Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

  • Jul 10, 2019

Τις συστάσεις του για τις εργασιακές και δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών μελών για το 2019 δημοσίευσε χθες το Συμβούλιο της ΕΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ειδικότερα για την Ελλάδα, συνιστά να λάβει μέτρα το 2019 και το 2020 προκειμένου να επιτύχει βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και να αντιμετωπίσει τις υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις μεταρρυθμίσεις και να επικεντρώσει την επενδυτική πολιτική στους τομείς των βιώσιμων μεταφορών και της εφοδιαστικής, της περιβαλλοντικής προστασίας, της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έργων διασύνδεσης, των ψηφιακών τεχνολογιών, της έρευνας και ανάπτυξης, της εκπαίδευσης, των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας, της υγείας και της ανάπλασης των αστικών περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις περιφερειακές ανισότητες και την ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης.

Περισσότερα


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 2018

  • Jul 10, 2019

Περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου έχουν οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ  προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση  της εκκαθάρισης εισφορών 2018 εφόσον έλαβαν χθες χρεωστικά ειδοποιητήρια.  Η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018, με βάση το εισόδημα του 2017, για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες. Τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ταμείου, και εφόσον είναι χρεωστικά, οι ασφαλισμένοι έχουν περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

Περισσότερα


ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  • Jul 10, 2019

Ο κ. Γεωργιάδης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαβεβαίωσε ότι «δεν ερχόμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε, ερχόμαστε για να χτίσουμε κι εμείς αυτά που θεωρούμε σωστά, να εφαρμόσουμε την εντολή του ελληνικού λαού για πολιτική αλλαγή και να υλοποιήσουμε το όραμα του πρωθυπουργού για ταχύτητα στην υλοποίηση των επενδύσεων, για γρήγορη αντιστροφή του οικονομικού κλίματος γιατί εμείς επιδιώκουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης”. Όπως τόνισε, η ανάπτυξη δεν έρχεται ως δια μαγείας, αλλά δημιουργείται “και είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε το κατάλληλο περιβάλλον, που θα επιτρέψει σε αυτή την πολυπόθητη ανάπτυξη που θα αυξήσει το ΑΕΠ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μπορέσει να εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή όσο γίνεται πιο γρήγορα. Απ’ αυτό θα κριθεί η δική μας διακυβέρνηση».

Περισσότερα


ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

  • Jul 10, 2019

Κεντρική επιδίωξη είναι η υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, με υγιή δημόσια οικονομικά και ευσταθές τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής. Έθεσε δε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νέου οικονομικού επιτελείου την ελάφρυνση της φορολογίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί έντιμα και σκληρά για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Σημείωσε ότι «θα κρατήσουμε τα θετικά και θα οικοδομήσουμε σε αυτά, θα διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις και θα αξιοποιήσουμε αξιοκρατικά το δυναμικό του υπουργείου», ενώ πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις.

Περισσότερα


EUROGROUP: ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ

  • Jul 09, 2019

Τα πρώτα μηνύματα προς τη νέα κυβέρνηση έστειλαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν τα συμπεράσματα της τρίτης έκθεσης εποπτείας της Κομισιόν. Όπως τονίστηκε, η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί, σχετικά με το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ διαμήνυσε πως το 3,5% των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα οποία δεσμεύθηκε η Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης είναι βασική παράμετρος της βιωσιμότητας του χρέος, το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο χωρίς αυτά.

 

 

Περισσότερα


ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 10.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

  • Jul 09, 2019

Νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης «ανοίγει» από αύριο, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με στόχο την επιχορήγηση 10.000 ανέργων, ηλικίας από 18 έως 66 ετών. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ∆ΟΥ. Μάλιστα, θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα αρκεί να την έχουν διακόψει έως 31/12/2011. Επιδότηση μπορούν να δικαιωθούν ακόμη και όσοι οφείλουν εισφορές που αφορούν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Θα αποκτούν ενημερότητα λόγω της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και θα παραμένουν ενήμεροι για όσο διάστημα είναι συνεπείς με τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 1,9% ΤΟ 2019

  • Jul 03, 2019

Επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η ΤτΕ εκτιμά, ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,9% φέτος, 2,1% το 2020, και 2,2% το 2021. Όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα πρόσφατα επεκτατικά μέτρα που ψηφίσθηκαν από τη Βουλή, η ΤτΕ επαναδιατυπώνει την πρόβλεψη του Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε 2,9% του ΑΕΠ φέτος έναντι στόχου 3,5% του ΑΕΠ.

Περισσότερα


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ EUROGROUP ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

  • Jul 03, 2019

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνέχεια της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας θα βρεθεί στην ατζέντα του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 8 Ιουλίου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή στο πρακτορείο, παρόλο που οι υπουργοί Οικονομικών γνωρίζουν ότι το Eurogroup θα πραγματοποιηθεί μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συζητήσουν το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να στείλουν το «σωστό μήνυμα» σε όποια κυβέρνηση προκύψει.

 

 

Περισσότερα


ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

  • Jul 01, 2019

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σταδιακής αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών της εφορίας εφόσον είναι συνεπείς στη ρύθμιση των οφελών τους. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών παρέχει οδηγίες και παραθέτει παραδείγματα για το πως οι οφειλέτες μπορούν να κάνουν χρήση του ευνοϊκού αυτού μέτρου και να αποδεσμεύσουν σταδιακά τους δεσμευμένους λογαριασμούς τους. Η απόφαση σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου θα ισχύσει από τη 1.10.2019.

Περισσότερα


ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

  • Jul 01, 2019

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία θα εγκαινιάσει ο ειδικός τομεακός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο κ. Κουρμούσης έχει δηλώσει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αφορά 180.000 σπίτια που μπορούν να διασωθούν. Μέσω αυτής ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει και την επιδότηση του Δημοσίου που μπορεί να ανέρχεται στο 50% της δόσης. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση υπάρχουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR