Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

  • Feb 14, 2019

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω της μείωση της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών που χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,9% σε μηνιαία βάση και κατά 4,2% σε ετήσια βάση. Οικονομολόγοι, που είχαν ρωτηθεί από το Reuters, ανέμεναν μείωση 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,2% σε ετήσια βάση.

Περισσότερα


H ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ ΤΙΣ 23 ΧΩΡΕΣ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ» ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  • Feb 14, 2019

Νέο κατάλογο τρίτων χωρών οι οποίες παρουσιάζουν αδυναμίες όσον αφορά τα συστήματά τους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, εξέδωσε η Κομισιόν. Ο σκοπός του καταλόγου αυτού είναι να προστατεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ, αποτρέποντας αποτελεσματικότερα τους κινδύνους της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΣΗ 50,7% ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  • Feb 13, 2019

Αύξηση 50,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, τον συγκεκριμένο μήνα εκδόθηκαν 1.544 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 378,1 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.588,4 χιλιάδες m3 όγκου. Ως αποτέλεσμα σημειώθηκε αύξηση 17,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 48,7% στην επιφάνεια και 50,7% στον όγκο σε σχέση με τον Νοέμβριο 2017.

Περισσότερα


ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Feb 12, 2019

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή για το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Στην απόφαση παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης και διευκρινίζεται ότι οι σύζυγοι θα λάβουν δύο ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα, ανεξάρτητα αν έχουν υποβάλει κοινή δήλωση.

Περισσότερα


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ

  • Feb 12, 2019

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης "Εταιρικοί μετασχηματισμοί και εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημόσιων συμβάσεων". Στόχος του νομοσχεδίου είναι η δραστική επέκταση του φάσματος των επιτρεπτών μετασχηματισμών για όλες τις εμπορικές εταιρίες.

Περισσότερα


ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • Feb 12, 2019

H ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Γιαννακίδη, και της υπουργού Τουρισμού, κ. Κουντουρά. Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ήταν 120 εκατ. ευρώ και είχε ήδη αυξηθεί στα 411 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας 2.527 επενδυτικά σχέδια.

Περισσότερα


FT: Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

  • Feb 11, 2019

«Η Ευρώπη ανοίγει τις κάνουλες των δαπανών, καθώς τερματίζεται η λιτότητα», σημειώνεται σε άρθρο των Financial Times, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιείται χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η χαλάρωση των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών είναι εμφανής εδώ και λίγο καιρό, αλλά είναι μόνο τώρα, με την ευρωπαϊκή οικονομία να υφίσταται μια απροσδόκητη και έντονη οικονομική επιβράδυνση, που έχει γίνει μία από τις βασικές επιλογές των κυβερνήσεων, για την αποφυγή σοβαρής ύφεσης.

Περισσότερα


ΣΕΠΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

  • Feb 07, 2019

Από την 1η Φεβρουαρίου, ισχύει ο νέος κατώτατος μισθός, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Κορφιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ενώ υπενθύμισε ότι οι εργοδότες έχουν χρονικό περιθώριο, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις νέες αποδοχές. «Έχουμε καταστρώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιχειρήσεις που είναι υποχρεωμένες να προσαρμοστούν με τον κατώτατο μισθό. Επομένως, έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τους ελέγχους μας, αντίστοιχα» σημείωσε ο κ. Κορφιάτης. Παράλληλα, τόνισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους εργοδότες δεν εφαρμόζουν την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Περισσότερα


ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

  • Feb 06, 2019

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις Επιτροπές Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των κοινοτικών οδηγιών που αφορά την απλοποίηση των υποχρεώσεων για ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων που εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες στην ΕΕ μέχρι 10.000 ευρώ.

Περισσότερα


Γ. ΠΙΤΣΙΛΗΣ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

  • Feb 06, 2019

Εντολή για τη διενέργεια 620 ερευνών σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και 16.000 επιτόπιους ελέγχους μέσα στο 2019 έδωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλής, στις Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, στην απόφαση Πιτσιλή ορίζεται ότι το έτος 2019 θα διενεργηθούν από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) τουλάχιστον 620 έλεγχοι-έρευνες και 16.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης. Η κατανομή των ως άνω ελέγχων και ερευνών ανά ΥΕΔΔΕ θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2019.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR