Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 250.000 ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ

  • Nov 14, 2018

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. Το νομοσχέδιο, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά στα επίπεδα που προβλέπει ο ν. 4387/16, μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές για επιπλέον 250.000 μη μισθωτούς. Παράλληλα, το νομοσχέδιο άπτεται και εργασιακών θεμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά το δικαίωμα στους εργαζόμενους να παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες στις ποινικές δίκες σε βάρος εργοδοτών, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών ή οφειλόμενων αποζημιώσεων.

Περισσότερα


ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ «ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΩΝ» ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

  • Nov 14, 2018

Σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, νέες δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ, όπως η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και η δράση «Ενισχύω - Επιβραβεύω» που απευθύνονται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 400 και 250 εκατ. αντίστοιχα, αλλά και η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση και την ιδιωτική εκπαίδευση και η δράση για την «Ενίσχυση Υφιστάμενων και Νέων Συνεργατικών Σχηματισμών (cluster)». Αυτά γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, σε ενημερωτική εκδήλωση που παρουσίασε αναλυτικά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις επιχειρήσεων.

Περισσότερα


ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

  • Nov 14, 2018

Η ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων συνέχισε να σημειώνει άνοδο το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αποδεικνύοντας βελτίωση της οικονομίας, ενώ η ενίσχυση του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Τα ακίνητα αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών στην Ελλάδα, η οποία κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Ευρώπη -80%- έναντι ενός μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 70%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στεγαστικών Δανείων.

Περισσότερα


ΕΛΣΤΑΤ: ΑΝΟΔΟ 1,8% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  • Nov 13, 2018

Άνοδο 1,8% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο εφέτος σε ετήσια βάση, από αύξηση 1,1% τον Σεπτέμβριο 2018 και αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο εφέτος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κ.λπ.) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου εφέτος υπήρξαν αυξήσεις κατά 2,7% στη στέγαση (λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης) και κατά 1,5% στις μεταφορές λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

 

 

Περισσότερα


ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΝΟΔΟΣ 1,8% ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  • Nov 12, 2018

Άνοδο 1,8% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο εφέτος σε ετήσια βάση, από αύξηση 1,1% τον Σεπτέμβριο 2018 και αύξηση 0,7% τον Οκτώβριο εφέτος. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο κ.λπ.) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μεταξύ Οκτωβρίου και Σεπτεμβρίου εφέτος υπήρξαν αυξήσεις κατά 2,7% στη στέγαση (λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης) και κατά 1,5% στις μεταφορές λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 44% ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

  • Nov 12, 2018

Αύξηση 44% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να επιτύχουν φέτος οι εξαγωγές μας προς την Κίνα, όπως ανέφερε σε ομιλία του στο φόρουμ "Η Ελλάδα συναντάει την Κίνα" ο προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη κ. Μίχας. Ο ίδιος σημείωσε ότι σχεδιάζεται να γίνουν στοχευμένες προωθητικές δράσεις για τα ελληνικά προϊόντα εντός πολυκαταστημάτων και μεγάλων καταστημάτων και σημείωσε: "η Κίνα θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια μια σημαντική βιώσιμη αγορά για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της χώρας μας, παρότι η κινεζική αγορά καθίσταται ολοένα και πιο ανταγωνιστική καθώς λόγω μεγέθους κα ρυθμών ανάπτυξης αποτελεί στόχο για τις παγκόσμιες εξαγωγές".

 

 

Περισσότερα


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΤΟ 2% ΑΠΟ 2,3% Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Nov 09, 2018

Με σταθερό ρυθμό 2% του ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία την επόμενη τριετία, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. H έκθεση της Επιτροπής για την Ελλάδα υπογραμμίζει ότι η χώρα «βγήκε από το πρόγραμμα προσαρμογής, εν μέσω ενίσχυσης της ανάπτυξης». Ωστόσο, οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη το 2019 είναι ελαφρώς αναθεωρημένες προς τα κάτω, σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, οπότε εκτιμούσε ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,3% το 2019.

Περισσότερα


ΣΤΟ 18,9% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

  • Nov 09, 2018

Στο 18,9% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο. Το εν λόγω ποσοστό ήταν 20,8% τον Αύγουστο πέρυσι και 19,1% (αναθεωρημένο προς τα άνω) τον Ιούλιο εφέτος. Οι άνεργοι ανήλθαν συνολικά σε 896.588 άτομα, ενώ σημαντική είναι η μείωση της ανεργίας και στους νέους έως 24 ετών, στους οποίους το ποσοστό διαμορφώνεται στο 36,8%. Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 95.760 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2017 (μείωση 9,6%) και κατά 7.886 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2018 (μείωση 0,9%).

Περισσότερα


ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

  • Nov 09, 2018

Την 29η θέση, μεταξύ των 35 χωρών του ΟΟΣΑ, καταλαμβάνει η Ελλάδα στον χάρτη της φορολογικής ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης του Tax Foundation που παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ. Σε σχέση με πέρσι, η Ελλάδα υποχώρησε σε τρεις από τους πέντε επιμέρους τομείς του Δείκτη: τους εταιρικούς φόρους, τους φόρους επί της ιδιοκτησίας και τη φορολογία της κατανάλωσης. Σε ό,τι αφορά στην εταιρική φορολόγηση, η οποία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχει τη σημαντικότερη επίδραση στην οικονομική μεγέθυνση, κατά την τελευταία πενταετία η Ελλάδα έχει υποχωρήσει 10 θέσεις – από την 15η θέση το 2014, σήμερα βρίσκεται στην 25η.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 9,4% ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

  • Nov 09, 2018

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Σεπτέμβριος, καθώς και το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου για τις ελληνικές εξαγωγές. Σχεδόν σε όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων καταγράφηκε διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης.  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Σεπτέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 9,4% και ανήλθαν στα 2,65 δισ. ευρώ από 2,42 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν κατά 2,6% ή κατά 44,2 εκατ. ευρώ και έφθασαν το 1,74 δισ. ευρώ από 1,69 δισ. ευρώ.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR