Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

  • Dec 28, 2018

Αυξάνεται από το νέο έτος η τιμή της πλαστικής σακούλας, από τα 4 στα 9 λεπτά.
Στόχος είναι να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η χρήση της και συγκεκριμένα στις 90 σακούλες ετησίως ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025. Τα καταστήματα μπορούν να προμηθευτούν σακούλες οι οποίες έχουν πάχος από 50 ως 70 μm. Με τον τρόπο αυτό δεν οφείλουν να χρεώνουν τέλος στους καταναλωτές και έτσι να απαλλαγούν από τον επιπλέον κωδικό που θα πρέπει να «περάσουν» στην ταμειακή μηχανή. Δεν χρεώνονται επίσης οι νέου τύπου πλαστικές σακούλες οι οποίες είναι βιοαποδομήσιμες/λιπασματικές. Δεν χρεώνονται επίσης οι σακούλες που είναι μικρότερες των 15 μικρομέτρων.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΗΣ ΑΠΟ 1/1/2019

  • Dec 28, 2018

Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2019 ο τρόπος ηλεκτρονικής πρωτοκόλλησης των αποφάσεων, ερμηνευτικών εγκυκλίων και εγγράφων οδηγιών που εκδίδονται από τις φορολογικές διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Συγκεκριμένα, καταργείται το πρόθεμα ΠΟΛ (από το «ΠΟΛΥΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ»), που τίθεται ως σήμερα αδιακρίτως πριν από τον αριθμό πρωτοκόλλου των αποφάσεων και εγκυκλίων. Αντί αυτού, από 1.1.2019 καθιερώνονται τυποποιημένοι διακριτοί, κατά περίπτωση, αλφαριθμητικοί χαρακτήρες, αναλόγως του είδους του εγγράφου. Ειδικότερα, θα τίθεται διακριτό πρόθεμα, ανά είδος εγγράφου, «Α» για τις αποφάσεις «Ε» για τις εγκυκλίους και «Ο» για τις οδηγίες προς τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα


ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ 800 ΕΥΡΩ

  • Dec 27, 2018

Με μισθούς έως 800 ευρώ μεικτά απασχολούνται ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, εκ των οποίων οι περίπου 422.150 ή το 22,13% του συνόλου των 1.907.945 εργαζομένων που προκύπτουν για το 2018, με βάση τα στοιχεία των καταστάσεων προσωπικού που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις κάθε Οκτώβριο στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», εργάζονται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, που δηλώνουν οι εργοδότες στο σύστημα, προκύπτει ότι το 31,4% των εργαζομένων απασχολείται το πολύ 35 ώρες την εβδομάδα, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό των απασχολουμένων με όρους διαφορετικούς από αυτούς που προβλέπονται στην πλήρη απασχόληση (40 ώρες την εβδομάδα).

Περισσότερα


ΦΟΡΟΙ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 3 ΔΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 2018

  • Dec 27, 2018

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να κλείσει το 2018 και φορολογικά, καθώς απομένουν μόλις 5 ημέρες για να αποπληρωθούν φορο-υποχρεώσεις και να μη βρεθούν οι φορολογούμενοι αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας. Ο λογαριασμός είναι βαρύς, αφού συνολικού προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να φροντίσουν να κλείσουν τις επόμενες ημέρες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα έως τις 31 Δεκεμβρίου καλούνται να εξοφλήσουν: Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων και Φόρο εισοδήματος για πυρόπληκτους.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

  • Dec 27, 2018

Αυξήσεις, οι οποίες είχαν γίνει γνωστές από το καλοκαίρι, έρχονται από το νέο έτος στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για μία από τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου, οι οδηγοί που θα κινούνται στην Εγνατία Οδό θα παρατηρήσουν πως η χρέωση ανά χιλιόμετρο έχει αυξηθεί. Ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τη νέα εμπορική πολιτική, αυξάνει τα διόδια από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα (αύξηση 66%).

Περισσότερα


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

  • Dec 27, 2018

Από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 9 το βράδυ θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο στις 29 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα προτείνεται να είναι ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το ωράριο των καταστημάτων θα είναι 9 το πρωί με 6 το απόγευμα, ενώ την Πρωτοχρονιά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Προτείνεται, κατά παράδοση, στις 2 του μήνα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά ενώ από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 θα επανέλθει το κανονικό ωράριο.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  • Dec 24, 2018

Διευρύνθηκε περαιτέρω το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Οκτώβριο, καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται, υπεραντισταθμίζοντας την ταυτόχρονη άνοδο των εξαγωγών και του τουρισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018 ήταν 2,1 δισ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 1,6 δισ. ευρώ από εκείνο της ίδιας περιόδου του 2017. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην επιδείνωση του ισοζυγίου αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μόνο μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου υπηρεσιών και δευτερευόντως του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 2-4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  • Dec 24, 2018

Δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό οι Δ.Ο.Υ. , ούτε και εσωτερικές μηχανογραφικές εργασίες για τη βεβαίωση, είσπραξη, διαγραφή κι επιστροφή φόρων, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου που αφορά στην εφαρμογή της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων του λογιστικού σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης, που θα ισχύσει από την 1.1.2019. Οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους που αφορούν στα συγκεκριμένα αντικείμενα εργασιών των Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου. Οι υπόλοιπες συναλλαγές με τις Δ.Ο.Υ. θα πραγματοποιούνται κανονικά, κατά τις ώρες εισόδου του κοινού.

Περισσότερα


ΕΣΕΕ: ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

  • Dec 24, 2018

Το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι σχεδόν αμετάβλητο, με οριακά πτωτική τάση κατά 0,11%, σε σχέση με το 2017, αναφέρει στην καθιερωμένη μελέτη του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της ΕΣΕΕ.  Πιο συγκεκριμένα, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι (6-8 ατόμων) θα κοστίσει φέτος 149,09 € έναντι 149,26 € που κόστιζε πέρυσι, την ίδια ακριβώς περίοδο, με ελαφρώς διαφοροποιημένο καλάθι προϊόντων.

Περισσότερα


ΔΕΔΔΗΕ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

  • Dec 24, 2018

Τέλος στις «ουρές« που σχηματίζουν οι καταναλωτές στα πρακτορεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) φιλοδοξεί να βάλει το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα διεκπεραιώνει όλες τις συναλλαγές εξ αποστάσεως, μέσω Ίντερνετ. Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα διεκπεραιώνονται σταδιακά το σύνολο των αιτημάτων των καταναλωτών. «Ο τελικός στόχος είναι να έχουμε ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω του οποίου θα μπορούν να γίνονται όλες οι δουλειές χωρίς να είναι αναγκαία η μετάβαση του καταναλωτή στα κατά τόπους πρακτορεία», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR