Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

BLOOMBERG: ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ 5ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ

  • Jan 22, 2019

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου μειώνεται για έβδομη ημέρα με αποτέλεσμα να υποχωρεί σε χαμηλό πέντε μηνών εν μέσω εικασιών για νέα έκδοση ομολόγου, μεταδίδει το Bloomberg. Το ράλι στα ομόλογα δεν επηρέασε τις μετοχές, σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι οι ανησυχίες για την έκθεση των Ελλήνων οφειλετών επιβαρύνουν την επίδοση των τραπεζικών μετοχών.

Περισσότερα


EUROSTAT: ΣΤΟ 0,6% Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

  • Jan 22, 2019

Στο 0,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2018, σε σχέση με 1,1% τον Νοέμβριο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat. Ένα χρόνο πριν, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν επίσης 1%. Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο ήταν 1,6% από 1,9% τον Νοέμβριο και 1,4% ένα χρόνο πριν. Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (0,6%) και τη Δανία (0,7%).

Περισσότερα


«ΕΡΓΑΝΗ»: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

  • Jan 22, 2019

Αύξηση κατέγραψε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα για το 2018, σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων είναι θετικό κατά 141.003 θέσεις εργασίας στο δωδεκάμηνο του 2018 και η επίδοση αυτή αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 έως σήμερα, μετά την επίδοση του 2017. Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε επίσης κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2018, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 5.970 θέσεις εργασίας.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  • Jan 21, 2019

Νέοι επαγγελματίες, αγρότες και επιτηδευματίες που κάνουν έναρξη εργασιών έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο έως 10.000 ευρώ που προβλέπει απαλλαγή από τον ΦΠΑ. Το μέτρο αυτό είναι μεταξύ των αλλαγών που επήλθαν πρόσφατα στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων. Με εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι αν κάποια στιγμή εντός του φορολογικού έτους γίνει υπέρβαση του ορίου των 10.000 ευρώ, τότε καθίσταται υποχρεωτικά η μετάταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: ΣΤΙΣ 16.378 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ 2016

  • Jan 21, 2019

Στις 16.378 ευρώ ανήλθε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2016, οριακά μειωμένο (0,02%) σε σύγκριση με τις 16.381 ευρώ το 2015. Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταγράφεται στην Αττική με 22.204 ευρώ (-0,1% σε σχέση με το 2015) και στις επόμενες δύο θέσεις στο σύνολο των περιφερειών είναι το Νότιο Αιγαίο με 17.769 ευρώ (-2,8%) και τα Ιόνια Νησιά με 15.182 ευρώ (+0,3%). Η διαφορά μεταξύ της πλουσιότερης (Αττική) και της φτωχότερης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη) περιφέρειας της χώρας είναι 6.337 ευρώ.
 

Περισσότερα


ΟΛΠ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΤΟ 2019

  • Jan 21, 2019

Αύξηση των επιβεβαιωμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων το 2019 έχει εξασφαλίσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, το 2019 τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να καταπλεύσουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 605 από 524 που ήταν το 2018. Κάτι που σημαίνει πως η αναμενόμενη αύξηση θα είναι της τάξης του 15,8%.

Περισσότερα


POS: ΝΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ

  • Jan 17, 2019

Επαγγελματίες από 53 κλάδους εντάσσονται στο καθεστώς υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και πρέπει εντός τριών μηνών να τοποθετήσουν μηχανήματα POS για τις συναλλαγές αυτές. Αυτό προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι υποχρεούνται επίσης να αποδέχονται πληρωμές και με άλλα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα πρέπει να δηλώσουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Περισσότερα


Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

  • Jan 17, 2019

Mήνυμα για ταχύτερη προώθηση του σχεδίου μείωσης των κόκκινων δανείων έστειλε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Στουρνάρας μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να προωθηθεί ταχύτατα το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων, εκτιμώντας ότι καταρχήν θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εν συνεχεία αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος. Όπως εξήγησε ο ίδιος η εκκρεμότητα αυτή τρομάζει τις αγορές με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη αστάθεια και μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των τραπεζικών μετοχών.

Περισσότερα


Ε.ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗΣ» ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

  • Jan 17, 2019

«Η Κομισιόν είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, υποστηρίζει όμως ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και άρρηκτα συνδεδεμένες με την αύξηση της παραγωγικότητας, λαμβάνοντας υπόψη και την ανεργία», επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αμέσως μετά τη συνάντηση ανάμεσα σε υπουργούς της κυβέρνησης και τον Ευρωπαίο επίτροπο Π. Μοσκοβισί. Ερωτηθείσα για την προωθούμενη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ανέφερε ότι η ρύθμιση του υπουργείου για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά στους πάντες και δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Περισσότερα


ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

  • Jan 17, 2019

Τα νέα για την Ελλάδα είναι καλά, η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται, η 20η Αυγούστου του 2018 είναι μια ιστορική ημέρα, αλλά πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και το ίδιο πρέπει να συνεχίσει και η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν θα είναι αυτή. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στην ομιλία που εκφώνησε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR