Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΦΚΑ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

  • Jun 14, 2019

Αποποίηση του χρόνου ασφάλισης σε φορέα στον οποίον χρωστούν εισφορές, μπορούν να κάνουν ασφαλισμένοι που οφείλουν εισφορές  από την δραστηριοποίησή τους  στο παρελθόν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, όσοι ασφαλισμένοι δεν επιθυμούν να συνυπολογίσουν χρόνο ασφάλισης σε πρώην φορέα στον οποίο οφείλουν εισφορές, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τον επίμαχο χρόνο, εφόσον φυσικά θεμελιώνουν αυτοτελώς δικαίωμα στον φορέα που συνεχίζουν να ασφαλίζονται έως την έξοδό τους.

Περισσότερα


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 300.000 ΕΥΡΩ

  • Jun 14, 2019

Η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών του εξωδικαστικού μηχανισμού θα εφαρμοστεί σε λίγες μέρες και για τις επιχειρήσεις με χρέη έως 300.000 ευρώ.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως επόμενες μέρες, περιλαμβάνει και τις εκκρεμείς αιτήσεις από το στάδιο, στο οποίο αυτές βρίσκονται.

Περισσότερα


ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΗΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

  • Jun 10, 2019

Πάνω από 2,44 εκατομμύρια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 39% του συνόλου, έχουν ήδη υποβληθεί και εκκαθαριστεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑΧISnet. Επί 6,3 εκατομμυρίων δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν και φέτος, έχουν ήδη αποσταλεί και εκκαθαριστεί, συγκεκριμένα, 2.443.843 δηλώσεις (έντυπα Ε1). Κίνδυνος να μην προλάβουν όλοι οι φορολογούμενοι την προθεσμία υποβολής δεν υπάρχει δεδομένου ότι ήδη έχει αποφασιστεί η παράταση της προθεσμίας αυτής κατά 4 εβδομάδες, έως την 29η Ιουλίου, αντί της 1ης Ιουλίου.

 

 

Περισσότερα


ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

  • Jun 10, 2019

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ θα ολοκληρωθεί σε απόλυτη συμφωνία με τις προβλέψεις του, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα που κάνει λόγο για υστέρηση  242 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ. Ο Ε.Φ.Κ.Α. έχει δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τις 30/04/2019 στις 03/05/2019, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση υστέρησης εσόδων στο 1ο τετράμηνο του 2019, τα οποία θα συμπληρωθούν τον επόμενο μήνα. Στο πρώτο τετράμηνο του έτους ο Ε.Φ.Κ.Α. έχει κάνει σημαντικά μεγαλύτερες αποδόσεις από ό,τι εισπράξεις υπέρ τρίτων, οι οποίες επίσης θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία «τρύπα» στα οικονομικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Η προσωρινή υστέρηση εσόδων λόγω παράτασης στην υποβολή των ΑΠΔ θα αποκατασταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα όπως και η διαφορά εισπράξεων – αποδόσεων υπέρ τρίτων.

Περισσότερα


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΕΞΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

  • Jun 06, 2019

Η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Ολλανδία βρέθηκαν σήμερα στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα φορολογικά τους συστήματα που μπορούν να «χρησιμοποιηθούν από επιχειρήσεις που επιδίδονται σε ένα επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό». Στις οικονομικές συστάσεις προς τα κράτη-μέλη που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε αυτές τις χώρες να «συνεχίσουν τις προσπάθειές τους» κατά των πρακτικών, που θεωρήθηκαν «επιζήμιες για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας» από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Περισσότερα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 76.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ

  • Jun 06, 2019

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξή τους στις 120 δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Έως και χθες περισσότεροι από 76.000 οφειλέτες είχαν κάνει αίτηση για την ένταξή τους στη ρύθμιση. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στις 120 δόσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 28 Ιουνίου.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

  • Jun 03, 2019

Εντατικούς ελέγχους ξεκινάει και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε φορολογούμενους οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις κατοικίες τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb, Booking, HomeAway αλλά δεν δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν. Όσοι εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους μέσω των πλατφορμών διαμοιρασμού, μια τάση που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υποχρεούνται αφενός να το δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, στην ειδική εφαρμογή, αφετέρου να δηλώνουν το πραγματικό μίσθωμα που εισπράττουν.

Περισσότερα


BLOOMBERG: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΦΟΒΗΤΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  • Jun 03, 2019

Οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το 3% για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ οι αποδόσεις των πενταετών κινούνται κάτω από τις αντίστοιχες των ιταλικών, γεγονός ενδεικτικό της αποκλίνουσας πορείας των δύο χωρών, μεταδιδει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πια το φόβητρο της Ευρώπης. Η Ιταλία έχει αντικαταστήσει την Ελλάδα σαν επίκεντρο των ανησυχιών για πολιτικό κίνδυνο, ενώ η Αθήνα επωφελείται περισσότερο από την ζήτηση για μεγαλύτερες αποδόσεις.

Περισσότερα


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 45.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  • May 31, 2019

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι φορολογούμενοι για την ένταξη των οφειλών τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υποβλήθηκαν περισσότερες από 45.000 αιτήσεις από οφειλέτες. Το ύψος των οφειλών που αφορούν οι αιτήσεις αυτές ανέρχεται σε 402 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 311 εκατ. ευρώ είναι κύρια οφειλή και τα 91 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις.

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

  • May 28, 2019

Ο ΕΦΚΑ με νέα εγκύκλιο γνωστοποιεί όλα όσα ορίζει ο νόμος 4611/2019 για τη ρύθμιση οφειλών σε ταμεία, εφορία και Δήμους σχετικά με την παράταση ασφαλιστικής ικανότητας τέκνων θανόντος ασφαλισμένου ή συνταξιούχου καθώς και τις προϋποθέσεις χορήγησης ή ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας για υγειονομική περίθαλψη από τον Φορέα για την περίοδο 1/3/2019 έως 29/2/2020. Ειδικότερα, ο νέος νόμος ορίζει ότι «στα δικαιούχα σύνταξης τέκνα θανόντος ασφαλισμένου ή συνταξιούχου χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος ακόμα και μετά το 24ο έτος της ηλικίας τους και όχι αργότερα από τη συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους».

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR