Home Logo

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

  • Αρχική
  • Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΓΣΕΕ: ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Oct 26, 2018

Όπως προκύπτει από την τα στοιχεία της ΓΣΕΕ από την Ενδιάμεση Έκθεση 2018 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, το 72,08% των εργαζόμενων λαμβάνει μισθό κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα ενώ μόλις το 10% πάνω από 1.300 ευρώ. Όπως επισημαίνει η έρευνα, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η ενεργοποίηση κλαδικών συμβάσεων, η μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα, είναι τα όπλα για να διατηρηθεί ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ σε θετικά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό, συνεχίζει, πως η μείωση των ονομαστικών ωριαίων μισθών και ημερομισθίων κατά την περίοδο 2010-2018 φτάνει στο 20%. Την ίδια περίοδο η παραγωγικότητα της εργασίας μειώνεται κατά 6% αποτυπώνοντας έτσι και τις μεσοπρόθεσμες συνέπειες της καταστροφής του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας.

Περισσότερα


ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

  • Oct 25, 2018

Κανονικά θα καταβληθεί στις 25 Οκτωβρίου ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και για το μήνα Σεπτέμβριο, όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων. Παράλληλα, η ΚΕΟΣΟΕ σημειώνει πως «διαπίστωσε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στην Βουλή δεν υπάρχει ανάλυση ειδικών κατηγοριών εσόδων, ενώ στη γενική προβλεπόμενη κατηγορία εσόδων από ΦΠΑ και εσόδων από Ειδικούς Φόρους κατανάλωσης έχουν εγγραφεί αυξημένα έσοδα για το 2019 έναντι του 2018».

Περισσότερα


ΣΔΟΕ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  • Oct 25, 2018

Σε κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων εμπορευμάτων προχώρησαν τις τελευταίες μέρες υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Πρόκειται για εμπορεύματα τα οποία κυκλοφορούσαν παράνομα στην ελληνική αγορά, και εντοπίστηκαν σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε περιοχές κυρίως του κέντρου της Αθήνας. Από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν κατασχεθεί πάνω από 2 εκατομμύρια τεμάχια εμπορευμάτων που είτε είναι απομιμήσεις είτε λαθραία.

Περισσότερα


ΙΟΒΕ: ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ 2019

  • Oct 25, 2018

Η δημόσια συζήτηση και η πολιτική αντιπαράθεση κυριαρχούνται μόνο από ένα ζήτημα, το ενδεχόμενο να αναβληθεί ή να ακυρωθεί η προγραμματισμένη περικοπή μέρους των συντάξεων για παλαιούς συνταξιούχους. Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε στο επόμενο διάστημα να γίνει δυνατή η σταδιακή αύξηση όλων των συντάξεων ανάλογα με την αύξηση των μισθών και τη μεγέθυνση της οικονομίας. Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), καθηγητής Νίκος Βέττας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τριμηνιαίων εκτιμήσεων για την ελληνική οικονομία. Τέλος, ανάπτυξη 2% φέτος και 2,4% το 2019 προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος.

Περισσότερα


ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

  • Oct 25, 2018

Σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, από 4 δισ. 759 εκατ. ευρώ που ήταν στις 31/12/2016, μέχρι τον Αύγουστο του 2018 έφθασε τα 6 δισ. 26 εκατ. ευρώ. Η πολυνομία, η ασάφεια που διέπει το καθεστώς των προμηθειών, η υποστελέχωση, η έλλειψη πληροφοριακών συστημάτων για την καταγραφή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, η απουσία διασύνδεσης των συστημάτων, η έλλειψη διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου και η έλλειψη ρευστότητας είναι μερικά από τα προβλήματα που εντόπισαν οι ελεγκτές και καταγράφουν στην έκθεση τους.

Περισσότερα


ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ

  • Oct 25, 2018

Τον Σεπτέμβριο τα νοικοκυριά δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν τα διπλά εκκαθαριστικά, την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε στα έσοδα του προϋπολογισμού τα οποία τον περασμένο μήνα εμφάνισαν «τρύπα» στις εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων αλλά και στον ΕΝΦΙΑ. Η υστέρηση του Σεπτεμβρίου μόνο από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, διαμορφώθηκε στα 177 εκατ. ευρώ, ενώ 69 εκατ. ευρώ ήταν η «τρύπα» και από τον ΕΝΦΙΑ.

 

 

Περισσότερα


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Oct 24, 2018

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι ίσως το πιο θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομίας, είναι το βασικό συμπέρασμα της ετήσιας έκθεσης 2018 που εκπόνησε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, σχετικά με τα αποτελέσματα του «Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι πωλητές σε καταστήματα, οι σερβιτόροι, οι βοηθοί παρασκευής τροφίμων, οι υπάλληλοι πληροφόρησης πελατών και οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου (λογιστές, βοηθοί λογιστών) είναι κατά σειρά τα πλέον δυναμικά επαγγέλματα στην ελληνική αγορά εργασίας.

Περισσότερα


ΣΤΑ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΆΜΕΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΠ

  • Oct 24, 2018

Σημαντική είναι η συμβολή του ναυτικού τουρισμού στο ΑΕΠ και την απασχόληση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης για τον κλάδο, που εκπόνησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).  Ο ναυτικός τουρισμός αποτελείται από τον τομέα του yachting, της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας, έχοντας άμεση οικονομική επίδραση 2,3 δισ. ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ. Οι άμεσα απασχολούμενοι στον κλάδο, ανέρχονται σε 22.500. Λαμβάνοντας υπόψη τις έμμεσες επιδράσεις, ο συνολικός αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία εκτιμάται μεταξύ 5 και 6 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας από 2,9% έως 3,5% του ΑΕΠ.

Περισσότερα


Δ.ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

  • Oct 24, 2018

Συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για να εκσυγχρονιστούν οι αναπτυξιακοί  νόμοι  (ν.1297/1972, ν.2266/1993), οι οποίοι χορηγούν φορολογικά κίνητρα για μετασχηματισμούς, προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης. Όπως ανέφερε σε συνέδριο, η αναμόρφωση του εταιρικού δικαίου αποτελεί μια συνολική και συστηματική προσπάθεια, με συγκεκριμένους πυλώνες: τροποποίηση του νόμου σχετικά με τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (ν.4541/2018), το νέο νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών, το σχέδιο νόμου περί εταιρικών μετασχηματισμών και τη διαδικασία αλλαγής του πλαισίου σχετικά με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Περισσότερα


ΤτΕ: ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

  • Oct 24, 2018

Αμετάβλητη παρέμεινε τόσο η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο τρίτο τρίμηνο του 2018 όσο και τα κριτήρια χορήγησης τους. Eιδικότερα, σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από αυτές αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Περισσότερα


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

banner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner imagebanner image
banner imagebanner imagebanner imagebanner image
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 176,
    Τ.Κ. 38221 ΒΟΛΟΣ
  • info@cci-magnesia.gr
  • Τηλ.: + 30 2421094700
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα και Τετάρτη:
    07:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00
    Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
    07:00 – 15:00
© 2015 Επιμελητήριο Μαγνησίας     Web Design & Development SGA.GR