Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΟΟΣΑ: 29η ΜΕΤΑΞΥ 36 ΧΩΡΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • Feb 05, 2019

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2017, η Ελλάδα καταλαμβάνει μόλις την 29η θέση σε σύνολο 36 κρατών στην παραγωγικότητα εργασίας, που μετράται ως η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ανά ώρα εργασίας. Στο γράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η Ιρλανδία καταλαμβάνει την πρώτη θέση, το Λουξεμβούργο, τη δεύτερη, η Νορβηγία την τρίτη, η Δανία, την τέταρτη, η Αυστρία την πέμπτη και η Γερμανία την έκτη θέση. Κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται η Πολωνία, η Εσθονία, η Νότια Κορέα, η Λετονία, η Ουγγαρία, η Χιλή και το Μεξικό. 
 

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

  • Feb 05, 2019

Στις 99,6 υποχώρησε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιανουάριο (από 101,6 μονάδες), λόγω σημαντικής επιδείνωσης των προσδοκιών στις υπηρεσίες. Όπως επισημαίνεται στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, στη βιομηχανία, τις κατασκευές και στο λιανικό εμπόριο καταγράφεται βελτίωση του κλίματος, με το τελευταίο μάλιστα να κινείται σε υψηλά 10ετίας. Από την άλλη πλευρά όμως, η μεγάλη επιδείνωση του κλίματος που καταγράφεται στις υπηρεσίες, αντισταθμίζει την άνοδο στους υπόλοιπους τομείς, όπως και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία βελτιώνεται για έναν ακόμη μήνα.

Περισσότερα


ΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  • Feb 05, 2019

Τέθηκε χθες σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στοΕθνικό Κτηματολόγιο μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να καταχωρίσουν όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας. Οι χρήστες εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr στην ειδική εφαρμογή «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» μέσω των κωδικών του TAXIS κι εκεί ακολουθούν τις οδηγίες για την συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ''ΒΛΕΠΟΥΝ'' ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

  • Feb 05, 2019

Οριακή αύξηση στις πωλήσεις του κλάδου λιανεμπορίου τροφίμων και βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας αναμένουν για το επόμενο εξάμηνο τα στελέχη του κλάδου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Αναλυτικότερα, σε σχέση με τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του κλάδου το επόμενο εξάμηνο, εκτιμάται ότι θα κινηθούν αυξητικά σε ποσοστά 33%, έναντι 21% που εκτιμούν ότι θα μειωθεί.

Περισσότερα


ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

  • Jan 30, 2019

Την απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση ορίζει ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2019, για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 650 ευρώ τον μήνα, για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται στα 29,04 ευρώ την ημέρα, ενώ ο υποκατώτατος μισθός και το υποκατώτατο ημερομίσθιο για τους νέους έως 25 ετών καταργούνται.

Περισσότερα


ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 2% ΤΟ 2019 ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΙΟΒΕ

  • Jan 30, 2019

Ρυθμό ανάπτυξης το 2019 παρόμοιο ή ελαφρώς υψηλότερο του 2018 που θα κυμαίνεται στην περιοχή του 2%, εκτιμά το ΙΟΒΕ. Αναφορικά με την ανεργία το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι το 2018 θα κυμανθεί κοντά στο 19,5% και αναμένεται ηπιότερη πτώση της το 2019, σε 18%.

Περισσότερα


ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

  • Jan 30, 2019

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως ανέφερε στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάϊνεν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσε μάλιστα ότι πρόθεση είναι, ανάμεσα στους σκοπούς της Αναπτυξιακής Τράπεζας να συμπεριλαμβάνεται η χρηματοδότηση κοινών έργων, που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία και συνανάπτυξη. 

Περισσότερα


ΣΤΑ 650 ΕΥΡΩ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

  • Jan 29, 2019

Την αύξηση του κατώτατου μισθού, στα 650 ευρώ μηνιαίως (δηλαδή κατά 11%) από τα 586 ευρώ και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού (510 ευρώ) που λάμβαναν οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών (δηλαδή αύξηση 27%), ώστε από τον Φεβρουάριο να έχουν ως κατώτατο μισθό τα 650 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το υπουργικό συμβούλιο.

Περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

  • Jan 29, 2019

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση πενταετούς ομολόγου, που θα λήγει τον Απρίλιο του 2024.  Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν οριστεί η Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Merrill Lynch, HSBC και Societe General. Η έκδοση θα προχωρήσει στο «κοντινό μέλλον», όπως σημειώνεται, υπό την αίρεση των συνθηκών της αγοράς. Το δε ομόλογο θα είναι σημείο αναφοράς (benchmark).

Περισσότερα


ΤτΕ: ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

  • Jan 29, 2019

Πιστωτική συρρίκνωση είχαμε και τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα. Ωστόσο η συρρίκνωση συνεχίζεται με βραδύτερους ρυθμούς. Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο μήνα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε σε -1,2% από -1,8% τον Νοέμβριο. Οι καταθέσεις από την άλλη μεριά, αυξήθηκαν κατά 10,4% ύστερα από άνοδο 6,4% τον Νοέμβριο και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 4,752 δισ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 240 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR