Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

EUROSTAT: ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ 19% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Nov 01, 2018

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης καταγράφονται στην Ελλάδα, καθώς τον Ιούλιο η ανεργία κυμάνθηκε στο 19%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στους 898 χιλιάδες. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 15,1% και στις γυναίκες στο 23,7%. Μετά την Κύπρο και την Κροατία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, από 20,9% τον Ιούλιο του 2017 σε 19% τον Ιούλιο του 2018. Σημειώνεται ότι 19% είχε διαμορφωθεί η ανεργία στην Ελλάδα και τον προηγούμενο μήνα, Ιούνιο.

 

Περισσότερα


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  • Nov 01, 2018

Από σήμερα, Πέμπτη 1η Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος. Την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στις 4 Νοεμβρίου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης  ανακοίνωσαν ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Περισσότερα


ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

  • Nov 01, 2018

Σε διαγραφές αιτήσεων και επανυποβολή τους προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι οφειλές του 2017, προβαίνουν αρκετοί οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και, εξαιτίας αυτής της διαδικασίας, ενδέχεται να εμφανίζονται φαινομενικές μειώσεις στα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες. Συνολικά, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 56.230 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες και έχουν υποβληθεί 4.538 αιτήσεις από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Περισσότερα


ΠΕΦ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝ

  • Nov 01, 2018

Την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης σε ρεαλιστικά επίπεδα, τη δικαιότερη κατανομή του clawback και ξεχωριστό budget για γενόσημα και off patent φάρμακα, προτείνει, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στη Διακομματική Επιτροπή για το Φάρμακο «ως ελάχιστη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών», όπως επισημαίνει. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι η κάλυψη των ανασφάλιστων από ειδικούς λογαριασμούς πρόνοιας με τη συμμετοχή της βιομηχανίας και η απλούστευση του τρόπου τιμολόγησης με σκοπό την ταχεία διείσδυση των γενοσήμων και τη διατήρηση σε κυκλοφορία οικονομικών φαρμάκων μέσω ανώτατου ορίου κόστους ημερήσιας θεραπείας.

Περισσότερα


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: «ΕΠΕΣΕ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

  • Nov 01, 2018

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της Ελλάδας στον δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, αφού σύμφωνα με την έκθεση «Doing Business 2019» του διεθνούς οργανισμού καταγράφεται νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην χώρα. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη. Βρίσκεται πλέον στην θέση 72η θέση ανάμεσα σε 190 χώρες, από την 67η που βρισκόταν πέρυσι και την 61η του 2016. Στον δείκτη ευκολίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας η βαθμολογία παραμένει «κολλημένη» λίγο πάνω από το 68/100.

 

 

Περισσότερα


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ

  • Nov 01, 2018

Φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ για ποσά έως 10.000 ευρώ θα επιστρέψει με διαδικασίες εξπρές η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία νέα διαδικασία που ενεργοποιήθηκε από τις 11 Οκτωβρίου με τη διάταξη του άρθρου 36 του ν. 4569/2018. Η διάταξη αφορά σε υποθέσεις επιστροφών που εκκρεμούσαν για έλεγχο την 11η Οκτωβρίου 2018. Εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δίνει διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Περισσότερα


ΟΑΕΔ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Oct 31, 2018

Παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)

Περισσότερα


ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟ 0,2% ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

  • Oct 31, 2018

Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο από τον αναμενόμενο στο τρίτο τρίμηνο και η οικονομική εμπιστοσύνη συνέχισε να υποχωρεί, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, με τις ενδείξεις των προβλημάτων να είναι πιο εμφανείς στην Ιταλία. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ανακοίνωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στο 0,2% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, μετά από έναν ρυθμό ανάπτυξης 0,4% στο δεύτερο τρίμηνο.

Περισσότερα


EKT: ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ, ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

  • Oct 31, 2018

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ), το κυβερνοέγκλημα και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες, όπως το Brexit, αποτελούν τους μεγαλύτερους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης το 2019, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε ανακοίνωσή της. Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης μείωσε τη συνολική οικονομική αβεβαιότητα, αλλά ενισχύονται οι παγκόσμιοι παράγοντες κινδύνου - από τον προστατευτισμό έως ένα σκληρό Brexit και μία αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει η ΕΚΤ που εποπτεύει 118 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης.

Περισσότερα


ΑΥΞΗΣΗ 6,8% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2018

  • Oct 31, 2018

Αύξηση 6,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2017, έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2017 με το 2016. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 5,4%, και β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 11,6% (λόγω κυρίως των ανατιμήσεων στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου).

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR