Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ

  • Jan 11, 2019

Διευκρινίσεις για την ελάχιστη αξία επένδυσης και το χρόνο καταβολής του ποσού προκειμένου να χορηγηθεί η λεγόμενη «χρυσή βίζα», περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα περιθώρια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω του προγράμματος χορήγησης Golden Visa σε υπηκόους τρίτων χωρών. Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην ολική εξόφληση της αξίας του ακινήτου ή της μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων κατά την υπογραφή του συμβολαίου, αλλά και στην αναπροσαρμογή τους ύψους της ακίνητης περιουσίας.

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 18,6% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  • Jan 11, 2019

Σταθερή στο 18,6% παρέμεινε η ανεργία τον Οκτώβριο του 2018 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ  πέρυσι τον Οκτώβριο ανερχόταν στο 21%. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 875.997 άτομα και μειώθηκε κατά 122.090 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2017 (μείωση 12,2%) και κατά 11.374 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2018 (μείωση 1,3%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.843.979 άτομα.

Περισσότερα


ΤΟ 7 % ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

  • Jan 11, 2019

Στην τέταρτη θέση διεθνώς κατατάσσεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά στη συμβολή των φωτοβολταϊκών στη συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, το 2018 τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν το 7% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια , όσο περίπου και το 2017. Όμως το 2018 ήταν σημαντική χρονιά ως προς την εγκατάσταση νέων συστημάτων που επανεκκινήθηκε μετά το "πάγωμα" της περιόδου 2014 – 2017, καθώς την περυσινή χρονιά εγκαταστάθηκαν νέες μονάδες ισχύος 41 μεγαβάτ, ανεβάζοντας την συνολική εγκατεστημένη ισχύ των φωτοβολταϊκών στα 2.664 μεγαβάτ.

Περισσότερα


Συμφωνία εξαγοράς της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία από τη θυγατρική της Eurobank Εργασίας AE στη Βουλγαρία

  • Jan 11, 2019

Η Eurobank Εργασίας AE ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της Συμφωνίας εξαγοράς της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία (Piraeus Bank Bulgaria AD- PBB) από την θυγατρική της Eurobank Εργασίας AE (Eurobank Bulgaria AD- Postbank) στη Βουλγαρία. Η Συμφωνία για την οριστικοποίηση εξαγοράς υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων και προβλέπει την εξαγορά έναντι ποσού 75 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της βουλγαρικής εφημερίδας «Καπιτάλ», η BACB (Bulgarian American Credit Bank) και η Invest Bank AD Bulgaria, καθώς και ένα ενεργό στην περιοχή fund, συμμετείχαν επίσης στο Διαγωνισμό καταθέτοντας προσφορές. Το αποτέλεσμα της Συμφωνίας θα είναι η βελτίωση της θέσης της Postbank, η οποία αποτελεί σήμερα τον πέμπτο σε μέγεθος τραπεζικό θεσμό, στη βουλγαρική αγορά. Μετά τη συγχώνευση θα καταστεί η τρίτη, σε μέγεθος ενεργητικού, τράπεζα στη Βουλγαρία, ξεπερνώντας την Fibank (πρώην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας).

Ειδικότερα το μερίδιο της Postbank αναμένεται λόγω της συγχώνευσης άνω του 10%, με διαθέσιμο σύνολο ενεργητικού άνω των 5 δις ευρώ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της λήψης απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α΄ τριμήνου του 2019.

Περισσότερα


Δράσεις εξωστρέφειας ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη 2019

  • Jan 11, 2019

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα EU Business Gateway προβλέπονται να πραγματοποιηθούν εντός του 2019 πέντε επιχειρηματικές αποστολές στη Σιγκαπούρη σε συνδυασμό με άλλη χώρα της ASEAN στους τομείς:
Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Υδάτων (18-22 Μαρτίου)
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (17-22 Ιουνίου)
Υγείας και Ιατρικών Τεχνολογιών (29 Ιουλίου-2 Αυγούστου)
Βιολογικά Τρόφιμα και Ποτά (1-7 Σεπτεμβρίου)
Τεχνολογίες Κατασκευών και Κτιρίων (4-10 Νοεμβρίου)
Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αντίστοιχες της Σιγκαπούρης και άλλων χωρών της ΝΑ Ασίας, με στόχο τη διείσδυση των πρώτων στην αγορά των τελευταίων και την ανάπτυξη συνεργιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν αντλούν πληροφόρηση και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: https://www.eu-gateway.eu.

Περισσότερα


ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΕ: ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 61%

  • Jan 10, 2019

«Η παγίωση κλίματος απαισιοδοξίας στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι «μηδενικές προσδοκίες» για την αύξηση των αποδοχών τους, το μαζικό αίσθημα ανασφάλειας για τη διατήρηση της θέσης δουλειάς τους, με την ποιοτική υποβάθμιση των όρων εργασίας να συνεχίζεται, αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα βασικά ευρήματα της δεύτερης μέτρησης της Έρευνας Κοινής Γνώμης: «Δείκτες Κλίματος Αγοράς Εργασίας”, μίας παρέμβασης του Ινστιτούτου Εργασίας/ΓΣΕΕ, με στόχο την καταγραφή, τη συσχέτιση και την αξιολόγηση κρίσιμων μεγεθών και πτυχών της αγοράς εργασίας» επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Περισσότερα


ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

  • Jan 10, 2019

Το 2019 περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες αναμένεται να αγοράσουν online προϊόντα/υπηρεσίες αξίας πάνω από 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη "προοπτικών ηλεκτρονικού εμπορίου" του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ. Οι κορυφαίες κατηγορίες online αγορών την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 είναι: διαμονή σε καταλύματα (50%), ταξιδιωτικές υπηρεσίες (46%), έτοιμο φαγητό (43%), ένδυση/υπόδηση (42%), εξοπλισμός Η/Υ (41%), ηλεκτρονικές συσκευές (40%), εισιτήρια για εκδηλώσεις (39%), βιβλία (37%), οικιακά είδη (36%), είδη φαρμακείου (30%), προσωπική φροντίδα (30%) και ασφάλειες (26%). Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη αυτή το 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από 7.000 ελληνικές εταιρίες θα λειτουργούν πλέον οργανωμένο ψηφιακό κανάλι πώλησης εκ των οποίων τα 2/3 είναι μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

  • Jan 10, 2019

Μείωση κατά 147 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες το Νοέμβριο, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ανήλθαν στο ποσό των 1,847 δισ. ευρώ έναντι 1,994 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το Νοέμβριο, αύξηση σημείωσαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι οποίες διαμορφώθηκαν στο ποσό των 734 εκατ. ευρώ έναντι 627 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Περισσότερα


ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ «ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ 30 ΔΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

  • Jan 10, 2019

Το «φράγμα» των 30 δισ. ευρώ έσπασαν οι ελληνικές εξαγωγές στο ενδεκάμηνο του 2018, με νέα μεγάλη άνοδο της τάξης του 17,6% και οδεύουν -όπως διαφαίνεται- προς νέο ιστορικό ρεκόρ με τη συμπλήρωση του έτους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 426,5 εκατ. ευρώ ή κατά 16,3% και ανήλθαν στα 3,04 δισ. ευρώ από 2,62 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Ανοδικά κινήθηκαν όμως και οι εισαγωγές τον Νοέμβριο του 2018, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 510 εκατ. ευρώ ή κατά 12,5%.

Περισσότερα


ΤΟ ΣτΕ ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

  • Jan 09, 2019

Συνταγματική έκρινε χθες τη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, με την οποία καθορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Ακόμα, κρίθηκε ότι η εξαίρεση λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές δεν εισήχθη αδιακρίτως, αλλά μόνο στο αναγκαίο και ικανό μέτρο, δηλαδή σε περιφέρειες και περιοχές στις οποίες διαπιστωμένα υφίσταται αξιόλογη -σε εθνική κλίμακα- τουριστική κίνηση.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR