Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΣΤΟ 1,5% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

  • Mar 04, 2019

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, όπως αναμενόταν, καθώς η άνοδος των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας επιταχύνθηκε, αλλά δεν αυξήθηκε ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός (σ.σ.: δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας), τον οποίο παρακολουθεί στενά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), οι τιμές στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Φεβρουάριο έναντι 1,4% τον Ιανουάριο.

Περισσότερα


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ

  • Mar 04, 2019

Ηλεκτρονικά θα γίνονται από τα τελωνεία οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αναλογεί στα φορολογημένα καύσιμα που χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους απαλλαγής αλιείς, κατόχους τουριστικών επαγγελματικών σκαφών, βοηθητικών σκαφών θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας κ.λπ. Με την νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα γίνονται και οι επιστροφές του ΕΦΚ των καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στους κινητήρες σταθερής θέσης, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα κ.λπ. Αυτά προβλέπονται σε δύο αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Περισσότερα


ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΩΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ IHS MARKIT

  • Mar 04, 2019

Στις 54,2 μονάδες έκλεισε τον Φεβρουάριο ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI), τιμή ελαφρώς υψηλότερη από τις 53,7 μονάδες του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, η πρόσφατη βελτίωση της υγείας του μεταποιητικού τομέα ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2018 και, σε γενικές γραμμές, σταθερή.

Περισσότερα


ΕΛΗΞΕ ΧΘΕΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ – ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

  • Mar 01, 2019

Μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα ψηφιστεί άµεσα και θα έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου 2019, καθώς έληξε χθες η παράταση για υπαγωγή στον νόµο Κατσέλη. Σύµφωνα µε τα στοιχεία των τραπεζών, υπολογίζεται ότι σε καθυστέρηση μεγαλύτερη από 90 µέρες βρίσκονται περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια δάνεια όλων των κατηγοριών, δηλαδή στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά (συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών). Από αυτά, τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια υπολογίζονται σε 300.000, εκ των οποίων τα 2/3 έχουν ζητήσει την προστασία του ν. Κατσέλη.

Περισσότερα


Ε. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

  • Mar 01, 2019

Η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχουμε περιγράψει» διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού. Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.

Περισσότερα


ΣΕΒ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ

  • Mar 01, 2019

Ένας στους τρεις Έλληνες εργάζεται σε δουλειά κατώτερη των προσόντων του, καλύπτοντας θέσεις εργασίας για τις οποίες απαιτούνται χαμηλότερου επιπέδου προσόντα, ενώ ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας για τις οποίες απαιτούνται συγκεκριμένες δεξιότητες. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από μελέτη του ΣΕΒ. Όπως υποστηρίζεται, η αναντιστοιχία οφείλεται στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως, σε τομείς της οικονομίας που δεν είναι έντασης γνώσης και στην απουσία σύνδεσης μεταξύ των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

 

 

Περισσότερα


Δ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

  • Feb 28, 2019

Τα σήματα που έχουν καταχωρηθεί από ελληνικές επιχειρήσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο και εμπεριέχουν αναφορές στην «Μακεδονία» είναι απολύτως προστατευμένα. Αυτό υπογράμμισε  ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους. Ενώ, σε ό,τι αφορά τα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, όπως ανέφερε ο ίδιος, από τη φύση τους, οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι σε ολόκληρα κράτη, και αναγνωρίζονται εντός της ΕΕ και όπου υπάρχουν διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες.

Περισσότερα


ΤτΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

  • Feb 28, 2019

Τον Ιανουάριο του 2019, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε σε -1,4% από -1,3% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 1.530 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.743 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου των καταθέσεων διαμορφώθηκε σε 8,0% από 10,4% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 1.788 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 4.752 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2018.

Περισσότερα


ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

  • Feb 25, 2019

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινάει σήμερα, καθώς αναμένεται η κατάθεση σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων στη Βουλή με στόχο το «κλείσιμο» όσο το δυνατόν περισσότερων από τα 16 μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα, αλλά και η δημοσιοποίηση τριών διαφορετικών εκθέσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Από το περιεχόμενο των εκθέσεων αυτών θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο η έγκριση των παροχών συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Eurogroup όσο και η ημερομηνία έκδοσης του επόμενου ελληνικού ομολόγου.

Περισσότερα


ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

  • Feb 25, 2019

Το AEΠ της χώρας θα επανέλθει πάνω από το επίπεδο των 200 δισ. ευρώ μετά το 2020, ενώ μέχρι το 2023 θα έχει αναρριχηθεί στα 212 δισ. ευρώ σε σταθερές τιμές ή στα 223 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές. Για όλη την 5ετία 2019-2023 προβλέπεται ανάπτυξη -έστω και με φθίνοντα ρυθμό-, ενώ η ανεργία θα υποχωρήσει στο 13,2% μέχρι το 2023 ύστερα από συνεχή μείωση και «αφετηρία» το 19,8%. Αυτές είναι οι βασικές παραδοχές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η σύνταξη του καινούργιου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο θα καλύπτει την περίοδο από το 2019 μέχρι το 2023.
 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR