Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΤΕπ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Jul 24, 2019

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, στις οποίες θα χορηγήσει δάνεια συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων επιχειρήσεων που στηρίζουν ενεργά την απασχόληση των νέων και την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΘΗΚΕ 1,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΟ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019

  • Jul 24, 2019

Άνοδο, η οποία ανήλθε στο ύψος του 1,3 δισ. ευρώ, κατέγραψε κατά  το πρώτο τρίμηνο του 2019, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ). Αυτό, όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αυξήθηκε κατά 4,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς από τα 26,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε σε 28 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  • Jul 24, 2019

Στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναρτήθηκε ο ανανεωμένος Οδηγός Χρήσης, με εικόνες, για το πώς να κάνεις την αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας.  Περιλαμβάνει τις ενέργειες του αιτούντα, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών έως και την αποδοχή του σχεδίου σύμβασης ρύθμισης των δανείων.

 

 

Περισσότερα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 10.000 ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  • Jul 23, 2019

Περισσότεροι από 10.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας στις τρεις εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Υπενθυμίζεται ότι εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέσω της πλατφόρμας εγκρίνει εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών το ποσοστό και το ενδεικτικό ποσό της συνεισφοράς του Δημοσίου και προωθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) την εγκεκριμένη αίτηση.

Περισσότερα


ΕΕ: ΣΤΟ 181,9% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019

  • Jul 23, 2019

Στο 181,9% του ΑΕΠ ή 337,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το προηγούμενο τρίμηνο ήταν στο 181,1% ή 334,5 δισ. και ένα χρόνο πριν 177,9% ή 322,5 δισ.

 

 

Περισσότερα


ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

  • Jul 19, 2019

Καταργείται η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και οι αρμοδιότητές της, οι θέσεις, το προσωπικό και οι εποπτευόμενοι φορείς της μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Αυτό προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ 84/2019, με το οποίο καταργούνται γενικές γραμματείες και ενσωματώνονται στις νέες δομές των υπουργείων. Mε το ίδιο προεδρικό διάταγµα καταργείται και ο Ενιαίος ∆ιοικητικός Τοµέας του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και οι αρµοδιότητές του µεταφέρονται στη Γενική Γραµµατεία Εργασίας.

Περισσότερα


ΟΜΟΛΟΓΑ: ΣΤΟ 2,12% ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΚΑΕΤΕΣ

  • Jul 19, 2019

Σε περαιτέρω αποκλιμάκωση προχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση αποκλιμάκωσης στην αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης. Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετούς αποκλιμακώθηκε 10 μονάδες βάσης, στο 2,12% από 2,22% στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση, μετά το ιδιαίτερο ευνοϊκό κλίμα που δημιουργήθηκε από την έκδοση του νέου επταετούς και το υψηλό επενδυτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Περισσότερα


ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΘΕΣΜΩΝ

  • Jul 18, 2019

Το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουλίου θα γίνουν οι πρώτες επαφές μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των «θεσμών». Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, πρόκειται για άτυπες συναντήσεις καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν την επιθυμία να γνωρίσουν τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης επ’ αφορμή της παρουσίας τους στην Αθήνα λόγω του διεθνούς Συνεδρίου του Economist.

Περισσότερα


ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Jul 18, 2019

Οδηγίες προς τις ελεγκτικές αρχές σχετικά τις φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται έλεγχος των δικαιολογητικών καθώς και για τις επιστροφές φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ, δίνει με εγκύκλιό του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι φορολογούμενοι που ειδοποιούνται μέσω μηνύματος για έλεγχο της φορολογικής τους δήλωσης θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Χωρίς την προσκόμιση των δικαιολογητικών δεν θα προχωρήσει η εκκαθάριση της δήλωσης.

Περισσότερα


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ 2018

  • Jul 18, 2019

Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών εντάσσονται από χθες τα χρέη του 2018. Επίσης από χθες υπάρχει η δυνατότητα των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ), ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν έναν μεγάλο ιδιώτη πιστωτή (π.χ. τράπεζα), ο οποίος κατέχει το 85% του συνόλου του χρέους.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR