Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΙΕΛΚΑ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

  • Nov 08, 2018

Το καταναλωτικό προφίλ της γενιάς των καταναλωτών της επόμενης δεκαετίας (millennials ή generation Y) σκιαγραφεί νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).  Σύμφωνα με την έρευνα, οι συγκεκριμένες γενιές, millennials και xennials έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και από το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα. Αυτό καταγράφεται στη μέση εβδομαδιαία δαπάνη, η οποία είναι κατά 12% χαμηλότερη για τους xennials και 28% για τους millennials σε σχέση με τον μέσο όρο. Μία επιπλέον διαφοροποίηση για τη γενιά αυτή, είναι ότι όλο και περισσότερο επιλέγει εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης, όπως η επικοινωνία μέσω texting σε ποσοστό 49% και μέσω social media σε ποσοστό 43%.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 39,1% ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2018

  • Nov 08, 2018

Μεγάλη αύξηση κατά 39,1% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς η αξία των εισαγωγών κινήθηκε ποσοστιαία σε υπερδιπλάσια επίπεδα από εκείνη των εξαγωγών. Ως αποτέλεσμα, στο τέλος του 9μήνου, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται αυξημένο κατά 1,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Περισσότερα


ΜΕ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ 33 ΕΚΑΤ. ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΣΟΔΑ «ΚΛΕΙΝΕΙ» ΤΟ 2018

  • Nov 08, 2018

Με νέο ιστορικό ρεκόρ που θα αγγίξει τα 33 εκατομμύρια τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα «κλείνει» το 2018, ανάφερε στον απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ελλάδας στα βρετανικά ΜΜΕ στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο.

Περισσότερα


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΔΥΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 700 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Nov 07, 2018

Διευκρινίσεις σχετικά με δράσεις που σχετίζονται με μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδωσε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα. Για τη δράση «Ενισχύω - Επιβραβεύω» για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ο προγραμματισμός είναι να δημοσιοποιηθεί τέλη Νοέμβρη και να ανοίξει για υποβολές μετά από 25 μέρες. Η γενική γραμματέας είπε επίσης ότι στα τέλη Νοέμβριου θα ενεργοποιηθεί και η δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». «Μια εμβληματική δράση 400 εκατομμύρια ευρώ, άμεση αξιολόγηση, μόνο αντικειμενικά κριτήρια, υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις» είπε η γενική γραμματέας.

Περισσότερα


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  • Nov 07, 2018

Η αυτοδίκαιη απόσβεση του δικαιώματος εργαζομένου σε ετήσια άδεια μετ' αποδοχών επειδή δεν ζήτησε να τη λάβει, είναι αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποφάνθηκε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αντιθέτως, έκρινε ότι, αν ο εργοδότης αποδείξει ότι ο εργαζόμενος, σκοπίμως και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών, επέλεξε να μην κάνει χρήση της ετήσιας άδειας μετ' αποδοχών που δικαιούνταν, αφού του είχε παρασχεθεί η δυνατότητα πραγματικής άσκησης του δικαιώματός του σε αυτή, το δίκαιο της Ένωσης δεν αντιτίθεται στην απόσβεση του δικαιώματος αυτού ούτε στη συνακόλουθη, σε περίπτωση λύσης της σχέσης εργασίας, μη καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

Περισσότερα


ΔΕΗ: ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

  • Nov 07, 2018

Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από 1ης Δεκεμβρίου οι έγχαρτοι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία καλώντας ταυτόχρονα τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού. Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο κόστος έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών.

Περισσότερα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  • Nov 06, 2018

Λογιστές, μεσίτες και έμποροι θα περάσουν από το κόσκινο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τους ελέγχους που προγραμματίζει να ξεκινήσει από το 2019 για το ξέπλυμα χρήματος με βάση τον νέο νόμο. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όλοι οι φορείς που εποπτεύονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για ξέπλυμα χρήματος, θα πρέπει να αποστείλουν σ' αυτήν παρατηρήσεις και απορίες σχετικά με όλες τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους που έχουν δοθεί για το νέο νόμο.

Περισσότερα


Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Nov 06, 2018

Ο Επίτροπος Οικονομίας, ανέφερε χθες, προσερχόμενος στο Eurogroup, ότι η Επιτροπή θα εξετάσει κατά πόσο η Ελλάδα έχει το δημοσιονομικό περιθώριο να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019. Υπενθύμισε ότι στις 8 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα δώσει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα, το χρέος και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ΕΕ, ενώ στις 21 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει τη «γνώμη» της για τα σχέδια προϋπολογισμών των χωρών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης, για πρώτη φορά, και της Ελλάδας.

Περισσότερα


ΕΚΤ: Ο ΔΥΝΗΤΙΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ

  • Nov 06, 2018

Ο δυνητικός ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης έχει αυξηθεί από τα χαμηλά επίπεδά του κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, αλλά παραμένει σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό πριν από την κρίση και θα συνεχίσει να πιέζεται από τη γήρανση του πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η υποτονική ανάπτυξη αποτέλεσε βασικό πρόβλημα για την Ευρώπη την περασμένη δεκαετία και οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η εκτίναξή της κατά τα δύο τελευταία χρόνια αρχίζει να ξεθυμαίνει, με τον ρυθμό της να επανέρχεται κάτω από το 2%. Αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας για την ΕΚΤ, η οποία ελπίζει στην ενίσχυση του πληθωρισμού.

Περισσότερα


Διαγωνισμός από τον ΟΛΒ για την αναβάθμιση των ηλεκτροκίνητων γερανών GANZ

  • Nov 06, 2018

Διαγωνισμό για την επιλογή Αναδόχου για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό κινήσεων των ηλεκτροκίνητων γερανών GANZ No 4 & No 7 της ΟΛΒ ΑΕ προκηρύσσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού για την αναβάθμιση ανέρχεται στα €130.000 πλέον ΦΠΑ.

Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, τα οποία ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο και έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία μίας αντίστοιχης προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο ανάδοχος οφείλει να προμηθεύσει και εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και να παραδώσει τους γερανούς σε πλήρη λειτουργική κατάσταση εντός έξι (6) μηνών.

Η πρόσβαση στη Διακήρυξη, η κατάρτιση, υποβολή εκ μέρους των ενδιαφερομένων και η αποσφράγιση των προσφορών, θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά μέσω της διαδικτυακής πύλης του «Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» (ΕΣΗΔΗΣ) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, στον ιστότοπο www.promitheus.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση και να λαμβάνουν γνώση της παρούσας Διακήρυξης, των ενδεχόμενων προσαρτημάτων της, των συνημμένων αρχείων ή/και όποιων διευκρινίσεων τη συνοδεύουν, στη προαναφερόμενη διαδικτυακή πύλη (www.promitheus.gov.gr), μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται και η όποια επικοινωνία με την Αναθέτουσα Αρχή (ΟΛΒ ΑΕ), υπό την προϋπόθεση της προγενέστερης εγγραφής τους σε αυτήν, ως οικονομικοί φορείς. (A/A ΕΣΗΔΗΣ Διαγωνισμού: 66183).

Επικουρικά, η Διακήρυξη θα αναρτηθεί και στον ιστότοπο της ΟΛΒ ΑΕ (www.port-volos.gr).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 27-11-2018 και ώρα 23:59’, στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν. 4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την 3-12-2018 και ώρα 10.00 π.μ., μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των κείμενων διατάξεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και διαδικασιών. Εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 2.600,00 ευρώ.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Αρμόδιος υπάλληλος: Σπάχος Θωμάς, ( 24210-32545), κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών και των ωρών 09:00’ - 14:00’.

 

 

 

 

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR