Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΟΟΣΑ: ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

  • Mar 21, 2019

Τη δυσκολία να καλύψουν τις δαπάνες τους θεωρούν οι Έλληνες ως τον σημαντικότερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο, ενώ μακροπρόθεσμα θεωρούν ως μεγαλύτερο κίνδυνο την οικονομική ασφάλειά τους στα γηρατειά, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ σε 21 χώρες - μέλη του για τους κοινωνικούς και οικονομικούς κινδύνους που αισθάνονται οι πολίτες τους (Risks that matter). Παράλληλα, το 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι για το ύψος των φόρων που πληρώνει δεν λαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες που να το ικανοποιεί. Ενώ, το 77,8% των Ελλήνων θεωρεί ότι λαμβάνουν τα κοινωνικά ωφελήματα πολίτες οι οποίοι δεν τα δικαιούνται.

Περισσότερα


«ΟΧΙ» ΤΟΥ EUROGROUP ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

  • Mar 12, 2019

«Πάγωμα» της εκταμίευσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οδήγησε στη μετάθεση της αποδέσμευσης του ποσού στη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι, όπου το ζήτημα θα τεθεί σε νέα αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, την κυβέρνηση και βεβαίως τους Θεσμούς θα συνεχιστεί το επόμενο 20ήμερο, ώστε να βρεθεί ένα κατάλληλο σχέδιο το οποίο δεν θα προκαλεί μελλοντικά προβλήματα στο ενεργητικό των τραπεζών.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑ 1,5% ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

  • Mar 12, 2019

Η συνολική αξία των εξαγωγών τον Ιανουάριο 2019 ανήλθε στο ποσό των 2.502,2 εκατ. ευρώ έναντι 2.541,3 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του 2018 παρουσιάζοντας μείωση 1,5%, γνωστοποιεί η ΕΛΣΤΑΤμε ανακοίνωσή της. Όπως σημειώνει, η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά το μήνα Ιανουάριο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 84,6 εκατ. ευρώ δηλαδή 5,0% και η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία κατά το μήνα Ιανουάριο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 85,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 5%.

Περισσότερα


EUROGROUP: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

  • Mar 08, 2019

Περιορίζονται οι πιθανότητες θετικής απόφασης για την Ελλάδα στο Εurogroup της Δευτέρας, που θα επέτρεπε την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ, στα πλαίσιο της υλοποίησης των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης μέχρι και χθες το απόγευμα δεν υπάρχει τέτοια πρόοδος που θα επέτρεπε τη λήψη απόφασης τη Δευτέρα, εξέλιξη που την απέδωσε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία σχετικά για το περιεχόμενο της νέας νομοθεσίας, η οποία θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη.
 

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

  • Mar 08, 2019

Αναλυτικές οδηγίες για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες παρέχει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όπως διευκρινίζει η φορολογική διοίκηση δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού, όταν οι δικαιούχοι πληρωμής βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. Σημειώνεται ότι σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ενώ για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται στους υπόχρεους πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Περισσότερα


ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

  • Mar 08, 2019

Αυξάνονται κάθε μήνα τα φέσια του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Και τον Ιανουάριο της νέας χρονιάς οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 24 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα. Στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, διαμορφώθηκαν στα 2,067 δισ. ευρώ σημειώνοντας μικρή αύξηση κατά 24 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 2,043 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

 

 

Περισσότερα


ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΒΕΕ: ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10.000 ΕΥΡΩ

  • Mar 07, 2019

Τρία στα δέκα νοικοκυριά της χώρας διαβιούν με ετήσιο εισόδημα λιγότερο από 10.000 ευρώ. Για ένα στα δύο νοικοκυριά το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για όλο τον μήνα, ενώ περίπου το 50% αυτών φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του από τα χρέη. Παράλληλα, 9 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να αποταμιεύσουν, 2 στα 10 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον 1 άνεργο μέλος, 1 στα 2 νοικοκυριά έχουν βασική πηγή εισοδήματος μια σύνταξη ενώ 2 στα 10 νοικοκυριά έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ή τις τράπεζες. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ΙΜΕ -ΓΣΕΒΕΕ .

Περισσότερα


ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ 10ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • Mar 06, 2019

Τη διαδικασία για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου ξεκίνησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Δημόσιο, ως ανάδοχοι για την κοινοπρακτική έκδοση ορίστηκαν οι τράπεζες BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan. Όπως ανακοινώθηκε, η δημοπρασία για την κοινοπρακτική έκδοση θα διενεργηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές. Στόχος να είναι η άντληση 2-3 δισ. ευρώ, ενώ οι προσδοκίες για την απόδοση του ομολόγου είναι κοντά στο 4%.

Περισσότερα


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019: ΑΝΑ ΑΦΜ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

  • Mar 06, 2019

Ανά ΑΦΜ και όχι ανά φορολογική δήλωση θα γίνονται πλέον οι συμψηφισμοί μεταξύ επιστροφών και βεβαιωμένων φόρων, μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εκδίδει από φέτος χωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους συζύγους. Όσον αφορά στο φορολογικό διαζύγιο, αιτήσεις υπέβαλαν 22.500 ζευγάρια έως την εκπνοή της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

  • Mar 06, 2019

Περίπου τριακόσια καταστήματα συμμετέχουν με εκπτώσεις και προσφορές έως 50% στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου. Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες θα προβούν εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).
Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.).

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR