Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,2% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ 3Ο ΤΡΙΜΗΝΟ

  • Dec 05, 2018

Με ρυθμούς 2,2% αναπτύχθηκε η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας ταχύτητα σε σχέση με το δεύτερο και είναι το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο καταγράφεται άνοδος του ΑΕΠ. Σε αυτό συνέβαλαν πολύ οι εξαγωγές. Ωστόσο αδύναμη παραμένει η καταναλωτική δαπάνη, ενώ μείωση σημείωσαν οι επενδύσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε 1% σε τριμηνίαια και 2,2% σε ετήσια στο διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα


ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΧΘΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  • Dec 05, 2018

Αυστηρότερα πρόστιμα για «μαϊμού» αποδείξεις, αλλαγές στο καθεστώς των κατασχέσεων, αλλά και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους συζύγους, καθώς και «παράθυρο» για είσπραξη φόρων από τρίτους φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στη Βουλή. Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται πλήθος νέων διατάξεων που κεντρικό στόχο έχουν τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημόσιων εσόδων.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 4ΕΤΙΑΣ

  • Dec 05, 2018

Τις κινήσεις των λογαριασμών για τα έτη 2015-2018 αναμένεται να ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας η φορολογική διοίκηση. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η ΑΑΔΕ μπορεί να απευθύνει στις τράπεζες μαζικά αιτήματα παροχής πληροφοριών. Σημειώνεται ότι η εφορία έχει τις κινήσεις των λογαριασμών μέχρι το 2014 με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο έλεγχος μεγάλων υποθέσεων. Ταυτόχρονα το σχέδιο νόμου προβλέπει την επιβολή προστίμων για όσους εκδίδουν αποδείξεις από μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές αλλά και για τα παράνομα αποστακτήρια και τη λαθραία διακίνηση αλκοόλ.

Περισσότερα


EUROSTAT: TO 17% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

  • Dec 05, 2018

Στο φαγητό και τα μη αλκοολούχα ποτά πηγαίνει σχεδόν το 17% των δαπανών των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat για το 2017.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας, με 16,9% βρίσκεται στην 8η θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ κι ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 12,2%. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ανατολικοευρωπαϊκά κράτη ενώ στις τελευταίες χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ρουμανία, όπου το 27,8% της καταναλωτικής δαπάνης προορίζεται για τρόφιμα και ποτά χωρίς αλκοόλ.

Περισσότερα


ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

  • Dec 04, 2018

Δεν ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, καθώς υπάρχει μικρή καθυστέρηση και η ενεργοποίηση αναμένεται τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Τάγαρης, η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ όπως ήταν γνωστό ως τώρα, επρόκειτο να ανοίξει σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου. Σήμερα αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με όλες τις προϋποθέσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Περισσότερα


ΣΕΛΠΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟ 2018

  • Dec 04, 2018

Σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2018 με ρυθμό 15 - 20 % καταγράφει έρευνα που διεξήγαγε ο ΣΕΛΠΕ και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ψηφιακό κανάλι πώλησης στην Ελλάδα κυμαίνονται στις 7.000, η κατηγορία ηλεκτρονικών αγορών που εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση είναι το έτοιμο φαγητό ενώ οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν ολοένα και περισσότερο Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα και αυξάνουν τη χρήση των φορητών συσκευών (τηλέφωνο, tablet) για την αναζήτηση πληροφοριών, πραγματοποιούν όμως τις αγορές τους κυρίως μέσω του προσωπικού υπολογιστή.

Περισσότερα


Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

  • Dec 04, 2018

Το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών αποτελεί απλή και συστημική λύση, ανέφερε ο Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας χθες σε συνέδριο στο Βερολίνο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση για την ελληνική οικονομία έχει σαφώς βελτιωθεί μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων προσαρμογής, ωστόσο όπως είπε προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Επίσης υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

  • Dec 04, 2018

Ελαφρά ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος, με συνεχιζόμενη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εντοπίζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας που διεξήγαγε για τον μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος διαμορφώνεται στις 101,8 μονάδες (από 101 μονάδες τον Οκτώβριο). Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, εκτός από μεγέθυνση της οικονομίας σε σχέση με την περυσινή βάση, η περίοδος αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής και την είσοδο σε μια νέα περίοδο, όπου γίνεται κατανοητό πως υπάρχουν προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Περισσότερα


ΣΤΑ 103,092 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

  • Nov 30, 2018

Στα 103,092 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 102,644 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Το σύνολο των νέων οφειλών (όσες δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους) αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 513 εκατ. αφορούν απλήρωτους φόρους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ από την αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Σεπτέμβριο, τα 900 εκατομμύρια οφείλονται κατά κύριο λόγο σε τέσσερις οφειλέτες.

Περισσότερα


ΕΦΚΑ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

  • Nov 30, 2018

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι πρώτες αποφάσεις σχετικά με τη διαγραφή οφειλών και απαλλαγή ασφαλισμένων από πρόσθετα τέλη ή τόκους λόγω εύλογης αμφιβολίας. Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ αναμένεται να ανοίξει εντός Δεκεμβρίου και θα δέχεται τις αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών. Χθες δημοσιεύθηκαν τρεις υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν τη διαγραφή των οφειλών. Οι αποφάσεις αφορούν ασφαλισμένους στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ, ασφαλισμένους από 1.1.1993 με παράλληλη ασφάλιση μέχρι 31.12.2016 σε πρώην Φορείς Ασφάλισης και ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ, λόγω δραστηριοποίησης σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR