Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ

  • Jul 30, 2019

Για 180 από τις 365 μέρες του χρόνου θα εργαζόμαστε για το κράτος. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας που πραγματοποίησε για 5η χρονιά στην Ελλάδα το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών. Η 30η Ιουνίου ήταν η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, δηλαδή η πρώτη ημέρα του 2019 που οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους, αν έπρεπε να πληρώσουν πρώτα φόρους και εισφορές. Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, το 2019 οι Έλληνες θα δουλέψουν 73 ημέρες για έμμεσους φόρους, 46 για άμεσους και 61 για κοινωνικές εισφορές. Οι «επιδόσεις» αυτές κατατάσσουν την Ελλάδα την τέταρτη χειρότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Περισσότερα


ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ «INTERNATIONAL MARKETING MANAGER», ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

  • Jul 30, 2019

Σε δωρεάν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης,  τετράμηνης διάρκειας,  για την απόκτηση δεξιοτήτων του Επαγγελματικού προφίλ του “International Marketing Manager” με έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα, καλεί το ΕΒΕΑ να συμμετάσχουν άνεργοι ή νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, απόφοιτοι οικονομικών σχολών, έως 35 ετών.
Το ανώτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ε.Β.Ε.Α. στις δράσεις για την Εθνική Ψηφιακή Συμμαχία, η οποία είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Καινοτομίας, των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Απασχόλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την διαδικασία που ακολουθείται για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρακαλώ πατήστε εδώ 
Για την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, παρακαλώ πατήστε εδώ

Περισσότερα


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

  • Jul 29, 2019

Μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης στα 20 ευρώ, χαμηλότερο επιτόκιο και κίνητρο σε όλους τους οφειλέτες να καταβάλλουν αυξημένη προκαταβολή κατά την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για να κερδίσουν μεγαλύτερη έκπτωση στις προσαυξήσεις και τους τόκους προβλέπει μεταξύ άλλων το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταΐκούρας. Με τις αλλαγές στη ρύθμιση οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις αλλά παρέχεται ισχυρό κίνητρο με μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων από 75% έως και 95% για όσες από αυτές επιλέξουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις.

Περισσότερα


ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΤΟ 2019

  • Jul 29, 2019

Μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ θα διαπιστώσει το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων από τον Σεπτέμβριο όταν θα αποσταλούν οι εκκαθαριστικά της εφορίας και θα ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου. Οι μειώσεις αφορούν το σύνολο των ιδιοκτητών,  ενώ είναι μεγαλύτερες για τους μικροιδιοκτήτες και για την μεσαία τάξη. Με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ του 2019 θα είναι μικρότερος κατά 30% για τους ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αξίας έως 60.000 ευρώ ενώ φθάνει το 25% για αξία ακίνητης περιουσίας 80.000 ευρώ και το 20% για ακίνητα αξίας έως 1.000.000 ευρώ. Για ακίνητη περιουσίας μεγαλύτερης αξίας η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ανέλθει σε 10%.

Περισσότερα


Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

  • Jul 29, 2019

Νέο business plan για τη μετάβαση της ΔΕΗ στη μετα-λιγνίτη εποχή προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του. «Λόγω των αυξημένων ποσών που πληρώνει η ΔΕΗ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – είναι πολιτική της ΕΕ αυτό –, ορισμένες παλαιότερες λιγνιτικές μονάδες στοιχίζουν πια στη ΔΕΗ περισσότερο από όσο αν ήταν κλειστές και πληρώνονταν οι εργαζόμενοι κανονικά» επισημαίνει.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

  • Jul 29, 2019

Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να επισκεφτούν την εφορία από Δευτέρα 29 Ιουλίου όσοι θέλουν να κλείσουν τις ανοικτές υποθέσεις τους στην εφορία. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πλέον οι φορολογούμενοι, όταν θέλουν να τακτοποιήσουν εκκρεμείς υποθέσεις στις εφορίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού. Για να κλείσει το ραντεβού με τον εφοριακό, ο φορολογούμενος θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τη γραμματεία της κάθε υπηρεσίας.

Περισσότερα


ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ» Η ΕΛΛΑΔΑ

  • Jul 26, 2019

Χρηματοδότηση ύψους 76,9 δισ. ευρώ στα 28 κράτη - μέλη αντιπροσωπεύουν τα εγκεκριμένα έργα στο πλαίσιο του «πακέτου Γιούνκερ» τον Ιούλιο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε επενδύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι πέντε πρώτες χώρες σε επενδύσεις, σε σχέση με το ΑΕΠ, είναι η Ελλάδα, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Πολωνία.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

  • Jul 26, 2019

Μόνο με ραντεβού, από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,  θα μπορούν να προσέρχονται φορολογούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.). Αυτό προβλέπουν οδηγίες που έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με σκοπό την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε.

Περισσότερα


«ΒΟΥΤΙΑ» ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 2% Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ 10ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

  • Jul 25, 2019

Tο φράγμα του 2% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (1,994%). Το θετικό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα, τροφοδότησαν το ράλι στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων να σημειώνουν σημαντική υποχώρηση.

Περισσότερα


ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

  • Jul 24, 2019

Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου ξεκινά τη νομοθετική της εργασία η Βουλή με το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα. Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση. Την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφιση του από την Ολομέλεια.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR