν άνεργοι ή νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, απόφοιτοι οικονομικών σχολών, έως 35 ετών.
Το ανώτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ε.Β.Ε.Α. στις δράσεις για την Εθνική Ψηφιακή Συμμαχία, η οποία είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Καινοτομίας, των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Απασχόλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την διαδικασία που ακολουθείται για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρακαλώ πατήστε εδώ 
Για την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, παρακαλώ πατήστε εδώ
 

Περισσότερα


''ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ'' Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Aug 02, 2019

Ο μεταποιητικός τομέας της Ελλάδας ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, καθώς σημειώθηκε επιτάχυνση της ανάπτυξης συνολικά, ως αποτέλεσμα της ταχύτερης αύξησης της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της απασχόλησης.  Η έντονη ζήτηση που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του Ιουλίου συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος αισιοδοξίας για το μέλλον από την πλευρά των κατασκευαστών, καθώς ο βαθμός αισιοδοξίας ήταν ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την αρχή συλλογής σχετικών στοιχείων τον Ιούλιο του 2012.

 

 

Περισσότερα


Γ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

  • Aug 02, 2019

«Αγώνα δρόμου» χαρακτήρισε την πλήρη απορρόφηση των πόρων του τρέχοντος ΕΣΠΑ, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έως αυτή τη στιγμή έχουν απορροφηθεί - δαπανηθεί στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 σχεδόν 5 δισ. ευρώ από τα 22 δισ. του προγράμματος (εκτός του προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη), κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό απορρόφησης ανέρχεται στο 22%.

 

 

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2019

  • Aug 02, 2019

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος κινείται έντονα ανοδικά τον Ιούλιο 2019, στις 105,3 μονάδες από 101,0 μονάδες τον Ιούνιο 2019, επίδοση που είναι η υψηλότερη από τον Μάρτιο του 2008, σημειώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, (ΙΟΒΕ) στην τελευταία "Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας" που εξέδωσε. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, σημειώνεται βελτίωση των προσδοκιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, ανεξαιρέτως.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ 812,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ 0,15%

  • Aug 01, 2019

Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε χθες το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας με σημαντικά μειωμένη απόδοση συγκριτικά με την προηγούμενη φορά. Η απόδοση, όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών, διαμορφώθηκε στο 0,15% έναντι 0,23% στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας αποτυπώνοντας το ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για τους τίτλους του ελληνικού Δημοσίου. Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,567 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 2,51 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.

Περισσότερα


ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Jul 31, 2019

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα (economic sentiment  indicator, ESI) τον Ιούλιο, ενώ υποχώρησε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 105,3 μονάδες, από τις 101,0 τον Ιούνιο, ενώ στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις 102,7 από 103,3 μονάδες και στην ΕΕ μειώθηκε στις 102,0 από τις 102,3 μονάδες.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΣΤΑ 104 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • Jul 31, 2019

Λίγο πάνω από τα 104 δισ. ευρώ παρέμεινε και τον Ιούνιο το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις φορολογικές αρχές ανήλθε τον Ιούνιο σε 104,11 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας πολύ μικρή μείωση, κατά 0,09%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Από το ποσό αυτό τα 18,534 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και τα υπόλοιπα 85,576 δισ. ευρώ λαμβάνονται υπ' όψιν ως το πραγματικό υπόλοιπο των βασικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Περισσότερα


Η ΕΚΤ «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 113 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΞΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

  • Jul 31, 2019

Η ΕΚΤ αποφάσισε να αποδεσμεύσει ελληνικό χρυσό αξίας ενός δισ. ευρώ και θα «επιστραφούν» στη χώρα μας 113 τόνοι. Όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, με ημερομηνία 26 Ιουλίου, η συμφωνία των κεντρικών τραπεζών, που κρίθηκε αναγκαία πριν από μία 20ετία, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ισοτιμία, θα παύσει να ισχύει μετά τις 26 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα


ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • Jul 30, 2019

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων προβλέπει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια. Χθες ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ) από την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% από το 2019, ενώ, ως δεύτερη προτεραιότητα, έθεσε την διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων και κατέστησε σαφές ότι «αυτή η εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση» είναι η τελευταία.

Περισσότερα


ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΑΠΟ 5% ΣΤΟ 3% ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

  • Jul 30, 2019

Τη μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνει ρύθμιση που θα περιληφθεί στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί έως την Τετάρτη στη Βουλή. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών επί του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων, την μείωση του ΕΝΦΙΑ και την βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR