Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 3,1% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

  • May 15, 2019

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, έναντι αύξησης 5,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2018 με το 2017. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή του λεγόμενου «εισαγόμενου πληθωρισμού» οφείλεται: α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 0,9%, και β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 4,9% (κυρίως λόγω των διεθνών τιμών του πετρελαίου).

Περισσότερα


ΕΕ: ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • May 15, 2019

Τα κράτη-μέλη πρέπει να υποχρεώνουν τους εργοδότες να εφαρμόζουν σύστημα μέτρησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας για τους εργαζόμενούς τους. Αυτό απεφάνθη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε υπόθεση που αφορά την Ισπανία, αλλά πλέον και όλα τα κράτη μέλη. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ισπανίας εκτιμά ότι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πραγματοποιηθεί υπερωρίες, είναι απαραίτητο να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ωρών εργασίας που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του κανονικού ωραρίου εργασίας.

Περισσότερα


ΠΣΕ: ΑΥΞΗΣΗ 1,5% ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ Α’ 3ΜΗΝΟ 2019

  • May 13, 2019

Σε θετικό έδαφος εξακολουθούν να κινούνται οι εξαγωγές στο σύνολο του πρώτου τριμήνου. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει όμως ότι, παρά το γενικό θετικό κλίμα, οι εξαγωγές το Μάρτιο, βρέθηκαν υπό πίεση, με αποτέλεσμα να σημειώσουν -συγκυριακά- ελαφρά κάμψη. Την ίδια στιγμή, άνοδο σημείωσαν οι εισαγωγές, ενώ και το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε περαιτέρω, χτυπώντας «καμπανάκι» για την ανάγκη τόνωσης της εγχώριας παραγωγής.
 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 1% Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

  • May 13, 2019

Αύξηση 1,0% προέκυψε από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του μηνός Απριλίου 2019 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2018, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σημειώνεται ότι κατά την αντίστοιχη σύγκριση του Απριλίου 2018 με τον Απρίλιο 2017, δεν σημειώθηκε μεταβολή του Γενικού ΔΤΚ. Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Απρίλιο 2019, σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2019, παρουσίασε αύξηση 1,0% έναντι αύξησης 0,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Περισσότερα


ΘΕΣΜΟΙ: ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΟΧΩΝ

  • May 09, 2019

Την εξέταση των χθεσινών εξαγγελιών της κυβέρνησης για τη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, ανακοίνωσαν οι θεσμοί, σε κοινή δήλωσή τους που δημοσίευσαν μετά το πέρας της τριήμερης αποστολής τους στην Αθήνας. Τα μέτρα θα αξιολογηθούν με βάση την τήρηση των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων και τη συνέπεια με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι του Eurogroup για την περίοδο μετά το πρόγραμμα. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της αποστολής, στελέχη των θεσμών διεξήγαγαν συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά «με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του 2018 και την υιοθέτηση του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας».

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

  • May 09, 2019

Οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια και ο νευραλγικός ρόλος της Ελλάδος για την προώθηση επενδύσεων στους τομείς δικτύων, υποδομών, μεταφορών και εμπορίου στην περιοχή συζητήθηκαν σε συνάντηση στελεχών του υπουργείου Οικονομίας με τεχνικό κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΠΟΠ)

  • May 09, 2019

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) το 2018 έναντι του 2017, σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Πιο συγκεκριμένα, οι οίνοι με ΠΟΠ αντιπροσώπευσαν το 2018 το 35,34% των συνολικών αποστολών οίνου της χώρας, όταν το 2017 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 32,69%. Τα κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) παρά τη μικρή πτώση των εξαγωγών (36,47% το 2018 έναντι του 38,90% το 2017) συνέχισαν τη δυναμική τους πορεία, καθώς βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Περισσότερα


ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ 21 ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: «Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ»

  • May 09, 2019

«Η Ευρώπη είναι η πολυτιμότερη ιδέα που είχαμε ποτέ», τονίζουν, σε κοινή δήλωσή τους, 21 Αρχηγοί Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης -μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος- που δημοσιεύεται σήμερα - 9 Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης και 74η επέτειος από το τέλος του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου. «Μόνο μια ισχυρή Κοινότητα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της τρομοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης δεν σταματούν σε εθνικά σύνορα. Θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές με επιτυχία και να συνεχίσουμε στον δρόμο προς την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, μόνον εάν εργασθούμε μαζί, ως ισότιμοι Εταίροι σε θεσμικό επίπεδο», τονίζουν στην κοινή δήλωσή τους οι 21 Ευρωπαίοι Πρόεδροι Δημοκρατίας, οι οποίοι καλούν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ασκήσουν μαζικά το δικαίωμα της ψήφου στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Περισσότερα


ΜΟΝΙΜΗ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ, ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • May 08, 2019

Ένα «ισορροπημένο πακέτο μόνιμων φιλοαναπτυξιακών μέτρων ελάφρυνσης» και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα εφαρμοστεί από φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν από φέτος  περιλαμβάνονται η παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια. Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2020, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ (αγαθών και υπηρεσιών) από 13% σε 11%, φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους νησιών και περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές περιοχές, αλλά και αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ.

  • May 08, 2019

Στην άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου στο TAXIS με τα ληξιαρχικά γεγονότα και τα στοιχεία των Δελτίων Ταυτότητας των φορολογούμενων προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με απόφαση του Διοικητή, κ. Πιτσιλή. Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR