Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • Nov 30, 2018

Ολοκληρώθηκε η 22η φορολοταρία με βάση τις δαπάνες που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Οκτώβριο μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών. Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της δημόσιας κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στον λογαριασμό τους στο TAXIS. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας με το ποσό αυτό να είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο, ενώ δεν προσμετράται στο εισόδημα και δεν έχει κρατήσεις. Η επόμενη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018.

Περισσότερα


Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΣΗ - ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 ΜΕ 26 ΕΚΑΤ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

  • Nov 30, 2018

«H Ελλάδα για 4η συνεχόμενη χρονιά αναπτύσσεται τουριστικά με διπλάσιο ρυθμό αύξησης από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτικής μας στον τουρισμό πετύχαμε νέα επίδοση-ρεκόρ στο 9μηνο '18 με 26 εκατ. επισκέπτες και αύξηση 10,3% σε σχέση με το 2017». Αυτό τονίζει σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με αφορμή το Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Barometer) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), στο οποίο αποτυπώνονται οι εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚ.: ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ 10ΜΗΝΟ

  • Nov 27, 2018

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 6,435 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,749 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης του προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα και πιστοποιούν τη θετική εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών, όπως αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο δεκάμηνο πέρσι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού ανερχόταν στα 5,330 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ TAXISNET ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

  • Nov 27, 2018

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 στην σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

  • Nov 27, 2018

Από την Πρωτοχρονιά οι επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων μέσω πρατηρίων, πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και προμήθειας υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν. Αυτό προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου που έχει στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον τομέα των καυσίμων μέσω διασταυρώσεων που θα διενεργούνται στα δεδομένα αυτά. Τα στοιχεία των πωλήσεων θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση.

Περισσότερα


ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

  • Nov 27, 2018

Από τα 3 στα 9 λεπτά αυξάνεται από το νέο έτος η τιμή της πλαστικής σακούλας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η χρήση της και συγκεκριμένα στις 90 ετησίως ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025. Τα καταστήματα μπορούν να προμηθευτούν σακούλες οι οποίες έχουν πάχος από 50 ως 70 μm. Με τον τρόπο αυτό δεν οφείλουν να χρεώνουν τέλος στους καταναλωτές και έτσι να απαλλαγούν από τον επιπλέον κωδικό που θα πρέπει να “περάσουν” στην ταμειακή μηχανή. Δεν χρεώνονται επίσης οι νέου τύπου πλαστικές σακούλες οι οποίες είναι βιοαποδομήσιμες/λιπασματικές.

Περισσότερα


ΕΣΕΕ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

  • Nov 27, 2018

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας. Πρώτος αναδείχθηκε ο συνδυασμός "ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ" με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καρανίκα, ο οποίος έλαβε 258 ψήφους (ποσοστό 60% του συνόλου) και κατέλαβε δεκαπέντε (15) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Περισσότερα


ΑΑΔΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ

  • Nov 26, 2018

Η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων που έχει συνάψει, στο επίπεδο της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών και της συμμόρφωσης των τραπεζικών και πιστωτικών παρόχων με τους αυτούς τους κανόνες, έλαβε δεδομένα από παρόχους πληρωμών αλλοδαπής σχετικά με τα εισοδήματα που έλαβαν φορολογούμενοι στην Ελλάδα από πλατφόρμα διαμοιρασμού για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τους. Τα στοιχεία, έχουν προωθηθεί ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για αξιοποίηση και σύγκριση τους με τα δηλωθέντα έσοδα στα έντυπα Ε2 των δηλώσεων φορολογίας των αντίστοιχων ετών, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθηθεί η πορεία της συμμόρφωσης αυτών των φορολογούμενων με το νέο θεσμικό πλαίσιο που, πλέον, ισχύει στο πεδίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
 

Περισσότερα


ΣτΕ: «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

  • Nov 26, 2018

Υποχρέωση να βεβαιώνουν και να τεκμηριώνουν τα πρόστιμα που επιβάλλουν, έχουν από εδώ και στο εξής οι ελεγκτές της εφορίας, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που βάζει φρένο στα υπέργοκα πρόστιμα χωρίς τεκμηρίωση. Όπως αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ, όταν οι ελεγκτές εντοπίζουν σε φορολογούμενο περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωμένα εισοδήματα, δεν επαρκεί απλώς να το αποδίδουν σε φοροδιαφυγή κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως συνήθως κάνουν, αλλά θα πρέπει να το τεκμηριώνουν, πραγματοποιώντας ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.
 

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 5.500 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

  • Nov 23, 2018

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, για 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR